Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tomi01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76780 Üzenet linkje2008-08-13 16:12:25 

Neked nagyon kis precíz babád van. Tényleg így tartja a 3 órákat? Nálunk sajnos a kisasszony kicsit összevissza szopizik, így az utazás sem ilyen tervezhetõ. Egyébként egy hónappal ezelõtt még õ is este 8-tól reggel 6, 1/2 7 -ig aludt, de most kb. 1-2 hete megint felkel 4-5 óra felé. Na mindegy, autózni szeret, így szerintem nem lesz gond. Most is majdnem mindennap ül autóban.
# 152
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76783 Üzenet linkje2008-08-13 16:21:05  Válasz a #76780. hsz-ra Előzmény #76780

kénytelen betartani a 3órákat, mivel az anyukája a spártai módszerekre esküszik. icon_biggrin.gif

na jó, viccet félretéve: Milán is van hogy reggel idõ elõtt felkel, de nem veszem ki az ágyból, hanem visszaaltatom. simizem a fejét, ha az nem használ akkor kap cumit is. majdcsak megszokja hogy mikor van kajaidõ. icon_biggrin.gif egyébként úgy megszokta, hogy szinte percre pontosan kéri a kaját. icon_smile.gif eleinte volt benne +/- félóra, de mostmár az sem nagyon. jó ez így, mert lehet vele tervezni. icon_smile.gif

# 153
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76784 Üzenet linkje2008-08-13 16:23:18  utazás babával :)

# 154
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76799 Üzenet linkje2008-08-13 17:21:16  Válasz a #76784. hsz-ra Előzmény #76784

Mia!
Gratulálok, Csodálatos baba!

# 155
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76865 Üzenet linkje2008-08-14 07:57:50 

Sziasztok!

Mia!
Tündéri a kisfiad! Gratulálok! icon_smile.gif

A babával való utazásról jut eszembe! Az egyik ismerõs szintén pici babával szeretne utazni csak repülõn. Aggódik, hogy nem viseli-e meg a kicsi szervezetét. Én sajnos nem tudtam tanácsot adni neki ez ügyben de hátha ti igen!
Milyen módszerekkel lehet elviselhetõbbé tenni a pici babák számára a repülõn való utazást?

# 156
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76869 Üzenet linkje2008-08-14 08:07:38 

köszi a dícséretet. icon_smile.gif

Kyra: én magam sem ültem még repülõn, félek. a babámat sem tenném ki ilyen rémes élménynek - bár azt sem tudom milyen. állítólag a fülük fájására egyébként nem nagyon lehet mit ajánlani. nekem az a gondom a repülõs úttal (a saját félelmemen kívül), hogy pl babakocsit meg egy csomó cuccot nem tudnék elvinni, amire pedig valószínûleg szükségem lenne. a repülõn nem lehet felállni, kolbászolni, a tranzitban is valamilyen szinten nyugton kell maradnia a gyereknek... túl kötött, beszabályozott a dolog egy autós úthoz képest. igaz az autós meg hosszabb, de sokkal több szabadsága van a babának is. tudom, nem ez volt a kérdés... csak nekem tényleg meg sem ffordulna a fejemben hogy repcsire üljek, fõleg nem babával. icon_smile.gif

# 157
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77079 Üzenet linkje2008-08-15 09:10:17 

Mia, gyönyörû a kisbabád, de irigyellek érte.... icon_smile.gif) köszönöm a jó tanácsot, már bepakoltam neki egy nagy spirált (üres!!) - idõ lesz míg tele "alkotja", a kedvenc mesekönyjeit, a legtöbbjét tudom fejbõl, csak a képeket fogja nézegetni, domino, kártya, stb., stb., - tavaly (két évesen), délután 5 után indultunk. Nyolc óra körül mentünk át a határon, s ezek után elaludt, addig meg remekül el volt a rongyijával, meg a mesékkel. S akkor még nyugalmasabb volt a kiscsaj. Most egy "perpetum mobile" - még éjszaka is ficánkol, sokszor hallom, amikor fordulásnál felmászik az ágy végébe és beveri a fejét... icon_smile.gif

Kyra, én egyszer utaztam kisgyerekkel (négy éves) repülõn (soha többet nem akarok!!)... Tudnod kell, hogy négy gyermekem van, állandóan mentünk velük autóval több ezer kilométereket, tehát nem a hiszti mondatja velem a továbbiakat.
A felszállás elõtt két órával kinn voltunk a reptéren (ezt kérték), becsekkolás, kedvenc játék, könyv, rongyi, ahogy kell, cumisüvege (pedig akkor már hónapok óta nem használtuk - de hátha...), a tranzitba sétáltunk, járkáltunk, szaladgáltunk, a gép késett másfél órát... addigra a gyerek teljesen kifáradt. Már nem volt babakocsis, kézben kellett tartanom (egyedül voltam vele), hordozókendõt a sok eszemmel nem vittem, meg különben is a 16 kilója azért nem lett volna ideális a hordozóban... Mire felszálltunk õ is és én is padlót fogtam fizikailag. Leültünk, nem akart megmaradni az ülésben, ölbe kellett venni, a stewardess nem volt igazán segítõkész, egyfolytában pattogott, hogy miért nem ül a helyére... Nagyon sokat sírt, nagyon félt a gép hangjától, nem tudtam rávenni, hogy kinézzen az ablakon (hátha az lenyûgözné). Enni, inni nem akart, fájt a füle, majd a kis feje... Mire odaértünk (három órás út), teljesen kikészült - nem tudott semmit pihenni. Visszafelé út elõtt szégyen, nem szégyen adtam neki Daedalont (kettõt), vettem egy hordozókendõt, magamra kötöttem a tranzitba - majd leszakadt a hátam, de jobb volt, mire felmentünk a gépre elaludt, s végig aludta az utat az ölemben... Itthon heteken keresztül felsírt álmában, annyira rosszak voltak az élményei...

