Mi voltunk Kefalónián az Aeolusszal kirándulni Zantéról. Egész napos program, többszöri étkezési lehetőség is van. Olvasd el a beszámolóm, abban elég részletesen leírtam a programot. (Pessada, Drogeráti-cseppkőbarlang, Melisszáni-tavasbarlang, Agia Efimia (itt fincsi ebéd, de nincs az árban, külön fizetendő), majd a gyönyörű Mirthos-öböl és végül a főváros Argosztóli.
Képeket is találsz a fotóalbumomban minden helyről.
Tsiliviben van több autókölcsönző a főúton, szerintem nézzétek meg mindegyiknek a kínálatát és úgy döntsetek! Nem olyan nagy falu, hogy ne lehetne felderíteni max. 1-2 óra alatt. Mi 2006-ban nyaraltunk ott, így sajnos nem tudok friss infókkal szolgálni.
Sziasztok!
Nem tudja valaki megmondani véletlenül, hogy hogyan lehet lemondani egy már befizetett utazást? Illetve azt, hogy ennek mi a hátulütője (anyagilag)?
Vagy inkább érdemes megpróbálni eladni?
Köszi előre is!
Szia Olus!
Ha volt útlemondási biztosításotok, akkor semmi gond. Valamennyi kis összegű kezelési költség levonásával simán le tudjátok mondani az utat. Ha nem volt biztosítás, akkor bizonyos részének levonása után lehet lemondani, de nézd meg az Utazási Szerződést, vagy az Utazási feltételeket amit, ha nem kaptál meg, szerepel az iroda holapján, és az iroda által kiadott katalógusfüzetben. Minden iroda másként rendelkezik erről. Minden esetre minél hamarabb intézkedsz, annál jobbak az esélyeid, mert számít, hogy a cég még tudja értékesíteni az utat.
Sziasztok!
A Grand Tours felhívott telefonon és közölte, hogy máj 15-én tervezett zakintosi útját érdeklődés hiánya miatt lemondja és felajánlott helyette a már befizetett, változatlan áron máj 15 Korfu, vagy máj 22 Tolo, vagy máj 29 Zakynthosi utat. Mi a május 29. Zakynthosi utat választottuk, mert már beleéltük magunkat, hogy oda utazunk és nagyrészt már fel is készültünk rá. Viszont így nem az Iberia házba, hanem szintén Agios Sostisban a Jenny apartmanházba kerülünk, mégpedig ketten egy négyszemélyes tágas apartmanba. Kérdésem: Ki tud erről a szálláshelyről valamit? A topikban nem találtam erről semmi információt.
Kérdezném továbbá, hogy a szigeten bérelt autóval kompon el lehet e hagyni esetleg a szigetet? (megnéznénk Olympiát és Kefaloniát)
Előre is köszönöm a segítséget:
Josza
Az apartmant nem ismerem, azt viszont tudom, hogy a bérelt autóra/robogóra nem vonatkozik a biztosítás, tehát ha bármi történik egy másik szigeten, akkor nektek kell fizetni minden javítási/szállítási költséget. Mi bevállalósak vagyunk, ezen a problémán nem szoktunk rágódni, úgy indulunk neki, hogy nem történik semmi. (És persze eddig szerencsénk volt).
Zakynthos nagyon jó választás, szép sziget, sok látnivalóval, érezzétek jól magatokat!
Kedves Kati!
Nagyon aranyos vagy . Köszönjük a segítséget. Mi is bevállalósak vagyunk, de valaki azt írta, hogy nem is hagyhatjuk el a szigetet bérelt kocsival. Ezt nem nagyon akarom elhinni. Ha nálunk bérelek autót az egész EU-ra vonatkozik a biztosítással együtt és pl.a Szentendrei szigetre is bemehetek vele.
A Jenny apartmant csak kívülről láttuk az esti séta alkalmával. Kívülről olyan volt mint a katalógus képein. Az egyik fakultatív kirándulás alkalmával beszélgettünk az ott elszállásolt utitársakkal és csak annyi problémájuk volt, hogy Laganas túlságosan messze van. Ők meg voltak elégedve az apartmannal. (Eddig minden GT-s szállásom olyan volt mint a katalógus képein. Mind szép, tiszta, rendezett volt.)
Az idegenvezetőnk, Zsuzsa, azt mondta nekünk, hogy bérelt autóval nem engedik / nem lehet elhagyni a szigetet. Nem tudok róla, hogy voltak e olyanok akik mégis megtették.