igazad van, 34K.
Admin díj az nincs Mastercardos fizetésnél,
de nála az 50EUR poggyászdíj 17K HUF,
+ van 2x 2K on-line check-in díj is ...
így lesz a 28-ból 34K.
#1791702012-02-06 22:10:26 Válasz a #179135. hsz-ra
Sziasztok!
Néztem a Ryanairt, de nagyon nem tetszik...
Már maga az oldal is annyira gagyi, egyszerűen bizalmatlan vagyok. Mindenért külön felszámolnak pénzt, angol az oldal, nagyon nem tetszik. És a 20 kilós poggyász 23-24 ezer Ft/fő... normálisak? Ha mindketten akarunk vinni a nyaralásra poggyászt, akkor 50 ezret csak ezért dobok ki??
Szerintem extra gáz ez a légitársaság, nem lepődnék meg, ha a fedélzeten a wc-nél is fizetni kellene.
És a cikkek is arról szólnak, hogy előfordulhat, hogy törlik a járatot, akkor meg szívás.
Várom az ellenérveket, tapasztalatokat, egy kis pozitív valamit, mert nekem ez az egész nagyon negatívan hat...
#1791732012-02-07 06:30:50 Válasz a #179170. hsz-ra
Nekem idáig nem volt a Ryanair-el semmi gondom...a honlap sem túl bonyolult, egyszerűen csak kiválasztod, hogy miért szeretnél fizetni és mi az ami nem fontos számodra. Viszont a poggyászokra vonatkozó előírásokat érdemes betartani, elég következetesen ellenőrzik mind a tömegre, mind a térfogatra vonatkozó értékeket. Miután náluk nincs helyjegy, így érkezési sorrendben történik a beszállás, ezért esetleg érdemes a "Priority Boarding" opciót választani és akkor nem kell sorba állni beszállás előtt...
Ne azt nézd, hogy mindenért külön felszámolnak pénzt, hanem azt, hogy ami kijön a legvégén teljes árnak, az neked jó-e! A MALÉV nagyon akciós árai voltak kb. annyiak, mint amennyiért most meg tudsz venni egy Ryanair repjegyet poggyászostól meg minden extra díjjal együtt. Szóval a vége kb. ugyanaz, csak itt egyelőre elég rugalmasan lehet még válogatni az időpontok között (gondolom, amíg nem kezdenek el bevásárolni az emberek - mondjuk úgy láttam, hogy pl. márc. 15-e környékére már kezdenek).
(Egyébként meg felfoghatod úgy is, hogy a MALÉV pl. minden esetben kifizetette veled a poggyászdíjat, ha vittél magaddal feladott cuccot, ha nem. Ellenben a Ryanairnél ha nincs poggyászod, akkor nem is kell fizetned érte! Így nézve már nem is olyan rossz ez a rendszer, nem? )
Az igaz, hogy azt mondják, hogy még nem is biztos, hogy mindegyik járat elindul a meghirdetettek közül... tehát aki 100% biztosra akar menni, az talán jobb, ha nem kockáztat... de akinek belefér egy kis rizikó, az sztem most jól tud jegyet venni náluk. (Én spec. vettem. Aztán majd meglátjuk... )
#1791782012-02-07 12:13:59 Válasz a #179176. hsz-ra
Sziasztok!
Köszönöm a sok hasznos hozzászólást.
Tény, hogy igen kedvező a 3000 Ft-os jegy, vennék is belőle, mondjuk áprilisra, de a nyaralást leszervezni velük, rizikósnak tartom. Bár ha megkötnek minden szerződést a repülőtérrel, talán...
A kézipoggyász mekkora lehet náluk? Mint a wizznél?
lehet, h buta kérdés lesz, de még nem repültem..a ryanairnél néztem júl.7-14.között repülőútat és az lenne a kérdésem, h akk kell +fizetni 15kg-os poggyászért a 17ezret, ha +haladja v. az alatti súlyért nem kell fizetni?
[quote="feenhaft"lehet, h buta kérdés lesz, de még nem repültem..a ryanairnél néztem júl.7-14.között repülőútat és az lenne a kérdésem, h akk kell +fizetni 15kg-os poggyászért a 17ezret, ha +haladja v. az alatti súlyért nem kell fizetni?[/quote]
Náluk feladandó poggyászért mindig fizetsz. Max. 15 vagy max. 20 kiló lehet, függ szezontól és uticéltól, és attól, hogy egy vagy két pakk. És természetesen van poggyásztúlsúlyra is díj.
#1791942012-02-07 17:43:09 Válasz a #179190. hsz-ra
Szia!
Azért az egy darab, a fedélzetre felvitt csomagért nem kell fizetni, melynek paraméterei nem haladják meg ezeket: 55cm x 40cm x 20cm és max. 10 kg.
ITT lehet nézelődni az árakról, paraméterekről, stb.