Igen , sajnos én is erről a 3 étteremről tudok , ha a 3.-dik , ha az amit Te leírtál : Evros taverna ? Ez a kis dombról lejövet , a kis utcában rögtön balra (volt) OTP ház mellett ? Ott vacsoráztunk , tényleg nagyon jól főznek .(sajnos a nevére már nem emlékszem)
A kisbolt valóban nem eléggé ellátott , de arra a célra megfelel , hogy ha ép nincs kedve bemenni mindennap a központba , akkor egyszer-egyszer lehet ott pár apróságot venni és az étteremben enni .
De én is inkább az autósoknak ajánlanám a Stamatist a távolság miatt .
Ennek ellenére , sokszor megtettük az utat gyalog , volt hogy a műúton , de az elég veszélyesnek tűnt , inkább a tengerparti sétányon gyalogoltunk oda-vissza. (mellesleg mi is autóval mentünk és nem üzemanyag spórolás miatt sétáltunk ) !
A vacsi után igazán kellemes kis séta volt , nekünk jól esett (kicsi gyerekkel is )
Mint írtam másfél km , ha tévednék , bocsi .
#2187422014-06-24 19:13:04 Válasz a #218662. hsz-ra
Szia Borkaandi
Tényleg nagy adag én is csak képen láttam, de az is éppen elég volt. A Hannában amúgy is nagyon nagy adagokat adnak Lehet hogy azt az embert kellene ráuszítani, aki az egyik műholdas csatornán végig eszi Amerikát Neki lehet hogy menne Velünk többször előfordult, nem csak Arnoldéknál, hogy be kellett csomagoltatni a kaját, mert nem tudtuk megenni Volt néhány hely ahol még kis ajándékokat is kaptunk. Ilyen volt a Platania, ahol nagyon jó fejek a felszolgálók, itt kaptunk cipourot és egy kis dinnye tálat is Én még kaptam kis kedvességeket Sassos régi sütödéjében is ott is két nagyon jó fej muki van. Ők is adtak cipit és egyszer szó szerint megetettek Írtam egy beszámolót, ahogy teljesen itthon leszek, felrakom a hellaszra
Sziasztok!
Mi a párommal júli 14-én indulunk busszal, tavaly voltunk már, plusz én még 6éve is voltam a szüleimmel, imádom(juk) Sartit.
Viszont idén több mindent szeretnénk kipróbálni mint eddig, ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki tudna segíteni abban hogy mennyibe kerül 1napra a robogó bérlés? Sokan Angelót javasolták, de árat még mindig nem tudok:)
Előre is köszi
sziasztok
thessaloniki reptérről ment már valaki sartiba?melyik a legjobb megoldás?jó áron megy a wizz air oda,és azért rövidebb lenne az út.
Üdv hp16!
Még 2010.-ben egy kényszerhelyzet miatt kellett körülményesen Thessalonikiből Sartiba jutnunk. Akkor a megoldás számunkra a taxi volt. Meglehetősen sokba került, ha jól emlékszem egy út 130-150 Euro közti összegbe. Persze ez
osztható az utasok számával , hisz taxi költséget fizetsz. Az odautat még itthonról kellett szervezni-, a kinti Sithon Iroda segítségével,-, a visszaút már ott helyben intézhető.
A fórumot olvasva, tudom, van helyi autóbusz járat Szalonikiből Sartiba, ami persze jóval olcsóbb, meg bizonyára macerásabb is. Fórum oldalon "Utazás" címszó alatt a helyi közlekedések közt megtalálható.
Sok sikert és jó nyaralást kívánok.
czoki
#2189972014-06-26 18:51:07 Válasz a #218897. hsz-ra
Szia hp16!
Van olyan apartman tulaj is, aki vállalja a transzfert. Ha nem irodával utazol, és van közvetlen kapcsolatod, a vendéglátót is megkérdezheted.
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam a fórumot, szűrtem a tanácsokat, de most, hogy megjártuk Sartit, talán adhatok pár hasznos tanácsot.
Pécsről mentünk Horvátországon, Szerbián, Macedónián át. Már Eszéknél felmentünk a pályára. Horvát pálya oda-vissza 15 Euro, Szerb 23 Euro, Macedon 6.
Mindenhol tökéletes a bankkártya, volt, hogy azzal fizettem, de jellemzőbb volt, hogy Euroval. Macedónoknál tehát 6 Eurót érdemes átlépés után a benzinkúton váltani, az elég lesz hazafelé is.
Rendőrt elvétve lehetett látni, de azok se paxoltak, csak muszájból ácsorogtak az út szélén.
Lefelé két gyerekkel – akik miatt sűrűbben meg kellett állni – 17 óra, hazafelé 14 óra volt az út.
Szombat lévén lefelé nagy forgalom volt, a határátkelőkön lassan lehetett átkelni, hiába volt EU-s sáv az is tele volt szerbekkel.
