Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 1726
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103847 Üzenet linkje2009-06-09 15:53:41  Válasz a #103845. hsz-ra

Fazika!

S. Potamiában egy pékségről tudok, a főút mellett, a bankautomatánál van. Nekünk ott a sütik ízlettek. Főleg a levél formájú, lekvárral töltött, kókusszal szórt linzer. icon_biggrin.gif
D.

# 1727
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Sheidi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
128 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103860 Üzenet linkje2009-06-09 17:17:47 

Jaj, én már nagyon várom az indulást! Köszi a jókívánságokat!
icon_smile.gif

# 1728
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103868 Üzenet linkje2009-06-09 18:32:19  Válasz a #103845. hsz-ra Előzmény #103845

Van egy pékség a Melida mellett vezető úton is (a tengerpartra merőleges utca), én mindig ott vettem a baklavámat és a galaktoburekot is. Isteni finom volt, igaz, az ára már kevésbé. Rengeteg nagyon guszta süti volt, sós, édes egyaránt.
# 1729
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103946 Üzenet linkje2009-06-10 09:51:41  Re:

anyuci68 írta:
Van egy pékség a Melida mellett vezető úton is (a tengerpartra merőleges utca), én mindig ott vettem a baklavámat és a galaktoburekot is. Isteni finom volt, igaz, az ára már kevésbé. Rengeteg nagyon guszta süti volt, sós, édes egyaránt.

Az jó! Milyen messze van az Aetrion-tól? Milyen az a "galaktoburek"?
Mi főleg a reggeli betevőt gondoltuk megvenni a pékségben. No meg az isteni finom fánkokat. Én személy szerint élek-halok a fánkért! Meg a baklaváért.

# 1730
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103987 Üzenet linkje2009-06-10 13:22:45  Válasz a #103946. hsz-ra Előzmény #103946

Szai Fazika!
Az első kérdésedre passzolok, mert nem tudom, hogy hol az Aethrion. A Melida "utcája" a nagy strandon lévő zuhannyal szemben van. Ott van pl. az Alexandros grill bár is, orbitális gyros tál adagokkal, szimpatikus kiszolgálókkal. Azért ezt mondom, mert elég nagy kajálda, könnyen észre lehet venni. A nagy strandnak azt mondom, ami, ha rákeresel S. Potamiara, élből előjön, mint képtalálat. Ha a fánkra a lukumadesre gondolsz, ebben az utcában van elöl egy nagyon jól felszerelt supermarket - majd keresek egy szatyit, mert a nevére már nem emlékszem - , ott reggelente isteni finom lukumades kapható - a görög partokon is árult fazonban-. Az általam említett pékségben, cukiban, ha lukumadeszt kérsz, akkor golyó formájában adják, na az is nagyon fincsi, arról a lánykám tudna mesélni.
A galaktobureko rétes tészta között főzött, grízes, édes, fincsi krém, a "mi" cukinkban az is betekerve volt, nem kockákra vágva. Van még sütis valahol az utókölcsönző környékén is, ott viszont elég vacak volt pl. a baklava, igaz, fele annyi, mint ahol mi vásároltunk.
Egyébként ugyanebben az utcában van egy nagyon régi, kívülről jelentéktelen kis kápolna, belülről hihetetlen hangulatot áraszt, mert belül is nagyon öregnek tűnik. A mai napig tartanak ott miséket. Ha adakozó típus vagy kiélheted magad, mert a lefelé vezető lépcsőnél majd mindennap kéregetnek, lehet, hogy mindig ugyanaz.
Egyébként a reggeli péksüteményt, kenyeret, zsemlefélét - eddigi tapasztalataink szerint - is érdemesebb a marketekben megvenni, mert sokkal finomabbak mint a pékeknél. Ezt már jó pár üdülőhelyen megtapasztaltuk.

# 1731
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103999 Üzenet linkje2009-06-10 15:27:38 

Kedves anyuci68!
Köszi a részletes választ! Az aethrion nagyjából az öböl közepén lehet, a tengerparttól kb. 200 méterre (ez utóbbi azért nem biztos), ahogy a műholdas képet néztem. Majd megskubizom, hogy a Melinda hol is van.
Minden esetre, amiket írtál, nagyon hasznosnak tűnik! icon_biggrin.gif

# 1732
Nica12
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104002 Üzenet linkje2009-06-10 15:41:39  Válasz a #103999. hsz-ra Előzmény #103999

Fazika!
Nekünk is a főút melletti pékség vált be.... nagyon sok mindetn vettünk ott,rengeteg helyi is jár oda! Ez a pékség a szigetet körbekerülő főúton van. Nem olcsó,de friss,meleg pékáruk voltak, és ettünk ott ilyen egészen apró csokival bevont sütiket, nagyon-nagyon finomak (görög nevekben nem vagyok otthon). Mi,ha tehettük,inkább itt vettük meg a pékárut, mint a supermarketekben.

# 1733
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104170 Üzenet linkje2009-06-11 17:01:25  Re:

nica12 írta:
Fazika!
Nekünk is a főút melletti pékség vált be.... nagyon sok mindetn vettünk ott,rengeteg helyi is jár oda! Ez a pékség a szigetet körbekerülő főúton van. Nem olcsó,de friss,meleg pékáruk voltak, és ettünk ott ilyen egészen apró csokival bevont sütiket, nagyon-nagyon finomak (görög nevekben nem vagyok otthon). Mi,ha tehettük,inkább itt vettük meg a pékárut, mint a supermarketekben.

Nyami-nyami!!!
Nagyon szeretem a sütiket... úgy vagyok, mint gombóc artúr a csokikkal!
Nincs az a gej édesség, amit meg ne ennék!
Tavaly egy helyen (Sarti) este vettem fánkot egy öreg nénikétől, aki az utcán sütötte a kis golyókat. Megkérdezték, mit kérek rá (dió, csoki, stb), én csak porcukrot kértem. Amint kisültek a fánkocskák, a mami, hopp, belepottyantotta őket egy baromi édes (talán rózsavizes) szirupba néhány mp-re, majd onnan kihalászva megcukrozta! NNaa, az asztán édes volt! De mind elfogyott!

# 1734
Sheidi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
128 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104213 Üzenet linkje2009-06-12 06:37:12 

Hát akkor ma elutazok! Minden itthon maradónak szép napokat, jó nyaralás várást. A hazaérkező Kónyunak meg tartalmas beszámolót, és sok-sok kép felrakást kívánok!(sokáig tartsanak ki az élmények) Hiányoztál a fórumról nagyon! Na de majd felélénkül itt is a forgalom!
# 1735
Babuci85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104229 Üzenet linkje2009-06-12 09:16:54  Válasz a #103999. hsz-ra Előzmény #103999

Szia Fazika!

Nincs messze az Aethrion a tengerparttól, kb. 5-10 perc séta icon_smile.gif mi tavaly is ott szálltunk meg és idén is ott leszünk icon_smile.gif

üdv

# 1736
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.

Ma Szülinapos!
#104509 Üzenet linkje2009-06-14 23:57:50  Válasz a #104213. hsz-ra Előzmény #104213

Beszámoló nem lesz - de megjöttünk, és amire tudok, válaszolok. Az időnk pazar volt, szúnyog még kevés, darázs, méh nincs. 2 hét alatt egyszer esett este 9-től kb. éjfélig, másnap délelőtt meg borús volt, de meleg, és az utcsó 2 nap délután szűrt lett a napsütés, de a kánikula maradt. szóval a nagy számok törvénye már megint nem érvényesült, és bár odafelé 9 fok volt éjszaka a kinti hőmérséklet, és Stavrosba érve hűvös volt és csepergett, mindenki hosszú cuccokban mászkált, Thassoson már dög meleg várt minket. Kicsit OFF, de volt már itt szó arról, hogy a buszos út néha tortúrába hajlik - hát ez odafelé annyit jelentett, hogy a normális 16-17 óra helyett épp 24 óra volt az út, mert a Dias kis görög körúttal lepett meg minket, Stavroson is rakott ki utasokat (kb. másfél órát tartott, míg szétszórta őket az apartmanjaikba, de megálltunk Asprovaltán és még mit tudom én hol hasonló céllal. De mi még megúsztuk, mert a következő turnus délután 5-re érkezett meg (kb. reggel 6-8-ra illett volna), mert nagy görög körút lett jól megérdemelt jutalmuk, még Paraliára is vittek utast!!! Az 1-heteseknek rögtön ugrott is az első napjuk. de már az indulás is elképesztő volt: A Népligetben találkoztunk, de abban a szerencsében lehetett részünk, hogy a BKV "szakszervezeti" utat szervezett Stavrosra, és mivel nekik úgy volt egyértelmű, hogy a befizetéssel együtt egyben az egész buszt megvették, ezért odarendelték a Határ útra a buszt, hogy ne zökkenjenek ki a dolgos mindennapokból, ott szerettek volna összejönni, ahova dolgozni is járnak. És mivel mint tudjuk, a BKV nem a pontosságáról ismerszik meg, ezért mivel nekik az együttlét fontosabb volt, mint az út maga, nem is siettek megérkezni, így félórás késéssel érkezetek a Népligetbe. Mivel a felső szintet kibérelték, a csomagtér már betelve fogadott minket, az itt felszállók csomagjait csak nagy nehezen tudták a sofőrök bepréselni. Persze Stavroson a miértre is fény derült: derék magyar honfitársaink valószínűleg hiányos ismeretekkel rendelkeztek a célországról, vagy Afganisztánba készültek, mert a leszálláskor kartonszámra kerültek elő a buszból az asványvizek és tartós tejek. Áldásos tevékenységük abban csúcsosodott ki, hogy mivel ők nem siettek nyaralni, és különben sem érdekelte őket, hogy nekünk még onnan kb. 5-6 órai út van hátra, ezért alig 2-óránként jött az emeletről a dohányos-küldöttség fűzőcskézni a sofőröket, hogy megállnának füstölögni, aztán ezt tetézték azzal, hogy minden egyes megállásnál jó 10 perccel a megbeszéltek után kezdtek el felszállingózni a buszra.
De bocsi az OFF-ért, csak az ezután utazóknak szerettem volna jelezni, hogy ha a Dias Zeus mellett döntenek, jó esélyük van egy tortúrásabb útra. Visszafelé egyébként gyorsan és flottul ment minden a többszöri utasleadás és felvétel ellenére, és komppal együtt 22-23 óra alatt hazaértünk. Az Apollon útját nem ismerem, nem tudom, ők mennyi idő alatt értek le.
Der hogy ne csak OFF legyek, sajnálattal kell leírnom, hogy úgy látszik, kevés volt a csapadék mostanság, mert Panagiában is elég gyérek a források, és a sziget belsejében is (pl. Theologos) szárazak a patakok icon_sad.gif Egyébként a kedvenc macedón kőhidam körül szép sétány épült Theologosban, az órás templomtól indul, és egy új hídon a falu végén tér vissza. Érdemes végigsétálni rajta, ha valaki arra jár. Kastroban alig látni rom-házakat, sorra újítják fel őket, és külföldiek vásárolták fel őket, rengeteget stopoltunk, és sokan mondták nyugatiak, hogy itt élnek, vagy legalább az év felét a szigeten töltik.
Ja - és Vojáki Andi fordításának nem igazán tudtuk hasznát venni, ami nem az Ő hibája volt (és ezúton is sok köszi érte, azért egy kápolna-túrát tettünk Limenas közelében a leírás alapján, és működött), próbáltunk egy rövidebb 14 km-es délutáni próba-sétát (rövid túrát) tenni, de a meleg nem alkalmas nagyobb túrára. Az nem embernek való, e célból vissza kell menni egyszer tavasszal, mert érdemes. Persze dzsippel bejártuk az izgalmasabb részeket, de egy helyi görög láthatóan nem értette, hogy miért mentünk pl. az Ipsarióhoz. Mikor mondtuk, hogy szép a környék és a panoráma, értetlenül mosolygott ránk.
Egyébiránt nekünk a stop ugyanolyan jól működött, mint 4 éve, sikerült sok helyre eljutnunk. Busz is visz sokfelé, de elég ritkán, és lehetetlen időpontokban.
Ennyi épp elég lesz egyelőre, ha árak, stb. érdekel valakit, vagy busz-menetrend, még 2 hétig itthon vagyok, szívesen válaszolok.

