#2081542013-08-02 11:34:56 Válasz a #208133. hsz-ra
Angel!
Mi július 27-én jöttünk haza és azt láttuk, ekkor többen érkeztek a szigetre. Viszont azt nem mondanám, hogy tumultus van. Voltak olyan napok, hogy alig láttunk az utakon autót bárhova is mentünk.
A partok változóak, de az a klasszikus tömeg talán csak Lefkosban volt. Ez nem is lett a kedvencünk, de máshol egyreszt kevesen vannak másrészt meg nagy a partszakasz bőven.
Szerintem itt még egy ideig nem lesz akkora forgalom, mint mashol. Pigadia is abszolút elviselhetően volt zsongó.
az volna a kérdésem hogy aki főszezonban nyaralt a szigeten mit tapasztalt mennyien vannak a szigeten?ez az ami mindig visszatartott hogy nem annyira felkapott hely talán,kevés az élet a szigeten....túl nyugis...
A legtöbb nyaraló július utolsó hetétől kb. aug. 20-ig van a szigeten (mint sok helyen Görögországban). Óriási nyüzsgést, turistaattrakciókat, nagy szuvenírsorokat viszont ne várj tőle, az "élet" (különösen az esti) Pigadiára koncentrálódik, és még az is nyugisnak tekinthető. (Egyébként csak magyar mércével nem felkapott, van pár ország, ahonnan jelentős számban utaznak oda.)
sziasztok!!! mindig olvasom az új hozzászólásokat,mert évek óta tervezzük hogy ellátogatunk erre a csodaszép szigetre,de valahogy mindig más sziget mellett döntöttünk!
az volna a kérdésem hogy aki főszezonban nyaralt a szigeten mit tapasztalt mennyien vannak a szigeten?ez az ami mindig visszatartott hogy nem annyira felkapott hely talán,kevés az élet a szigeten....túl nyugis...
szia!
Azt hiszem, hogy ennél szebb emlék nem is kell és gondolom, hogy a kicsi is meg lett "fertőzve" a görög hangulattal.
Ezek szerint ti már többször is voltatok a szigeten? Mi 2010-ben jártunk ott elsőnek és reményeink szerint nem utolsó alkalommal. Pigadiaban volt a szállásunk és nekünk az Apella Beach "jött be" legjobban.
Ha az Égiek is engedik, jövőre mi is "megfertőzzük" a kicsiket Görögország valamelyik déli szigetével [/quote]
Szia!
Sajnos csak egyszer voltunk, pont 2010-ben mi is.
Úgy terveztük, hogy idén vissza térünk de sajnos anyagi akadályba ütközött. Így most Vourvourou-t választottuk.
Remélem jövő ilyenkor készülődhetek Kyra Panaghiára. Nagyon korrekt az az apartman ahol voltunk...újra őket választanánk.
Apella,Ammoopi es Achata...és persze még sorolhatnám a hangulatos és kristálytiszta partokat. Mi legtöbbet Ammoopiban voltunk miután sétálgattunk valamelyik helyes településben. Azonban Kyra Panagia kis templomából a kilátás pazar volt.
Olympos pedig teljesen megfogott és azok a helyes nénikék is akik a friss kenyeret árulják vagy épp a fejkendőket...
Aperi és Othos, Volada mesés helyek. Nagyon jó emlék.
Szeretjük na! Nagyon és nehéz lesz megütni ezt a szintet hangulatban megint, de max. újra visszamegyűnk
Nekem szinte minden nap vágyakozva gondolok Karpathosra. Számunkra a legszebb hely, ahol eddig jártunk.
Kyra Panagián volt a szállásunk, arra vágyunk hogy évről-évre vissza térhessünk ide.
Pedig mindig kíváncsi voltam, új helyekre el sem tudtam képzelni, hogy mindig ugyan oda menjek nyaralni.
2 hetet töltöttünk itt, és haza hoztuk a legszebb souvenirt: a kisfiunkat:-)
Aki ide utazik, érezze nagyon jól magát!
Nekünk nem volt szeles, a tenger szinte tükör sima volt amerre mi jártunk. Strandolni, Kato Lakoson, Apellán, és Kyra panaghián fürödtünk a legtöbbet.
Szia!
Azt hiszem, hogy ennél szebb emlék nem is kell és gondolom, hogy a kicsi is meg lett "fertőzve" a görög hangulattal.
Ezek szerint ti már többször is voltatok a szigeten? Mi 2010-ben jártunk ott elsőnek és reményeink szerint nem utolsó alkalommal. Pigadiaban volt a szállásunk és nekünk az Apella Beach "jött be" legjobban.
Ha az Égiek is engedik, jövőre mi is "megfertőzzük" a kicsiket Görögország valamelyik déli szigetével
Nekem szinte minden nap vágyakozva gondolok Karpathosra. Számunkra a legszebb hely, ahol eddig jártunk.
Kyra Panagián volt a szállásunk, arra vágyunk hogy évről-évre vissza térhessünk ide.
Pedig mindig kíváncsi voltam, új helyekre el sem tudtam képzelni, hogy mindig ugyan oda menjek nyaralni.
2 hetet töltöttünk itt, és haza hoztuk a legszebb souvenirt: a kisfiunkat:-)
Aki ide utazik, érezze nagyon jól magát!
Nekünk nem volt szeles, a tenger szinte tükör sima volt amerre mi jártunk. Strandolni, Kato Lakoson, Apellán, és Kyra panaghián fürödtünk a legtöbbet.
Arkassában nyaralók mesélték, hogy a plakátok dacára az olymposi buszról helyben "valahogy senki sem tud", elmismásolják. Nos, a busz létezik, a korábban linkelt buszos oldalon ott a naprakész menetrend.
Aki Pigadiában lakik, és onnan menne busszal, annak sok utas esetén van választási lehetősége, hogy a keleti vagy a nyugati parton menne Spoáig, ugyanis előfordul, hogy két busz indítanak (férőhely függvényében visszaúton lehet cserélni ).
Korábban én írtam, hogy Ammopiban nincs kút, még senki nem cáfolta, én megteszem most. Van. Egy fent a település elején, ha a reptéri leágazástól megy lefelé az ember, a másik a Kastelliára vezető út mentén. Biztos, hogy van még több is, számomra ez azért fontos info (bárhol nyaralok), mert tök fölösleges pénzkidobásnak és cipekedésnek tartom a palackos vizet, ha van isteni finom forrásvíz. (Állítólag egyébként az olymposi a legfinomabb.)
Ha valaki úgy gondolja, már mindent látott a szigeten , és kicsit kimozdulna, egy napos út keretében megnézheti Kassost ill. Sitiát (Kréta) nem idegenvezetős (!) hajóúttal.
Focikedvelők pedig érdeklődjenek a helyiektől a következő meccs dátumáról (szigetbajnokság).
A legszebb nyaralásunkról már itthon! Csodaszép és olyan hangulat, amit leírni nehéz. Tapasztalni kell, ajánlom mindenkinek, aki még nem volt! Imádom Karpathost!