#1975692013-01-14 10:53:40 Válasz a #197505. hsz-ra
Szia Gabesz!
Szerintem, a kérdésed túl általános, főleg egy ekkora sziget esetében...
Konkrétumokra jobban kapnál választ, azoktól akik ismerik épp az adott helyet, környéket
Idén Krétára szeretnénk utazni és érdeklődnék a szigettel kapcsolatban.
Milyenek a szálláshelyek, a tengerpart? Lehet-e búvárkodni vagy snorkelezéssel lehet-e élővilágot látni?
Milyenek az ételek? Illetve milyen árakkal lehet találkozni a szigeten?
#1961702012-10-27 23:48:24 Válasz a #196165. hsz-ra
Köszi a tippeket, lehet, hogy jól jöhetnek még.
De titkon abban bízom, hogy kompolás lesz Chaniába. Legalábbis szívem szerint így mennék...
Apropó, Chania. Rákukkantottam a szállásotokra, és a bookingon már most azt írja jövő szeptemberre, hogy teltház! Több időpontot is néztem.
Az eredeti honlap elsőre nem is jött be, csak később.
#1961652012-10-27 21:29:11 Válasz a #196145. hsz-ra
Szia Melus, de mást is érinthet!
Ha repülővel mégis Chania repterére ( http://www.chania-airport.com/ ) érkeznétek és nem kéritek oda az autót, akkor, ha még nem jártál volna utána, ilyen lehetőségek vannak bejutni a városba:
Busz ( http://bus-service-crete-ktel.com/timetabledet.php?line=32&lg=2 v. http://www.chania-airport.com/transportation.html) vagy taxi ( http://www.chania-airport.com/secure-taxi-reservation.html ). Mi nem kértük ide az autót, mivel 19 körül érkeztünk és várható volt, hogy már sötétedik erőteljesen. A chaniai őrületben meg vezetni elég idegtépő még nappal is.
A busztól, pontosabban a hering effektustól azonnal megrémültünk amint megláttuk, hiába volt csábító az ára.
A taxi hivatalosan 33 Euro lenne, de a feléért is bevisznek, csak meg kell előre egyezni. Ez nem nehéz, hiszen rengeteg taxis unatkozik a reptéren. Sőt a fiú már az elején adott névjegykártyát és kérte, hogy mindenképpen őt hívjuk a visszafelé útra. Na, azóta már a facebookon is visszaigazolt, hiszen tudod, már építjük a krétai kapcsolatainkat .
#1961622012-10-27 20:33:47 Válasz a #196160. hsz-ra
Zsokri!
Azt hiszem, nem is kellene lesekedned, csak az egyik irányba! Persze, egyelőre, kezdésnek. Ha tetszik Kréta, illetve bejön Nektek, akkor biztos, hogy vissza fogtok térni, ..... és mindent megnéztek majd
Persze, Te döntesz Én csak az idei tapasztalatok miatt gondolom ezt, ahogy Te is írod....
#1961612012-10-27 20:28:49 Válasz a #196157. hsz-ra
Rollo!
Azt hiszem, félre értettél!
Én nem mondom, hogy a keleti oldal rosszabb, vagy csúnyább lenne a nyugatinál. Mindössze, azt gondolom, hogy egy hét keleten, és egy hét nyugaton, mindkét oldalból édeskevés. Szerintem..
melus azt hiszem, ha képes lennék hosszabb távon-többszöri alkalomban gondolkodni, akkor sokkal könnyebben tennék le a keleti részről. Nem tudom, de Elounda-Spinalonga annyira csábít..... Viszont az idei túlvállalásom fényében azt hiszem, hogy "csak" az egyik oldal felfedezése lényegesebben emberléptékűbb, kevésbé hajtós - nyugodtabb lenne. Azt hiszem a kíváncsiság előbb-utóbb fejet hajt az értelem előtt. Remélem még időben ahhoz, hogy ne merüljek el túlzottan a felesleges részletekben
#1961572012-10-27 16:40:54 Válasz a #196156. hsz-ra
ezt a lebeszélést én biztosan nem tehetem. a keleti oldal egy szemet nem marad le a nyugatitól, xerocambos (és az út oda...), a keleti oldalról elérhető chrissi, a lassithi fennsík, vagy akár vai (bár az annyira nekem nem:)),stb., stb.. nagyon üt. sztem, legalábbis.
(igaz, én a samaria-chania vonaltól keletre jártam be a szigetet az eddigiekben, vmint elafonissin voltam még)
Asszem Melus lassan, ha letudjuk a restanciánkat, akkor beköltözhetnénk ide, nem?
misiarc: szuperek a képeid, nagyon jó, amiket írtál, tudtam, hogy melus rácuppan Én is, bár én még hezitálok egy hét kelettel is
Ááááá, még nem tehetem!
Muszáj bevégeznem a lemaradásaimat, amivel már haladok. lassan.
De, utána igen. Ide költözöm!
És nagyon remélem, itt is maradok egész évben.
Azért azt nem mondanám, hogy kicsit már nem lakom itt, mert követem a topikot jó ideje.
És ha valaki érdekeset ír, akkor annak nem lehet ellenállni
Valaki győzze már Zsokrit, hogy hagyja a keleti oldalt a fenébe, egy hétre! És elsőre! Majd később, ha a nyugati részen már minden csodát látott! Rám nem hallgat!
#1961542012-10-27 13:54:08 Válasz a #196148. hsz-ra
Szia Misiarc!
Igazából még nem végleges Agia Galini. Csak nagyon szimpatikus. Ez a rész még nincs kész a fejemben, és alakulni fog még. Azt gondoltam ki, hogy készítek magamnak egy térképet. Bejelölöm rajta az első körös látnivalókat. Ez alapján aztán már könnyebb lesz eldönteni, hogy hol is lenne ideális ez a másik szállás. Mert azért nem szeretnék körbe-körbe rohangálni a szigeten. Ez rengeteg pénz, és idő lenne. Kicsit már én is megfontoltabb vagyok.
Már azok az oldalak is megvannak, amik alapján elindulhatok.
Egyelőre két hétben gondolkozom, de nem kizárt, hogy egy-két nappal még megtoldom. Tudom én is, hogy ez ez is kevés lesz, de egyáltalán eljutni szeretnék, először. Aztán meglátjuk, hogy rabja leszek-e. Ami sanszos, de sosem lehet tudni.
Meg hát, ez még a tervezés eleje. Vannak részek, amik még fekete foltok számomra. Mert azért Kréta nem kis sziget, de azon vagyok/leszek, hogy ne bután menjek oda, és csak itthon tudjam meg, hogy elmentem valami fontos mellett. Mármint, nekünk fontos mellett.
Lehet Medi, hogy jót tenne, bár szerintem az szinte bármit orvosol
Asszem Melus lassan, ha letudjuk a restanciánkat, akkor beköltözhetnénk ide, nem?
misiarc: szuperek a képeid, nagyon jó, amiket írtál, tudtam, hogy melus rácuppan Én is, bár én még hezitálok egy hét kelettel is
#1961482012-10-27 07:00:37 Válasz a #196146. hsz-ra
Szia Melus
Ja, hogy Te már Plakiastól keletebbre is merészkednél és Agia Galinit is bevontad a játékba, akkor, máris változik a kép. A mi véleményünk és az eddig ismertek alapján az a hely verhetetlen. Rendkívül látványos és hangulatos. Ha ebben a pillanatban választanunk kellene, akkor A.Galini. Nincs más hátra, 3-4 hétre kell mennetek .