Azóta inkább százszor autóval, mint egyszer repülõvel. Ott azért akkor állok meg amikor én akarok, a gyerek szaladhat egyet, megszokott dolgai körülötte vannak. Ismerõs neki, sokkal inkább ez, mint bármi más...

# 158
Doradora
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77089 Üzenet linkje2008-08-15 10:22:47 

Sziasztok! Ha kisgyerekkel utaztok, akkor egyszerûbb úgy, ha összefogtok más családokkal, együtt vigyáztok a gyerekekre, és a gyerekek is jól elvannak együtt. Ehhez nyújt segítséget a www.nyaraljunkegyutt.hu oldal, nézzetek be! Üdv, Dóri
# 159
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94858 Üzenet linkje2009-04-14 13:35:18 

sziasztok,
úgy tűnik hogy idén is útrakelünk, immár 2 gyerkőccel. a tervben viszont nem autós, hanem lehet hogy repülős út szerepel. a kérdésem az lenne, hogy mennyire okoz gondot pl babakocsit szállítani, van-e lehetőség olyan autó bérlésére amiben van gyerekülés?

# 160
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94860 Üzenet linkje2009-04-14 13:58:45  Válasz a #94858. hsz-ra Előzmény #94858

Babakocsit nyugodtan vihetsz (van aki komplett szörf felszerelést visz a repcsin), jópénzért biztos szereznek gyerekülést az autókölcsönzősök, nem hiszem hogy gond nekik.
# 161
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94861 Üzenet linkje2009-04-14 14:05:42  Válasz a #94858. hsz-ra Előzmény #94858

Szia Mia!

Az autókölcsönzőknek tudsz írni emailt, és szerintem érdemes így előre érdeklődni árban és szolgáltatásban, hogy utána kedvedre és pénztárcádhoz mérten tudj válogatni icon_biggrin.gif

# 162
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94862 Üzenet linkje2009-04-14 14:05:57  Válasz a #94858. hsz-ra Előzmény #94858

Szia Mia!

Kisgyermekek szállításához használt összecsukható babakocsit a fedélzetre érve elveszik a szülőtől és legtöbbször a repülőgép csomagterében szállítják. Ebben az esetben megérkezéskor a repülőtér személyzete a babakocsit veszik ki elsőként a poggyászok közül, majd felviszi a fedélzetre és átadja az utaskísérőknek.

Az összecsukható babakocsi nem számít bele a feladható poggyászok súlykeretébe, szállítása ingyenes. A légitársaságok külön gyermek menüvel tudnak szolgálni, ha szülő ezt a szándékát már a foglalásnál jelzi.

A fenti információ innen származik:

http://www.utazzrepulovel.hu/utazo.htm

Olvasd el, mert hasznos lehet, főleg, hogy nagyon pici babákkal repültök.

# 163
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94885 Üzenet linkje2009-04-14 15:13:17 

Jox: jópénzért persze, minden megoldható, akár az is hogy veszünk kint egy gyerekülést. icon_biggrin.gif

Kvalcsi: igen köszönöm, ezt olvastam már én is, csak arra voltam kíváncsi hogy vajon a gyakorlatban is tényleg működik-e a dolog. azért is van bennem egy kis para, mert mi még sohasem repültünk...

Firkamano: igen valszeg ezt fogom tenni. ideje lassan felkeresnem a Kos szigetén lévő kölcsönzőket. hehh kisebbik gyerkőc még meg sem született és már szervezzük az utazását, ne mondja senki hogy nem vagyunk megszállottak. icon_lol.gif

# 164
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94886 Üzenet linkje2009-04-14 15:19:41 

mia_ írta:
Jox: jópénzért persze, minden megoldható, akár az is hogy veszünk kint egy gyerekülést. icon_biggrin.gif

Vagy visztek itthonról. icon_lol.gif

mia_ írta:
...hehh kisebbik gyerkőc még meg sem született és már szervezzük az utazását, ne mondja senki hogy nem vagyunk megszállottak. icon_lol.gif

Pár hónapos gyereknek szerintem nem biztos, hogy pont erre van szüksége...
De ez csak az én véleményem.
A gyereke nélkül nem utazik az ember, ez természetes, de 1 évet talán mindenk kibír Hellasz nélkül. icon_redface.gif

# 165
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94888 Üzenet linkje2009-04-14 15:30:23 

Jox írta:
...
Pár hónapos gyereknek szerintem nem biztos, hogy pont erre van szüksége...
De ez csak az én véleményem.
A gyereke nélkül nem utazik az ember, ez természetes, de 1 évet talán mindenk kibír Hellasz nélkül. icon_redface.gif

tavaly Milán kifejezetten élvezte a sok újdonságot, az ottani légkört... azóta is nagyon jó és kiegyensúlyozott gyerkőc. a mostani balatoni hétvége is csúcs volt neki is, látni rajta... és még mindig nincs 1 éves, csak 10,5 hónapos. szerintem ez a gyerektől és a szülők beállítottságától is függ.

egyébként meg nálunk, ha meg kellene várnunk a gyerek(ek) 1 éves korát, az idei lenne a 2. év ami kimarad. azért beláthatod, ez már sok lenne. icon_cool.gif icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 10 11 12 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu