A szállót nem ismerem, de Ierapetrában voltam. Hangulatos városka, fõleg a kikötõ környékén lévõ része. Képeket találsz a "Fotóalbum" rovatban "Kelet-Kréta 2007. június" címszó alatt róla.
Érdemes megnézni mindenkinek a következõ honlapokat aki Ierapetrába, Dél vagy Kelet-Krétára megy. Sok információ és fotó található rajtuk.
Ierapetrából szerintem érdemes elmenni Matalába, Heraklionba, Knosszoszba, Agios Nicolaoszba, Eloundára majd onnan hajóval át Spinalongára (valamikor a leprások szigete volt). Amennyiben klassz homokos partot keresel lassan mélyülõ tengerrel, akkor kb. 25km-re van Makris Gialos, innen kb. 10-12 km-re található a Kapsa kolostor. Nagyon szép fekvésû kis falu a hegyekben Kritsa, mely Agios Nicolaosztól kb. 8km-re van. Kirándulhattok még Sítiába, gyönyörû a pálmafás tengerparti sétánya. Innen keletfelé található a Toplou kolostor, majd Vai. Ez utóbbi egy homokos, pálmafákkal teli fürdõhely. Gyönyörû az út Kato Zakroshoz (bár kicsit rázós), ahol Kréta 4. palotájának romjai találhatók.
Szia és köszi Valcsi!
Eloundára és a leprások szigetére terveztünk egy napos kirándulást. De néhányat biztosan beiktatunk még abból, amit írtál. De szeretnénk valami igazán krétait is látni. Esetleg robogóval egy kis falut megnézni. Van ilyen a közelben?
Elõre is köszönöm!
Köszönöm szépen a gyors választ! Az egyik honlapot már ismertem, a másikat meg átnéztem, sok hasznos információt találtam rajta. Igazából csak az izgat, hogy az utazási iroda felvilágosítása szerint a hotel egy hegyoldalban van és a tengerpart 600 m-re van tõle. Igazából ez nem távolság, ha nincs 40 fok rettentõ. Azt az ígéretek szerint a szálloda kisbusza leviszi az embereket a strandra, ez nem tudom mennyire macerás, mert eléggé szeretünk függetlenek lenni.
Szia Karpuzi!
Köszi a karneválos képeket,még soha nem volt részem krétai karnevált látni,ahogy látom spongya bob Krétára is eljutott,jó kis felvonulás lehetett. :)Egyébként milyen apropoból történt a karnevál,ott is tél búcsúztató jellege van,vagy valami más?
Látod ezért választok én max. 100 méterre a parttól szállást. A szálloda kisbusza valószínûleg meghatározott idõpontokban van, így kötve lesztek hozzá, hacsak nem gyalogoltok a nagy melegben.
Végignéztem a képeid Kritsáról is, nagyon szépek! Alig várom már, hogy június 21-e legyen! Elõször Karpathoszra akartam menni, de remélem - ha az Aeolus is úgy akarja! - nem bánom, hogy Krétával kezdem görögországi ismerkedésem. Karpathosz majd jövõre.
Tudnál írni a tavalyi árakról? Autó-robogó bérlés, élelmiszer ... Úgy látom Te is abban az idõszakban voltál, mint mi megyünk. Milyen volt az idõ?
Elõre is köszönöm!
Köszönöm! Tényleg szép Kritsa, érdemes megtenni azt a kis kitérõt, ha Agios Nikolaoszba mentek.
Tavaly nagyon meleg volt június második felében. A "leghidegebb" éjszaka volt, de akkor sem mutatott kevesebbet a hõmérõ mint 37°C. Napközben az árnyékban is 45-46°C-t mértünk (vittem hõmérõt). A napon ennél sokkal melegebb volt, szinte alig lehetett kibírni. Szerencsére kértünk légkondit a szobába, így ott kellemesen "hûvös"-nek tûnt a 29°C. Ennél hidegebbre nem is tudta lehûteni még a légkondi sem a szobát, de a kinti hõséghez képest ez szinte hidegnek tûnt.
Mi egy 9 személyes Fiat Scudót béreltünk, mely 8 napra (7nap + 1 grátisz)
360,-euróba került full biztosítással (önrész nélkül). Béreltünk egy 125 cm3-is motort is, melyért 10 napra 200,-eurót fizettünk.
Sok árra már nem nagyon emlékszem, csak pár dologra.
Köszönöm! Tényleg szép Kritsa, érdemes megtenni azt a kis kitérõt, ha Agios Nikolaoszba mentek.
Tavaly nagyon meleg volt június második felében. A "leghidegebb" éjszaka volt, de akkor sem mutatott kevesebbet a hõmérõ mint 37°C. Napközben az árnyékban is 45-46°C-t mértünk (vittem hõmérõt). A napon ennél sokkal melegebb volt, szinte alig lehetett kibírni. Szerencsére kértünk légkondit a szobába, így ott kellemesen "hûvös"-nek tûnt a 29°C. Ennél hidegebbre nem is tudta lehûteni még a légkondi sem a szobát, de a kinti hõséghez képest ez szinte hidegnek tûnt.
Mi egy 9 személyes Fiat Scudót béreltünk, mely 8 napra (7nap + 1 grátisz)
360,-euróba került full biztosítással (önrész nélkül). Béreltünk egy 125 cm3-is motort is, melyért 10 napra 200,-eurót fizettünk.
Sok árra már nem nagyon emlékszem, csak pár dologra.
Nagyon köszönöm a válaszod! Remélem az idén ennyire nem lesz jó idõ - jóból is megárt a sok! Hogy tudtatok ilyen melegben kirándulni? Hajnalban indultatok? Ugye Ti sem fizettetek be fakultatív programokra?
Ne haragudj, de mindig új kérdések jutnak eszembe!
A helyi képviselõtök magyar v. szlovák volt? Nekünk azt mondták az Aeolusnál, hogy természetesen magyar lesz. Vannak kétségeim ... De nem hiszem, hogy ezen túl sok minden múlna.
Elõre is köszönöm a válaszod!
Bizony rettentõ hõség volt és éppen ezért tényleg hajnalban indultunk el mindíg (6 óra körül) kirándulni. A kocsi légkondis volt, így valahogy ki lehett bírni és mindíg vittünk sok behûtött ásványvizet az útra.
Nem fizettünk mi sem be fakultatívra, mert én mindennek utánna néztem, hogy mit szeretnénk megnézni és felkészültem belõle fõleg a Tõzsér János: Az álmok szigete Kréta címû könyvébõl. Így a saját tempónkban láttunk mindent és jóval olcsóbban megúsztuk, mint ha fizettünk volna az irodának.
A telepített idegenvezetõ magyar volt (Kádár Barna). Egy nagyon kedves srác, de hogy milyen mint idegenvezetõ nem tudom, mert mint írtam nem voltunk vele kirándulni.
Hali! Június végén megyünk Krétára Kokkini Haniba a Galatia apartmanba,ha valaki volt már az apartmanba vagy Kokkinibe írhatna hogy milyen az üdülõtelep.