# 1737
Babar24
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104515 Üzenet linkje2009-06-15 08:59:58 

Szia Kónyu!

Hát tényleg elég kalandosra sikerült az utatok! Elég bosszantó, amikor a honfitársak így viselkednek, de tök jól leírtad, jót kacagtam. icon_biggrin.gif
Idén, mi is (újra) Thassos-ra megyünk, csak most többen, így gazdaságosabbnak láttuk az autót. Így remélem kellemesebb lesz az út, mint a tavalyi busz, amikor mi is "kalandoztunk" még egy kicsit mielőtt Thassos-ra értünk. icon_eek.gif
Viszont a szállást a Zeusznál foglaltuk. Annyi kérdésem lenne, hogy meg tudnád mondani, hogy ki most a Zeusz idegenvezetője kint?
Tavaly egy nagyon szimpi, és rendes srác (Csabi) volt, és remélem, hogy idén is ő van még náluk! icon_smile.gif
Köszi! icon_smile.gif

Babar

# 1738
Babuci85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104521 Üzenet linkje2009-06-15 09:37:03  Válasz a #104509. hsz-ra Előzmény #104509

Szia Kónyu!

Mi az Apollonal mentünk, hát ott nem voltak ilyen kitérők... szerencsére!
Innen Pestről fél 12kor indultunk délben és másnap reggel 9-10 között érkeztünk Thassosra. Minden pihenőnél és határnál elsők voltunk, de meg volt beszélve a többi busszal hogy bevárjuk őket (ez viszont nem volt olyan vicces icon_smile.gif, mert kb. 8-10 buszról van szó, és amikor 300-400 ember vár wc-re na az gáz icon_smile.gif)))))) de mindent összegezve ki lehetett bírni, ezért is megyünk ismét busszal icon_biggrin.gif

üdv

# 1739
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.

Ma Szülinapos!
#104526 Üzenet linkje2009-06-15 10:21:26  Válasz a #104515. hsz-ra Előzmény #104515

A Diasnál a Csabi az id.vez. még mindig. Egyébként a mi nyaralásunkat nem rontotta el a pár órás kitérő, bár nyílván nem örültünk neki. És a szigetre érve már el is "felejtettük" a macerát. Thassos a régi, bár 4 éve közel nem volt ennyi nyaraló, és bár a varázsát nem vesztette el, azért a szlovák (cseh, lengyel, szerb, román, bolgár) invázió jelen lehet a nagyobb strandokon. Anno ugyanebben az időszakban minden tengerparton magunk voltunk, most ilyenre nem volt esélyünk icon_sad.gif
# 1740
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104530 Üzenet linkje2009-06-15 11:02:45 

Kedves Kónyu!
Örülök,hogy szerencsésen hazaérkeztetek!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 115 116 117 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu