#1725822011-08-09 10:30:05 Válasz a #172579. hsz-ra
Szia!
A helyi árak mindig is olcsóbbak. Bár ott nincs magyar nyelvű idegenvezetés. Mi is 2 hete voltunk a Santorini hajóúton. Az Ibusz idegenvezetőjénél befizetve 135 Euro volt az ár, a helyi irodáknál 98.
Persze erre még rájön 12 Euro transzferdíj, de ha Rethymnoba fogsz lakni, akkor egy kényelmes sétával 35 perc alatt elérhető a kikötő.
Nekünk az idegenvezető a Knossosi kirándulásra azt mondta, hogy nem éri meg az árát, mivel az Archeologiai múzemban összesen 1 terem látogatható.
Az Ibusznál az 50+6 Euro.
Sziasztok!
Valaki tud valami infót szolgáltatni a fakultatív kirándulásokról? Ki vett részt már ilyenen Rethymnon és környékén? Hol érdemes befizetni (mármint pl. Ibusz vagy az ottaniak ajánlata jobb)? Melyiket ajánljátok?
Előre is köszi!
#1725072011-08-08 17:45:02 Válasz a #172503. hsz-ra
Tudod, valami hasonló útban gondolkodom, mint a tiétek. Az utazás módja még kérdéses, felmerült bennem az autós, kompos megoldás is, de ezt még meglátjuk Irodával nem szeretnék menni
Terveim szerint legalább két hétre, aztán uccu, megnézni, amit csak lehet
Bár addig még sok minden történhet...
Már most izzítom a szemeimet a képeidre , meg a kalandjaitokra.
#1725032011-08-08 15:09:10 Válasz a #172264. hsz-ra
Szia Melinda
Remélem igazad lesz, majd nemsokára meglátjuk
Én is nagyon rákattantam a szigetre tavaly télen, aztán addig ügyeskedtünk, mig sikerült megoldani az anyagiakat és megszervezni:wink: és ez lesz az első utunk, utazási iroda nélkül, szóval még amiatt is kiváncsi vagyok, hogy hogy sikerült a szervezés Meg kell, hogy mondjam, azt hittem, hogy bonyolultabb lesz, de nem is volt olyan gáz.... Igaz, sok segitséget, meg tanácsot kaptam az elején
Bízzunk benne, hogy van annyi eszük ezeknek a drága görögöknek, hogy nem rontják el az egyetlen biztos bevételi forrásukat, az idegenforgalmat azzal, hogy elriasztják a turistákat. Ezen is meglepődtem egyébként, hogy egy nevezetességet és egy népszerű nyaralóhelyet zártak el. Csak rájönnek, hogy butaságot csinálnak.
Pedig pár hete Krétán lezárták a repteret és mondták is a rádióba, tv-ben, hogy akadályozták a turistákat. Sőt, valamelyik történelmi látványosságot is elzárták és nem lehetett megnézni, mert nem engedték oda az embereket. De most olvastam itt a főoldalon, hogy szeptember 5-ig abbahagyják a tüntetést. Így nekünk szerencsénk lesz. Addigra meg talán sikerül megegyezniük a kormánnyal.
#1724662011-08-08 12:39:13 Válasz a #172460. hsz-ra
Köszi, remélem tényleg jó lesz.
Igen, több helyen is megtaláltam ezt a leírást, meg ugyanezeket a képeket. Pár mondatos leírást is találtam itt a fórumon. Remélem most nem akarják a taxisok lezárni a repülőteret. Hazafelé lezárhatják, az már nem számít
#1724602011-08-08 12:20:40 Válasz a #172429. hsz-ra
Szia Tothrita!
Szerintem Te mázlista vagy
Zante is szép, de Kréta, mégiscsak KRÉTA!
Csudajó lesz nektek, majd meglátod
A szállásotokról ezt találtam, de biztosan már Te is láttad
Sziasztok! Járt már valaki az Achlia apartmanban Agia Galini közelében Dél-Krétán? A kérdésem az lenne,hogy milyen messze van ez az apartman Galinitől központjától? Milyen hely?
#1722602011-08-06 16:19:18 Válasz a #172230. hsz-ra
Szia Melinda, itt is
Mi nagyon fogunk igyekezni, hogy jól sikerüljön az út Fényképekben nem lesz hiány, imádok fotózni A legjobban a tenger és a természeti szépségek a kedvenceim, de a virágokat, állatokat és kajákat is szeretem fotózni
Már véglegesítettem az útitervet, elolvastam az egész fórumot, sőt az Indexen is, szóval nagyon igyekeztem....
Már csak a meltemi miatt izgulok, nehogy keresztbe tegyen.... De sajnos az kiszámíthatatlan, hogy mikor fúj nagyon a szél... De azért remélem, hogy szerencsénk lesz
Mostanában nem túl sok friss infó jön Krétáról(sem), a Ti időtök is eljön, hamarosan. Én kíváncsi leszek a kalandjaitokra, tudod jövőre, jól jöhet ( legalábbis nagyon remélem)
Ha lehet, rengeteg fotót szeretnék megnézni, és jó kis beszámolót olvasni
Ilyen tervezés után, nagyon jól kell sikerülnie a nyaralásotoknak
( a miénknek is, )