Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1786
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167766 Üzenet linkje2011-06-29 17:16:06  Válasz a #167739. hsz-ra

Bogkriszt még ezt találtam:-))

https://hotel-ertekeles.invia......iew_form=1

# 1787
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bogkriszt
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167895 Üzenet linkje2011-06-30 16:52:46 

Köszönöm a hasznos linkeket.
# 1788
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168007 Üzenet linkje2011-07-01 11:29:53  Válasz a #167763. hsz-ra Előzmény #167763

szia Nikóca!!!
voltatok több strandon is??melyik az amelyiken nincs tömegnyomor????
mit néztetek meg a szigeten?? 4 napra akarunk majd autót bérelni,de nem biztos hogy minden látnivaló belefér,úgy hogy még strandolni is akarunk.
köszi

Mi 2 strandon jártunk, az egyik Falirakin volt, a másik Tsampika beach volt. Előbbi szellősebb, utóbbi tömegnyomor, egymás szájában feküdtünk a napágyakon. De amúgy nagyon szép, kellemes hely, csak zsúfolt.
Ja, az Anthony Quinn-t is megnéztük, de az strandolás szempontjából nem tetszett, sziklás.
Ja, és majdnem kihagytam Prassonisit, a két tenger találkozását. Az viszont nagyon tetszett, az egyik oldalon melegebb, a másikon hidegebb a víz. Át lehet járni egyikből a másikba. Naggggyon jó. És jó szeles. Lehet szépen barnulni. icon_smile.gif
A sziget keleti felét jártuk be inkább, ill. Rodosz várost többször is. Lindoson is voltunk, bár ott megint csak tömegnyomor van.
1 hétbe nem fér bele minden, ahhoz legalább 10 nap kellene, de majd jövőre. icon_smile.gif

# 1789
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168082 Üzenet linkje2011-07-01 20:53:25 

Sziasztok!

Nekünk már tuti az út, a szerződést is megkaptuk az irodától. icon_lol.gif Szóval mához egy hétre ilyenkor már az első esténket fogjuk tölteni Falirakin. A szállásunk a Soula lesz, az Apollonnal megyünk 2 hétre. icon_mrgreen.gif

Esetleg jön még más is 8.-án??? Akár a Soulába, akár máshová?

Szép estét!
Ricon_smile.gif

# 1790
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168083 Üzenet linkje2011-07-01 21:03:53  Re:

Nikóca írta:
szia Nikóca!!!
voltatok több strandon is??melyik az amelyiken nincs tömegnyomor????
mit néztetek meg a szigeten?? 4 napra akarunk majd autót bérelni,de nem biztos hogy minden látnivaló belefér,úgy hogy még strandolni is akarunk.
köszi

Mi 2 strandon jártunk, az egyik Falirakin volt, a másik Tsampika beach volt. Előbbi szellősebb, utóbbi tömegnyomor, egymás szájában feküdtünk a napágyakon. De amúgy nagyon szép, kellemes hely, csak zsúfolt.
Ja, az Anthony Quinn-t is megnéztük, de az strandolás szempontjából nem tetszett, sziklás.
Ja, és majdnem kihagytam Prassonisit, a két tenger találkozását. Az viszont nagyon tetszett, az egyik oldalon melegebb, a másikon hidegebb a víz. Át lehet járni egyikből a másikba. Naggggyon jó. És jó szeles. Lehet szépen barnulni. icon_smile.gif
A sziget keleti felét jártuk be inkább, ill. Rodosz várost többször is. Lindoson is voltunk, bár ott megint csak tömegnyomor van.
1 hétbe nem fér bele minden, ahhoz legalább 10 nap kellene, de majd jövőre. icon_smile.gif

Szia Nikóca!
Prassonisi, milyen messze van Falirakitól? Időben és távolságban is érdekelne. Milyen az út odáig?

