Ma hajnalban értünk haza Nei Poriból. Jó volt, szép volt. Bár én valahogy másabbra számítottam. A tengert vártam a legjobban, mégsem az tett a legboldogabbá.
Hát elkezdtem írni a beszámolót, de olyan hosszú, hogy tuti, hogy nem lesz idõm sosem befejezni, úgyhogy szerintem le is mondok róla.
18 napot voltunk, ez minden nap rengeteg tapasztalatot jelent. Rengeteget tudok mesélni:
- a görög emberek belsõ jegyei
- a görög vendéglátóegységek (legjobb étterem, fagyizó, legjobb gyros (ahol ehetõ!), legfinomabb hal, legfinomabb saláta, koktélok, péksütemények)
- a természet (tengerpart, hegyvidék, növények, gyümölcsök, zöldségek)
- a görög gasztronómia sajátosságai
- az utazás
- az idõjárás
- a part tisztasága, rejtett szakaszok..stb
- és nem utolsó sorban az utazási iroda nameg az apartman (5*)
és sok-sok egyéni program!! Rengeteg...rengeteg!
Voltunk egyénileg Skiathoson... Hogy egy mondatba leírjam: rémálom volt eljutni a Paradicsomba. Haza nem is tudtunk menni. A komp 3/4 órát!!!! késett, így lekéstük az utolsó vonatot és buszt is fél óra híján! Larissába kellett volna éjszakáznunk a vonatállomáson (mivel Skiathoson kiszívták a pénztárcánkat, de alaposan - 2 napra mentünk, mert másképp NEM LEHET megoldani, ha az ember egyénileg akar menni ééééés látni akarja Lalaria-t és Kastro-t!. A párom mentett meg, mert sikerült lebeszénie , hogy a maradék 30 Eurónkért vigyenek haza végre taxival!
DE: Láttuk Kastrot és Lalariat!!!!!! Paradicsom!!!!!!!!!!!!! Iszonyat rossz volt az egész Skiathos-i út, de ha csak erre a két helyre gondolok...hahhh....
800 méter híján pedig fenn voltunk az Olympos csúcsán!
Athént is megjártuk egyénileg! Errõl is van mit mesélni!!!
Csupa kaland volt az egész!
Szóval tudnék ám mesélni, de nem vagyok benne biztos, hogy van annyi érdeklõdõ ember, hogy mindezek részletét érdemes lenne leírnom.
Ezért ha valakit érdekel valami, az csak kérdezzen, így nekem is egyszerûbb.
Ami viszont mindenkit érint: TAPASZTALAT: Az elsõ napokban 1-2 körül is napoztam (Mo.-on ha egész nap a strandon fekszem sem égek le, csak szépen barnulok). Nos itt hólyagos lett a bõröm, (pedig az elsõ napokban csak néhány órát voltam kint a starndon!, igaz éppen azért történt ez, mert 13-14 körül mentünk ki) így irány a gyógyszertár!
Szóval a barnulás titka - a késõbbiekben ez nagyon bevált: Délelõtt 11-ig a napon. Utána pedig csak 15:30-tól, akkor viszont naplementéig! Aki még nem volt Görögországban az azt mondja: hahh.. ugyanmár 15:30 után már mit ér a Nap? Én is ezt mondtam... 5000 Ft volt a két krém az égési sérülésekre!
És a 11-15:30-ig lévõ Nap nem barnít, hanem csak fáj tõle és leég a bõröd. Ezt más velünk utazók is mondták!
Azért próbáld megírni azt a beszámolót. Van rá idõd bõven a következõ nyaralásig. Szerintem, sokan vagyunk akiket érdekel az egész utazás, nem csak egy-egy részlet.
Csatlakozom Csutek véleményéhez: kivárjuk azt a beszámolót, van idõnk bõven. Sajnos. Ennyi érintõlegesen felvázolt kaland csiklandozza a fantáziánkat, így kérjük a bõvebb leírást!!!!
Üdvözlet itthon
Ha javasolhatom, akkor kezd el írni otthon egy külön fájba és tedd fel a beszámolók alá...akár témánként
Összegzés 1 mondatban...visszamennél ?
Egy kicsit érdekes ember vannak itt nem vagyok sem írígy sem bunkó,de érdekes módon a kutya nem kérdezett és senki sem várta a beszámolóm végét pedig ötletem meg jó tanácsom lett volna bõven a kirándulásokkal kapcsolatban meg szállás ügyben is.
Megmaradok a háttérben, mint olvasó.
Elnézést és senki nem akartam megbántani.
Egy kicsit érdekes ember vannak itt nem vagyok sem írígy sem bunkó,de érdekes módon a kutya nem kérdezett és senki sem várta a beszámolóm végét pedig ötletem meg jó tanácsom lett volna bõven a kirándulásokkal kapcsolatban meg szállás ügyben is.
Leni
Szia Leni!
Nem kell megsértõdnöd, mert nem bombáznak kérdésekkel. Nyár vége van, legtöbben már túl vannak a nyaraláson. Aki még ezután indul, az a legtöbb kérdésére már választ kapott.
Viszont egy tartalmas beszámolónak mindig örülünk. A fõoldalon van a beszámolók rovat, tegyél fel Te is egy klassz kis beszámolót. Hidd el nem lesz hiány olvasókban.
Én Word-ben legépelem a beszámolót, szerkesztgetem és ha úgy érzem elkészült, akkor elküldöm Joxnak szövegküldõn. Azt inkább olvassuk, mint a topicot visszafelé.
Leni!
Azt gondolom mindenki beszámolójára kíváncsiak vagyunk, ha te is megírod a tiédet nagy-nagy érdeklõdéssel fogjuk olvasni. De tényleg nem jellemzõ, hogy noszogatjuk a másikat, hogy igenis írjon egyet, egy fórum már ilyen: vagy így forog ki egy téma vagy úgy. Nincs okod sértõdésre, sõt ha úgy gondolod, hogy olyan infód van ami hasznos vagy érdekes miért nem írod le?
Leni
Igen, érdekes emberek vannak itt; már kezedem megszokni, ha nem is mindíg örülök neki. Rajtad (és rajtunk) múlik minden. Hidd el, a reakció nélkül hagyott beszámoló, információ is fontos. Nem fog mindig valaki hálálkodni (én már csak tudom)! Ha rendszeres olvasó is vagy , láthatod, hányan írják, hogy eddig csak olvasták, de nem szóltak hozzá, és köszönik mindenkinek a sok hasznos infót. Jövõre és azután is lesz, aki elõrõl kezdi olvasni (néha leszúrás után) a számára érdekes topikot, és fog örülni minden infónak, még ha ezt nem is közli velünk (ami nem szép tõle, de egy fórum már csak ilyen; én is így kezdetem). Jobb, aki orrba-szájba kérdez, mert lusta visszaolvasni, aztán elmegy nyaralni és soha többet nem hallasz róla!? Szóval, ha ezt átérzed, vagy talán neked is hasznos volt a fórum, és valamiért ma is fontos, akkor csak írj le minden fontos információt, élményt.
(Na de mi közöm van nekem ehhez? Ezt akár egy "bennfentes" is elmondhatta volna, ha egyátalán jól látom a kérdést...)
Nos most kicsit zavarban vagyok. Bevallom megnéztem a beszámolók oldalt, de tényleg nem találtam meg ott a beszámolódat, tehát nem erre gondoltál. Valószínüleg a hazatérésed utáni hozzászólásod (aug. 9.) az amirõl beszélünk? Gyakorlatilag ez most nem is fontos, csak igyekszem elolvasni mindenki megírt beszámolóját, érdekel ki hogy élte meg a nyaralását. De én is csak itt írtam le a tapasztalataimat, nem foglaltam az idén össze egy írásban a két hét történéseit.
h.apci!
Te tényleg befutottál már a csõbe párszor! De jól veszed az akadályokat és ez mosolyra fakaszt mindannyiszor.