Haza keddi napon jöttünk, így forgalommentes volt. Hozzáteszem, hogy le és hazafelé is a Macedón-Görög határon duty freeben vásároltunk cigit, Ouzot. Dohányosok felé jelzem, hogy nagyon megéri, egy karton cigi 7 – 8 Euro. Nem a nagy, hanem a Macedón határhoz közelebbi kis shopban vásároltunk, azt olcsóbbnak találtuk.
Benzin bármely országban hibátlan minőségű, de a Görögöknél combos az ára, 520-530 Ft/l.
A kutak Szerbiában és Macedóniában sokkal igényesebbek, jobbak, mint a Görögöknél, bankkártya mindenhol jól működik. Én külföldön ha tehetem kártyával fizetek, mert annál nincs olcsóbb.
Sarti nagyon szép falu, igazán jó a tengerpartja, no meg az ófalu hangulata. Nekünk a narancspart nagyon tetszett, csodálatos az egész. Jól tele volt a hely emberekkel, de minket nem zavart. Korábban sokan írták, hogy szemetes. Most úgy láttam, hogy az egyéb helyek szemetesebbek voltak, szerintem efféle probléma nem volt.
Hajóztunk Attila kapitánnyal (Hanna haus) a kis hajón, ezt merem ajánlani, tisztességes volt az ellátás, jó volt a hangulat. Pont mikor mentem foglalni hozzájuk, a kocsin volt egy szórólap, amire kaptunk 10% kedvezményt, ez családi szinten jól esett.
Többen írták, hogy gyrosban az Ovelix a király. Ezt csak megerősíteni tudom, sok helyen ettem, de jobbat nem találtam ennél.
A Görög árak úgy gondolom, hogy elfogadhatóak viszonyítva a balatonihoz, de főképp, ha a nyugat-európai üdülőövezeti árfekvést nézzük. A kis boltok egyébként olcsóbbak, mint a „bevásárlóközpont”. Nikitiben a Lidl pedig még olcsóbb.
A Papus apartmanban voltunk egy hetet. A ház jó helyen van, szemben egy autentikus görög étterem, egész este lágy zeneszó hallatszik át. Az első emeleti teraszunkról csodálatos kilátás nyílt a tengerre és az Athosra.
A két hálós apartman tágas, kényelmes, tiszta volt, minden szükséges felszerelés megvolt benne. Wifin általában jó volt a net.
A ház kicsit retrós, de a célnak megfelelt, a pazar kilátás szuper volt. Az előtte húzódó főutca forgalmas, mint gyalog, mint járművekkel sokan közlekednek, így a zaj zavaró lehet.
Béreltünk még három éjre szállást, amit az egyik helyi irodán át intéztünk. Kérdezgettük a házak előtt ücsörgő öregasszonyokat is, de irodán át sokkal olcsóbban jutottunk szálláshoz.
Azt a néhány napot a beachen lakva töltöttük el a kis vízmélység és a finom homok miatt. Nekünk nagyon hiányzott a Papusnál már említett hangulat, olyan sivár volt ott a déli faluvégen.
Túrát tettünk Neos Marmarasig. Hangulatos, szép kisváros, gyönyörű sziklás parti sétánnyal. Sajnos csak később tudtuk meg, hogy csütörtök a piacnap, így azt hiába kerestük.
Toroniban érdekességet nem láttunk, egy szép hosszú homokos öböl tulajdonképpen az egész.
Ami nagyon tetszett még az Kalamitsi volt. A sziklás, homokos strandja a kis szigettel varázslatos. No, szerintem aki igazán nyugodtan akar nyaralni, akkor itt a helye.
A tapasztaltak alapján muszáj lesz a visszatérni a srácokkal Sartiba, mondhatom jó kis üdülőhely.
Majdnem elfelejtettem megjegyezni, hogy mindenhol mondják, hogy a görög vendégszeretet így meg úgy, na ez minket eléggé elkerült. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a tizenegy napban hány kedves göröggel futottam össze. A vendégszeretetet a helyben dolgozó magyarok kárpótolták.
Szia Andi!
Hogy sikerült a nyaralás?Jól gondolom,hogy már itthon vagy
és tervezed a következőt?
Mi is (igaz félve),de vágjuk már a centit!
Az új képek a házról megint teljesen kiborítottak,pedig
már egész belenyugodtam.Nem tudok optimista lenni,hiszen
másokat is elborzasztott a látvány.
Remélem a Sofia hamarosan elindul,ezzel is pozitívumot adna
a várakozásnak.
De tudod mindentől függetlenül nagyon várom már,hogy újra
Sartin lehessünk!
szia:beszter
Szia Voila!
Köszi a képeket a Grigorisrol,sajnos mindenhonnan ilyeneket
kaptam,úgyhogy ez ÍGY néz ki,így van KÉSZ!