# 1791
Gf73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168094 Üzenet linkje2011-07-01 21:40:04 

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Falirakiban jó görögös éttermet, tavernát. Két főre egy átlagos vacsora menyiből jön ki? Illetve a környéken melyik stand a legjobb?
Köszönettel: gf73

# 1792
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168108 Üzenet linkje2011-07-02 08:22:22  Válasz a #168083. hsz-ra Előzmény #168083

Faliraki ~ Prassonissi kb. 70km és időben függ attól, hogy mivel mentek. Autóval kb. 1 óra. Végig aszfaltozott út van, jól járható. Útközben több látnivaló is akad, ezekből párat be is lehet venni az útitervbe, (bár van olyan is, ami nagyobb lélegzetvételű, mint pl. Lindos): Anthony Quinn öböl & Ladiko beach, 7forrás, Tsampika, Lindos, és Asklipio.
# 1793
Gf73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168185 Üzenet linkje2011-07-02 21:52:59 

Szia Ian!
Az étkezéssel kapcsolatban nem tudsz (vagy tudtok) segíteni?
Üdv: gf73

# 1794
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168197 Üzenet linkje2011-07-02 23:25:02  Re:

Ian írta:
Faliraki ~ Prassonissi kb. 70km és időben függ attól, hogy mivel mentek. Autóval kb. 1 óra. Végig aszfaltozott út van, jól járható. Útközben több látnivaló is akad, ezekből párat be is lehet venni az útitervbe, (bár van olyan is, ami nagyobb lélegzetvételű, mint pl. Lindos): Anthony Quinn öböl & Ladiko beach, 7forrás, Tsampika, Lindos, és Asklipio.

Köszönöm szépen a válaszod! icon_smile.gif

# 1795
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168256 Üzenet linkje2011-07-03 12:28:34  Válasz a #168185. hsz-ra Előzmény #168185

AniFeri:: szívesen icon_smile.gif
gf73: Falirakiban csak a szállásunk volt 2x, ezért konkrét helyet nem tudok Nektek javasolni. Nekem évek alatt kialakultak a "megszokott" helyeim, ezek egy része gyroszos és pár étterem a sziget különböző részein: Rodosz város, Lindos, Katavia... Általánosságban elmondhatom, hogy 2 főre 25€ körül lehet kalkulálni: ebben főétel és 1-1 üdítő vagy sör van benne. Mivel mi anyagilag nem vagyunk annyira eleresztve, ezért többször is gyros volt a menü icon_smile.gif . Ez ~2,2€-tól kapható.
Üdv icon_wink.gif

# 1796
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168270 Üzenet linkje2011-07-03 13:06:30 

Sziasztok!

Volna egy pár praktikus kérdésem:

Mivel két hétre megyünk, és nagyon menőkések, kirándulósok vagyunk, mindenképp bérelnünk kell valamilyen járművet. Robogót szoktunk bérelni legalább 10 napra, de vajon azzal a sziget délebbi részeit is be lehet járni? Ian nem rég írta, hogy Prasonissi Falirakiból autóval 1 óra. Robogóval mennyi az út? És sötétedés után nem veszélyes robogóval közlekedni? Sokan ajánlották, hogy Monolithosnál érdemes megnézni a naplementét. Én Lindosra is kíváncsi vagyok este, de ez mindkettő olyan program, ami után sötétben kell hazamenni, és párom ezt pl. Korfun nem vállalta be a kanyargós utak miatt. Rodoszon milyenek az utak? Bevállalhatóak ezek, vagy jobb, ha autót kölcsönzünk az ilyen programokhoz?

Tudtok-e javasolni konkrét kölcsönzőt, ahol jó áron lehet robogót bérelni kb. 10 napra? Végigolvastam az egész topicot, de konkrétat nem találtam. Mindegy, hogy Faliraki vagy Rodosz város, ha kell odabuszozunk. Érdekelne autókölcsönző is.Valaki említett olcsó autókölcsönzőt Kallithea-ban. Ott merre található pontosan, és mi a neve? Ez esetben Falirakiból át lehet buszozni Kallitheába, hogy el tudjuk intézni a kölcsönzést?

