#2336412015-07-30 14:42:54 Válasz a #233632. hozzászólásra
Az igazság az, hogy mi így sokadszorra már nem ugrálunk a tavernák közt. Általában is ha egy bejön minden szempontból, nem kísérletezünk tovább. Itt Lefkadán pl. 2000 óta az Ionianban étkeztünk szinte kivétel nélkül, még gyros-napot sem tartottunk pénztárcakönnyítésül, mert legelőször ide tévedtünk be. Este hívogató nélkül is tele volt, előtte várakoztak a szabad asztalokra, így mi is betértünk. Azóta ott étkeztünk, de idén valami megváltozott. Első este még csak az tűnt fel, hogy alig vannak. A stifadóm még mindig finom volt, de a nejem biftekije már nem volt a régi. Nem volt rossz, de hagyott belőle, és ez gyanús volt. Kérdeztem, de lojalításból nem szidta Másodszor halat ettünk, de túl olajos volt, egész este háborgott a gyomrunk, mintha nem olivában sült volna. Aztán Pajával beszélgettünk, és Ő mondta, hogy tavaly a mi tavalyelőtti ajánlásunkra kipróbálta 2-3 alkalommal is, de nem érezte jól magát utána, ezért többet nem ment oda. Mi si mondtuk, hogy nekünk sem stimmel valami, ezért többet mi sem mentünk, és ekkor, egy Neo Hori-ból visszaséta alkalmával fedeztük fel a Dimitrist. Nekünk nagyon bejött, de mivel sokat ajánlgattuk az Ioniant az évek alatt, és nem mindenkinek jött be eddig sem, ezért én már csak óvatosan ajánlgatok bármit is. Úgy-hogy csak azt tudom mondani, hogy nekünk ár-érték arányban az egyik legjobb kaja-élményünk volt az elmúlt 20 évben Görögországban.
Idén ettünk pár alkalommal utcai-grillesnél is, magyarul gyrososnál, de a part felőli Statis is max "elment" kategória volt, a hegy-oldali viszont 2 próbálkozásunkkor is csak a sertés-gyrost ajánlgatta egyéb választék híján, pedig őket tavalyelőtt nagyon jó ételeik voltak, de mint kiderült, manager-váltáson mentek át. Viszont nagyon ízlettek a Gatsoulis előtt (a centrum felől) a hegy felőli oldalon úgy 50 méterre, közvetlenül a nagy hypermarket mellett egy öreg bácsika által készített grillek. Pici terasz, bent pedig grillek és tésztafélék. A néni csinálja a tésztákat, a bácsi a grilleket, gyrost. Várni kell vagy negyed órát, de addig ücsöröghetsz vagy beugrasz az áruházba
Na ennyit
#2336322015-07-30 13:37:30 Válasz a #233621. hozzászólásra
Azt a pénzéhes mindenüket!
Ez fura, amerre eddig jártunk, természetes volt az ingyen csalogató.
Nem hiába, a legszebb sziget Lefkada (állítólag) ennek ezek szerint ára van.
Nem baj, még két nap, és indul a nagy kalandunk.
Azért, ha találok hasonló helyet, majd jelzek!
Sziasztok. Két óra, s indulunk Lefkadára végre . Másodszor megyünk. Lenne még egy kérdésem, mert tavaly nem figyeltem meg, idén viszont fontos lenne. Van olyan strand, ahol van esetleg egy kis zuhanyozó, édes vízzel, esetleg toalett?
#2336132015-07-30 09:14:50 Válasz a #233567. hozzászólásra
Kedves Nagyfotos!
Nálunk a férjem nincs nagyon oda a grillezett kajákért, sem a tengeri herkentyűkért, úgyhogy neki elég macerás a kajálás, én viszont imádom, (mondjuk a süti képekre már felcsillant a szeme, úgyhogy a cukit is megkeressük) bár még nem tudom hogy jutunk el az étterembe, de valahogy megoldjuk. Az árakat gondolom láttad a képen, szerintem teljesen jók. Mi még mindig nagy adag kajákat kaptunk Görögországban, ezzel soha nem volt gond.
Üdv. Kriszti
Jó a tipp Kefalonián sehol sem kaptunk, de én Santorinin és Kalymnoson sem emlékszem, hogy kaptunk volna De ha Te csodálkozol rajta, akkor ezek szerint Karpathoson szoktak adni Ha már tipp!!
Mi Kefalónián voltunk tavaly,
Lassi, Argostoli, Skala, Assos, Mindenhol adtak sütit ajiba, volt ahol plusz piát is ,ha sokat kellett várni. Pargan is adnak a Bachuban a kikötő mellett, ha várni kell az asztalra, 15 percenként egy ouzo...
Ha Legközelebb Kefalóniára mentek, Lassiban keressétek a Tzogias tavernát, és bátran szólj Elenának, a fekete hajú pincérlánynak, hogy magyarok vagytok, mosolyogj, és mindig lesz kedvezmény, meg olivás/ vajas kenyér,aperitif, és süti
Vasárnap óta mi is hazaértünk... abszolut pozitívan értékelem a 2. Lefkadai nyaralásunkat. Így, hogy voltam már kint tudtam szelektálni, hogy miket vegyek bele a "listába". Gondolkodom a II. Lefkadai beszámolón- olyan kiegészítése lenne az elsőnek
#2335852015-07-29 16:27:47 Válasz a #233583. hozzászólásra
mi eddig gyakorlatilag mindenütt kaptunk, igen (viszont így, hogy mondtad, pl. lefkadán a daltonban valóban nem, de pl. kalamitsiben még ott is). az igaz, h nem gyrososnál, ott nem; de tavernákban így hirtelen azt mondom, h mindenütt. volt, h rakit/ouzot, volt, h egy mini jégkrémet, volt, h egy kis dinnyét, volt, h vmi sütit, de szokott lenni ez.
karpathoson is volt, így van.
#2335822015-07-29 16:14:30 Válasz a #233576. hozzászólásra
Jó a tipp Kefalonián sehol sem kaptunk, de én Santorinin és Kalymnoson sem emlékszem, hogy kaptunk volna De ha Te csodálkozol rajta, akkor ezek szerint Karpathoson szoktak adni Ha már tipp!!
#2335832015-07-29 16:14:30 Válasz a #233576. hozzászólásra