Még sosem jártam így foglalással,de nem volt máshova hely,így is egy
héttel késöbbi időpontra volt csak,mint szerettünk volna!
Persze én ragaszkodtam az Apollonhoz,mivel Görögo.-ba mindig
velük utaztunk!
De ez van!
Üdv:beszter
Szia Rep!
A Grigorison már nem csak a kőműves röhög,hanem kínomban
én is.
Nem értem én sem az Apollont,11 év alatt többször utaztunk
velük,de még sosem volt problémánk.Kicsit úgy éreztem,mikor
rákérdeztem az állapotokra,hogy erősen magyarázkodnak ezzel
a design szöveggel.Ha más irodák megtudják oldani ezeket a
dolgokat,ők miért nem?Na de most verjem az asztalt és reklamáljak?
Szia:beszter
Szabó Sándor Zsolt vagyok Debrecenből.
Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy YouTube-videót "Nyaralás Görögországban" címmel. Beszélek az elején benne Sartiról is. Egy órás úti film vagy inkább videóblog, amit saját magam készítettem. (Elérhető a YouTube keresőben is beírva a nevem)
-10 helyszín, sok-sok képi anyag.
-Rengeteg videófelvételből gondosan kiválasztva és összeállítva. Mindent magam készítettem.
Két hétig "forgattam" és az utómunkát itthon egy hétig végeztem. Szinte mindent megmutatok, ami lényeges az adott helyeken.
Fogadjátok szeretettel!
Sarti: 1:35 perctől kezdődik a filmben.
Nei Pori: 6:00 perctől kezdődik.
Platamon: 15:20-tól látható.
Olymposi kirándulás: 22:10-től.
Skiathos szigete: 33:40-től.
Edessa: 49:10-től.
Tudtok-e nekem abban segíteni,hogy két felnőttnek egy hétre 1 fakutatív programmal 480-490 euró elég lehet-e ki mennyiből jött ki mostanában vagy tavaly nem akarunk konzervezni csak normálisan nyaralni.Sajnos nem emlékszem már rá 2004-ben mennyiből jöttem ki.
Helló Sancho!
Gondolom gyorsan eltelt nektek is az az 1 hét. Sejtem, hogy sok szép helyre elvitted a szüleidet is, ha már úgy is kocsival voltatok ott, ráadásul már ugye tökéletesen ismerted a terepet is.
Nemsokára utaztok megint. Biztos vagyok benne, hogy kellőképpen felkészültél Korfuból is. De, ha még nem jártatok ott, akkor esetleg, ha küldesz egy privát üzibe egy e-mail címet, akkor küldök át neked egy fényképes anyagot róla a jövő héten (addigra mi is otthon leszünk). Ez némi segítséget nyújthatna nektek odakint. Ha gondolod, szívesen átküldöm.
Szia: Andi
#2190902014-06-27 20:04:16 Válasz a #218728. hsz-ra
Szia Pintyőke!
Szóval akkor ti is csak ezt a 3 étkezési lehetőséget ismeritek ott. Mivel tavaly, illetve idén, nem mentünk Sarti Beachre át, így arra gondoltam, netán tudtok valami újdonságot mondani.
Ha arra gondolsz, ahol a Stamatisból jövet a part felé nap, mint nap eljöttetek, akkor az a Blue Sarti ház alatti büfé volt. Az Evros is ott van egyébként a Stamatis ház közelébe, tehát könnyen elképzelhető, hogy esténként az ófaluba jövet-menet arra is elsétáltatok.
Lehet, hogy múltkorában kicsit félreérthető voltam. Félre ne értsen senki, nincs nekem semmi bajom a gyaloglással. És tuti senkinek nem esik le a gyűrű az ujjáról, egy kis sétálástól. Sőt van, hogy kifejezetten jól is esik egy kis esti séta. Így nem egy kis testmozgás ellen akartam én itt kampányolni a fórumon, csak szerintem, jó tisztába lenni azzal, hogy mennyi az annyi. Mert más az, mikor van kedved gyalogolni, és más az, mikor, muszáj menned.
Már sok olyan utassal jöttünk haza buszon, akiktől fél úton azt hallgattuk, hogy milyen őrült messze volt a házuk Sarti Beachen. Nem is igazán értettem őket. Mennyire nézhettek vajon utána annak, hogy hol töltik el a szabadságukat? Jelzem nem 99 éves nénikről, bácsikról volt szó, hanem fiatalokról, akik a neten pár gombnyomással utána tudtak volna sok mindennek nézni.
Szóval összességében maradhatunk abban, hogy jó kis ház a Stamatis. De kicsit messze van az ófalutól, így aki busszal megy oda kirándulni, azok közül is elsősorban azoknak jó ez az apartman, aki be tudja vállalni a napi 3 km oda-vissza gyaloglást. Viszont nekik, az autóval odautazóknak, illetve a kint robogót bérlőknek, jó szívvel ajánlható ez a csöndes ház.
Andi