2szer hoztam eddig haz leánder rügyet anyumnak
olyan büszke volt rám és teljesen meghatodott
gyönyörüen nõnek azóta is mindkettõ
a kertünk már elég nemzetközi : van görög, svájci, olasz meg horvát leander is már persze vagy 3 szinben
Sziasztok ! ez a növény nekem is megvan imádom de tavaly már kinötte a szobát és választanom kelett vagy lemetszem vagy megválok töle !Sajnáltam volna elajándékozni igy lemetszettem képzeljétek el hogy most csak virágot hozott de rengeteget .gyonyorü kb 2 méteres és olyan mint eggy gyümölcsfa van koronálya és törzse.imádom a mediterrán növényeket a kertemet is igy rendezgetem Leanderek ,tuják különbözö kerti kaspók, kaktuszok.mindig van ujj szerzemény .
Sziasztok!
Azt mondják Kréta a botanikusok paradicsoma,a sziget elszigeteltsége miatt sok növény mentes maradt a káros szárazföldi hatásoktól,és ezért
több mint 140 endemikus,vagyis a világon sehol másutt nem honos faj fejlõdött ki.Pl.máriatövis, tengeri liliom,pillangós kosbor,királyné gyertyája,útszéli kányazsázsa vagy közönséges repcsényfû.Kréta tavasszal a legszínpompásabb,amit majd remélem meg is tudunk nézni majd Karpuzi fotóin,hiszen Õ most ott tartozkódik,bízom benne hogy megosztja velünk a tavaszi Krétát.
A kertekben sûrün látok pampafüvet, de teljesen más, mint amit szeretnék.Idõközben rájöttem, hogy sokkal magasabb volt mint én, pedig 170 cm fölött vagyok.
Ezek a napsütésben tényleg sárgák voltak. Egyébként a kertem mérete tökéletesen megfelel hozzá.
Na õ a pampafû. Piros virágúról nem hallottam, csak rózsaszínrõl. Inkább ez a fehér bugáju az elterjedt. Vagy nem egyrõl beszélünk?
Mindegyik csomagküldõnél benne van az ajánlatban, nem lesz vele gond. de ha megnõ kell neki hely rendesen, ráadásul soliter növényként a legszebb.
Mi az a pampafû? Nem ismerem a nevét. De a leírásaitok alapján talán a kána másik neve lehet. ??? Ha van valakinek képe róla, vagy tud a netrõl, tegyen be egyet.
Néhány kertészetben már körül néztem, de csak a piros virágut találtam.
Van egy csomagküldõ kertészet ( bocs ha furán fogalmaztam), ahol minha a tavaszi kínálatban szerepelt volna. Mivel kapcsolatban állok velük, remélem a tavaszi katalógusban szerepelni fog.