Köszi Kónyu a gyors reagálást! Jelen pillanatban pontosan egy ilyen nyugalmas helyre vágyunk. Ha nyüzsit szeretnénk elugrunk Potiába, nem távolság. A szigetet mindenképpen bejárjuk, a hely adja majd, hogy milyen eszközt választunk. Nagyon várjuk már az indulást, "rágjuk a centit" Üdv: nerzsike
Nem ott laktunk, csak jártunk a közeli strandon, ami tetszett, csak gyalogosan nagyon kiesik, távol van mindentõl (mármint taverna úgy tom van az apartmanban, meg esetleg a közelben bolt is, de egyébként nem árt autó, moci, esetleg egy bicaj. De tetszett a környéke, csak elég csendesnek tûnt, olyan kertvárosi hangulata volt.
Sziasztok! Július közepén utazunk Kalymnos szigetre, a szállásunk Platis Yialoson lesz, a Muselis apartmanban. Ha esetleg valaki járt már ott, nagyon kérem irja le tapasztalatait, ötleteit, tanácsait. Sok helyen jártunk már Görögországban (szárazföldi rész, Evia Zakyntos, Tassos Halkidiki). Nagyon szeretjük a görögöket és magát az országot is és ebbõl adódóan estleg tudok a feltett kérdésekre válaszolni. Üdvözlettel Nerzsike
Evics1!
Mi 2006-ban voltunk Kalymnoson, és az egyik legnagyobb élményünk volt, tele meglepetésekkel. Szerencsére mi nem szoktunk az idegenvezetõk esetleges felkészületlenségére hagyatkozni, inkább elõtte felkészülök a meglátogatandó helybõl és a környékrõl. Így bár Kalymnoson elõször (remélem nem utoljára) jártam, de úgy megismertem elõre, mintha évek óta oda járnánk. Magyar idegenvezetõnk nem volt, mert bár ketten is jöttek velünk a kombinált busz-komp úton, de azzal a lendülettel tovább is utaztak, semmilyen felvilágosítást nem adtak, csak közölték, hogy a sziget úgyis kicsi, könnyû felfedezni, fakultatívok meg úgysincsenek. Minket ez nem is zaklatott fel, de sokan voltak, akik mindenféle nyelvtudás és helyismeret nélkül ki sem tudtak mozdulni 17 nap alatt a falunkból, tõlünk tudták meg amikor úgy 10-12 nap után hosszabban beszélgettünk, hogy mennyi csoda van a szigeten. Hazautazáskor a másik apartmanban lakók tájékoztattak, hogy mikor és hol találkozunk, a mi szállásunk semilyen infót nem kapott, ha nem megyünk kíváncsiskodni a többi szálláshoz, még ma is ott lehetnénk. Akkor derült ki az is, hogy állítólag pár nap után érkezett egy szlovák idegenvezetõ a szigetre, de mivel csak az anyanyelvét beszélte, és a szigetet sem ismerte, elbújt a szomszéd városkában lévõ irodájában, és ki sem mert mozdulni onnan.
Szóval kalandos volt az ottlétünk, de mi a mentalításunkból adódóan csodásan éreztük magunkat, és hálásak lehetünk az irodának, hogy eljuthattunk erre a csodás szigetre.
Mi is az Aeolussal -sal voltunk és meg voltunk elégedve az irodával is meg a slovak de magyarul ha nehezen is de beszélõ idegenvezetõvel. Kedves volt és segítõkész!
Jó munkát kívánok Kalymnoson, mindenki megelégedettségére! Nagyon szép sziget, biztosan tetszeni fog Neked is. Ismerd meg alaposan akár könyvekbõl, hogy az oda utazóknak meg tudd mutatni vagy mondani, mit érdemes megnézni. Az sem hátrány, ha van infód a helyi buszközlekedésrõl, hajók, kompok indulásáról valamint a búvárkodási, hegymászási lehetõségekrõl.
Én 2005-ben Koson nyaraltam az Aeolusszal és onnan mentünk át Kalymnosra az irodával. Sajnos nagyon kevés volt az idõ Pothia megismerésére. Ez hiba volt, mert az utánna lévõ fürdés egy öbölben teljesen felesleges szerintem. Fürödni minden hol lehet, de Pothiát csak ott nézhettük volna meg alaposabban. Akkor a Polder Timi volt az idegenvezetõ, akivel nekünk nem volt különösebb gondunk. Kicsit szétszórt volt az igaz, de annyiból érthetõ, hogy Õ nem csak Koson, de Kalymnoson is volt.