És még egy-két kérdés:
Tudtok-e ajánlani Lindoson jó tavernát? Ott szerintem biztos eltöltünk egy egész napot...

Jól értettem, hogy Falirakiból is indulnak kirándulóhajók Symire? Mert akkor gondolom simán csak a kikötőben kell érdeklődni. Ha viszont nem, akkor gondolom Rodosz városban, a Mandraki kikötőből indulnak a hajók...

Bocsánatot kérek a sok kérdésért!!! icon_redface.gif 5 nap múlva megyünk, mindent tudok, hogy mit érdemes megnézni, csak már kavarognak a fejemben az infók és az adatok. icon_confused.gif

Köszönöm a segítséget!!!
Rita

# 1797
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168284 Üzenet linkje2011-07-03 15:16:23 

Nikóca, lenne még egy kérdésem a szállással kapcsolatban: a Liristis medencéje milyen mély, mert gyerekek is lesznek velünk.
# 1798
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168318 Üzenet linkje2011-07-03 17:47:52  Válasz a #168270. hsz-ra Előzmény #168270

Szia!
Még Lindosból talán haza tudtok érni, de Monolithosból már messze van egy olyan sofőrnek, aki nem annyira gyakorlott. Ezért inkább Lindost sem javaslom, van pár kanyar is, meredekebb emelkedő is és ami főként megzavarhatja a gyakorlatlan sofőrt az a Faliraki közelében lévő nagy forgalom. Bár vigyáznak a motorosra, de jobb megelőzni a bajt! Mi tavaly a nagymotorral kb. 1 óra alatt voltunk Falirakiban Prassonissiből, anno a 80ccm-s motorral ez 1,5óra biztos volt. A másik lehetséges veszélyforrás a bogarak. Bár nappal nem igazán lehet velük találkozni, de este az a pár darab ami van a szigeten, az előkerülhet icon_smile.gif . Nem kellemes, ha a szemben landol, lévén, hogy a motoroknak ált. nincs plexijük, illetve a bukóknak sem. Motort sok helyen tudtok kölcsönözni, a bevált recept az, hogy ki kell próbálni ketten a járművet, ha mégsem jó, akkor vissza lehet vinni és kicserélik. Ha bevált a jármű, akkor érdemes tele tankkal elindulni a déli részek felé, mert arra kevesebb a töltőállomás. Mi az oldalamon megtalálható Motor City Club-tól hoztuk el legutóbb (2008) a járművet.

Rodosz városban a kikötőben több turistahajó is van ami Symire megy, egy estét rá kell szánni és végignézni a kínálatot.
Üdv icon_wink.gif

# 1799
Pappiro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168338 Üzenet linkje2011-07-03 20:02:40  Válasz a #168094. hsz-ra Előzmény #168094

Sziasztok!

Falirakiban a Kostas Fast Foodot ajánlom. Minden nagyon finom és az áraik is nagyon jók. Nagyon kedvesek. Imádom őket! Mi mindennap náluk eszünk.
Pénteken jöttem haza a 10. rodoszi utamról.
A muszakájukat és gyrospitájukat ne hagyjátok ki!
icon_lol.gif
Jó utat nektek!
Én is szivesen visszamennék már most!

# 1800
Pappiro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168340 Üzenet linkje2011-07-03 20:09:21  Válasz a #167274. hsz-ra Előzmény #167274

Szia!

Én 10X voltam Rodoszon. 1X a Soulában laktam. Arra figyeljetek, hogy ne földszinti studiót kapjatok. Hozzánk éjszakánként beugráltak a macskák az erkélyre és a szobában garázdálkodtak. :-S
Ami nem tetszett, hogy elég messze van a tenger és nincs saját medencéje.
A tulajdonos nagyon kedves.
Jó utat nektek!!!
Irigyellek... icon_redface.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 119 120 121 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu