Mondjuk én itthon is Magyarországon is félek nyitott ablaknál aludni:-(
Mivel én egyedül élek, a lakásban rajtam kívül általában nincs senki éjszaka sem, ezért az ilyen meleg nyári éjszakákon kinyitom az ablakokat, de az értékeket (kocsikulcs, fontosabb okmányok, pénz, bankkártyák, stb.) előtte mindig biztonságba helyezem. Sajnos Pesten is lopnak éjszakánként a nyitott ablakos lakásokból, hihetetlen idegrendszerük van, hogy be mernek mászni a nyitott ablakon keresztül a lakásokba.
Nyaralás alatt igyekszünk széfet bérelni az értékeknek, ha ez nem lehetséges, akkor meg mennek az értékesebb dolgok a számzáras bőröndbe, amit bedugunk az ágy alá, amelyiken alszunk, vagy betesszük a szekrénybe. Ha ez nem megy, akkor a bőröndöket egymásra rakjuk, alulra a számzárast, azt csak meghalljuk, ha pakolják a bőröndöket
Nappalra tuti biztos helye nincsen a fontos dolgoknak, de ha berakod a kocsiba, amit beriasztózol, az még mindig jobb, mint a szobában őrizetlenül hagyni, vagy pláne levinni a strandra
#1931152012-08-07 17:42:27 Válasz a #193085. hsz-ra
Threshold!
Nem görögök a besurranók? A kártya személyin olyan felismerhetetlenek a fényképek, hogy éjjel egy magyar rendszámú kocsin simán átmennek a határokon.Nem kell nekik az útlevél azt ha elviszik csak azért viszik mert egy csomagban van minden érték. Jogsi is kártya alakú, majd otthon kiválogatja mi kell mi nem és kidobja amit nem tud eladni. Tehát nem együtt tartani minden értékünket.
#1931192012-08-07 18:10:02 Válasz a #193081. hsz-ra
Kedves kriszta1985, szerintem a pénz az elsődleges célpont, mint mindenütt a világon. Azt viszont általában kézitáskában, pénztárcában tartja mindenki, tehát azt is viszik mindenestől, azzal ami benne van. A többi dolog csak ráadás, a miniatűr okos telefonok, kamerák és fényképezőgépek világában azok is elférnek egy zsebben, tehát csak zsebre kell tenni azokat és elfutni.
Bevallom őszintén én is rácsodálkoztam néhány technikai kütyűre, melyeket a nyaralótársainknál láttam.
A Tessaloniki útról mesélték az azon résztevők, hogy az idegenvezető még a buszról leszállás előtt felhívta a figyelmüket arra, hogy pénztárca és táska, valamint telefon és fényképezőgép csak a testhez rögzítve legyen (szíjjal, vállpánttal, vagy egyéb módon, vállról le nem kapható, kézből ki nem rántható módon), valamint kerüljék a sűrű tömeget a zsebtolvajok miatt, amely főleg az un. piacra legfőképpen érvényes. Kedves apartman szomszédaink mesélték azt is, hogy Ők bementek a piacra, de a sok "rosszarcú" ember láttán inkább kijöttek onnan .
A külügyminisztérium fentebb linkelt közleménye sajnos nem riogatás
A véleményem az, hogy ne riasszanak el senkit a nyaralástól ezek a hírek, de legyen mindenki óvatosan előrelátó értékeinek megóvása érdekében. A hanyagság, a túlzott biztonságérzet könnyen megbosszulja magát. Ezt kihasználó, aljas emberek pedig a világon mindenütt vannak...
Kedves Sarti rajongók!Én Olympic Beachre járok mindig vissza és ilyet ott még nem tapasztaltam!Soha semmi nem tűnt el.Sőt most a főutcán laktunk a földszinten és sem nappal sem éjjel nem tűnt el semmink.Parálián is ez a helyzet ott is a fényképezőt a nyugágyon hagytuk nem vitte el senki.Azt tudni kell hogy az apartmanban kakik a tulaj akinek a szeme a pályán!Sőt a csúszdaparkban is voltunk ott is minden rendben volt!Sajnálom hogy a kellemes nyaralást megkeserítik a gonosztevők!
Fontos infó és tapasztalat a Görögországba indulóknak, hogy a szerb határoknál, a belépő és kilépő oldalon is időnként nagyon sokat kell várni.
Sartira indulva 16 órakor ért a busz Röszkére, és másnap görög idő szerint reggel 9 óra után már láttuk Sartit!
Ez az út visszafelé már hosszabbra sikeredett , görög idő szerint 16 órakor indult a busz Sartiról, és magyar idő szerint 12,30 óra körül léptük át a határt Röszkénél (itt a sofőrök ügyességén múlt, hogy nem kellett a sorban várni legalább még 1-2 órát , az autók sora pl. a senki földjén határtól határig ért). Erre mindenképpen számítson mindenki.
Megjegyzem, hogy a bennünket váltókkal a busz görög idő szerint 12 óra után érkezett Sartiba, és ezt az időpontot mondták azok is, akiket mi váltottunk. Ezek szerint az odautunk időtartama nagyon jól sikerült, visszafelé már kevésbé .
2006-ban az Elli apartmanban Olympic beachen plasztikkártyával mentek be barátnőmék apartmanjába, készpénzt vittek el. Nem elég becsukni, rá is kell zárni az ajtót ha nem vagyunk otthon. Akkor megírtam ezt de lehurrogtak.
Előtte és utána sem történt hasonló eset velünk. De egy kis ajtózárás miatt nem adom fel Görögországot, mert szeretem. Sartit különösképpen. Ez mindenhol előfordulhat.
#1931562012-08-08 09:33:42 Válasz a #193143. hsz-ra
nagynéági:
Odafelé a narancssárga emelt szintes busszal mentünk, az én tudomásom szerint ez a busz ért be elsőnek Sartira.
Hazafelé a fehér színű, szintén emelt szintes busszal jöttünk el az emeletes kék busszal együtt, a harmadik busznak 18 órára datálták az indulását. Tudomásom szerint a mi buszunk ért visszafelé elsőnek a Röszkei határra is.
Megjegyzem, hogy kifelé menet a buszunk a Virágpiacnál bő 1 órát állt, mert szerelni kellett (nosztalgiáztunk egy kicsit, mert tavaly ugyan itt 3 órát álltunk szintén hasonló ok miatt ).
Én már minden ötlettel felszerelkeztem:-) rejtekhelyeket kerestem:-) és amúgy sem rakok soha semmit egy helyre. Kéz pénzt viszünk ki magunkkal én a bankkártyámat itthon is hagyom:-) Érdemes szerintem hasi-tasit vinni vagy csajoknak oldaltáskát.
Szerintem érdemes úgy aludni is hogy minden vagyonod és iratod a fejed alatt van a párnába betéve:-)))) arra biztosan felkelsz ha valaki matat:-)
Sajnos nekünk nem számzáras a bőröndünk:-( más dolgokhoz kell folyamodnunk.
Nagyon sok olyat olvastam itt, hogy kinn hagyjátok a szieszta időre is a nyugágyon a dolgotokat, kicsit merész. Nem vagyok paranoiás és rigolyás, de lehet sok Miami helyszinelőket nézek:-) de óvatos vagyok.
Rasszista sem vagyok, de a néger, arab stb. árusok a strandokon sem egy bizar látvány, és pont ezek az árusok lesik ki az embereket, csak nézzük a balatoni példákat...ott a kukoricaárus les, a fagyis meg úgy minden...
Az apartman zárás meg a másik fele. Hogy nem zárták be kulcsra az apartmant? Elfelejtették? A párom erre nagyon figyelmes, 5x megnézi indulás előtt hogy minden be van csukva, be van zárva, ugyan úgy az autó ajtaja körbejárja 3x.
Remélem azért mindenkinek jól fog telni a nyaralása és nem félelemmel. Csak ügyesen.
#1931642012-08-08 10:17:07 Válasz a #193158. hsz-ra
Félni egyáltalán nem kell , ha tudjuk a nyaralás közbeni veszélyek forrását, és azokra kellően felkészülünk, odafigyelünk, akkor abból baj alapvetően nem lehet.
Ezért bátorkodtam e témában közreadni az információkat, hogy legyen ezzel tisztában mindenki, aki e fórumot látogatja, olvassa. Látható, hogy ez a téma sokunkat érdekel, foglalkoztat, és ez így helyes. Időnként nem árt a nyaralás örömei miatt lanyhuló biztonságérzetünkkel is foglalkozni a többi sok hasznos, érdemi információ mellett.
Személyi okmányokat, pénztárcát soha nem tesszük csak "úgy" az éjjeliszekrény fiókjába. A az összes pénzt pedig soha nem szabad egyetlen helyre tenni! Ha elhagyjuk az apartmant, az ajtókat, ablakokat mindig be kell zárni. Szerintem ezek alapvető óvintézkedések. Mindenki tegye meg saját érdekében!
#1931752012-08-08 11:26:54 Válasz a #193167. hsz-ra
kriszta1985:
Az időjárás előrejelzés nagy művészet, főleg 1-2 napnál távolabbi időpontra, legyél nyugodt, nem fogsz fázni Adott napi időjárásról és vízhőfokról megbízható adatokat pedig Sarti vonatkozásában ITT találsz.
A napokban 29 C° fokos is volt a tenger hőmérséklete Sartinál a késő délutáni órákban, jelenleg (9 óra) 28.6 C° fok. A hőmérséklet pedig jelenleg 36.7 C° .
nagyneagi:
Busz bal oldalában hátulról a harmadik sor, az ablak mellett .
Digital, akkor jo messze ultetek tolunk (szerencsetekre:)). Mi elol ultunk a 3 gyerekkel. Hazafele sajnos nem birta olyan jol a kicsi, de hatulra talan nem hallatszott annyira a hangoskodasa. Szerencsere csak az utolso fel ora volt necces, elotte viszonylag kulturalt volt.
Kriszta, ketlem, hogy olyan rossz idotok lenne augusztusban.