Sziasztok Mindednki! nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, ugyanis egy hét múlva indulok Kalymnosra helyi idegnvezetõnek az aeolusól. Sajnos nagyon lesújtóak a vélemények az idegenvezetõkrõl, amit nem értek. Ennyire hanyagok lettek volna? Én elég nagy ambíciókkal megyek, nagyon érdekel ez a munka, s remélem, hogy biztosítva lesznek azok a megfelelõ körülmények, hogy színvonalas munkét végezhessek. Tehát mindenkit szeretettel várok Kalymnoson, aki az aeoulst választotta idén, kellemes utat és tökéletes nyaralást kívánok mindenkinek!
Sziasztok Mindenki! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, ugyanis egy hét mulva utazok Kalymnosra helyi idegenvezetõnek az aeolustól. Olvastam a lesújtó véleményeket az idegenvezetõkkel kapcsolatban. Egyszerûen nem értem, hogy ennyire hanyagok lettek volna? Akkor mi a nyavalyának vállalták el. Na mindegy,én nagy ambíciókkal indulok, érdekel ez a munka, s remélem, hogy bizosítva lesznek a megfelelõ körülmények, hogy színvonalas munkát végezzek. Mindenkit nagy szeretettel várok Kalymnoson, aki idén az Aeolussal utazik, kellemes utat és nagyszerû nyaralást kívánok! Éva
Én is csak a SPREKTUM-on láttam egy hosszabb filmet róla.
Valóban állítólag kb 40-en laknak ott és ~ 3-4 hotel apartmanuk lehet, de van állandó (heti 3 áru/utas szállítás). Sekély kék-partokat /helyeket/ mutattak ahol nincs tömeg és "uralni" lehet az egyész tengerpartot..
Gavdosról csak annyit tudok ezeken kívül, hogy szinte majdnem néptelen és teljesen kopár sziget. Valamikor a Travel Chanelen láttam egy picike filmet róla, és tényleg nagyon kihalt.
Timike 22 csalódott....hmm
Igaz mi augusztus elején voltunk ott de nem volt olyan nagy a csönd...volt nyüzsi is. A víz viszot nagyon tiszta volt a parton..
MÁS
Valaki tud valamit errõl a szigetrõl ezen kívül, esetleg járt már ott?:
Gavdos-sziget
A Krétától délre, a líbiai tengerbõl kiugró Gavdos-sziget Európa legdélibb csücske. A szóbeszéd szerint ez volt az a sziget, ahol Calypso nimfa fogva tartotta a trójai háborúból hazafelé tartó Odüssszeuszt. A szigeten három kis falu és számos kellemes strand található, tökéletes a magányra szomjazóknak. Hotelek nincsenek, de a helyiek közül páran kiadnak szobákat és a vadkempingezés sem szúrja a szemüket. A gavdoszi halászok elviszik a látogatót a távoli lakatlan Gavdopoula szigetre is.
Sok mindenben nem erõsítetted meg Timikét, inkább cáfoltad, kivéve a nyüzsit, de nekünk az sose hiányzott-sõt mi többek közt ezért járunk Görögországba Júni elsõ 2 hetében.
Sajnos meg kell erõsitsem Timike állitásait, ,Massouri szinte halott város volt,pár ember lézengett este az utcán,minden szórakozóhely,bár,taverna tök üres volt - 1 kivételével-,éjfélre minden bezárt (aug.26-án érkeztünk,az nálam is fõszezon!) . Egyébként a sziget szép,talán a legtermészetesebben görög ahol voltam (7. G.o-i nyaralás ).Szállás jó.
A telepitett idegenvezetõ (Dagmar nevezü) hozzáállása szerintem botrányos!Kaja félelmetesen jó! Sokkal szemetesebb helyeken is jártam már G.o-ban (Zakinthos,Argassi p.l.) ,ez csak a "megszokott" szemetesség volt.
Összeségében jó volt,szép volt,lehetett volna nagyobb élet.
Egyszer még lehet visszamegyek,de úgy gondolom az nem az elkövetkezendõ években lesz. Viszont Kos-rol nagyon figyelemfelkeltõ prospektusokat láttunk! Talán jövõre oda.
Ami a legrosszabb: hideg volt mikor haza érkeztünk!
Egyébként MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖK MINDEN SEGITSÉGET!