#1439562010-07-13 18:28:11 Válasz a #143766. hsz-ra
Valami pár sorost esetleg írok, de hosszabbat most nem, nincs miről..., csak punnyadtunk csendesen a parton és élveztük, hogy nincsenek üvöltöző, részeg, a gyerekeiket nevelő, az éppen távollévő utastársakra megjegyzéseket tévő, az árakon sápítozó, hazait majszoló honfitársak, csak szimplán egyszerű görögök, akik hozzánk hasonlóan senkire és semmire nem voltak kiváncsiak, csak arra, hogy mikor jár arra a felszolgáló csaj, akitől lehet rendelni egy frappét vagy éppen egy korsó jég hideg sert
Ami pedig az utakat illeti: azt nem tudom, hogy az olvtársak korábban milyen utakon autóztak, de most kiválóak voltak!
Ha nálunk ilyenek lennének aktuális népvezéreink a seggüket vernék a plafonba büszkeségükben.
#1439532010-07-13 18:19:12 Válasz a #143885. hsz-ra
Ennek én még neki futnék mégegyszer a helyedben: Bp-től 1200 km és Volostól igen kemény szerpentinek, fárasztó lesz az. Ha élhetek egy javaslattal inkább a hosszabb távu tervek közé tenném a Piliont, megérdemli!
#1439522010-07-13 18:16:24 Válasz a #143859. hsz-ra
Kb. 1000 képet csináltunk a párommal, de az egyik része nyilvánvalólag nem publikus , ami pedig elméletileg az lenne azt is erősen megszűrtük; emberiség ellen bűncselekményenk tartok tengerparti kavicsról nyóóóc fotót feltenni és utána elvárni az ajnározó kritikákat.
Amit jónak és vállalhatónak tartottunk azt feltettük, az ábrázatommal pedig nem riogatom a nagyérdemüt.
Mi 6 éve jártunk a Pilion falvaiban, Makrinitsában volt a szállásunk 4 napig. Valóban sok szerpentin van és jó szűkek az utak is. Viszont a szállásra feljutni sem volt könnyű, egyik cipőm szét is ment, pedig csak 8-szor másztunk fel a házba.
#1438982010-07-13 15:14:36 Válasz a #143885. hsz-ra
Kakadu, nekem is tetszenek a képeid, látom ti több helyre eljutottotok a keleti oldalon, az én férjem nagyon szidta a szerpentineket, az az igazság hogy őt jobban érdeklik a történelmi látványosságok mint a külömböző partok felfedezése . A Kalamata-Spárta utat simán levezette, a pelion keleti oldalán eljutottunk a Mylopotamos-ig, de többet nem kért belőle.
#1437662010-07-12 22:44:45 Válasz a #143723. hsz-ra
Hű, Kakadu ez igen!
Néztem a beszámoló-listádat, hátha készült már az is a Pilionról, és most látom, hogy a télen olvasgatott kompos beszámoló is a Tied (Végül a kompról letettem, vagy legalábbis egy évtizedre elhalasztottam, és ebben valamicskét a Te kezed is benne van...)
Nagy kár,hogy nem utaztat erre a környékre egy iroda se.Éppen ma láttam egy nyulfarknyi filmet erről a tengerparti részről.Csak bámultam,a homokos ,apró kavicsos óriás sziklás őblök egymás utáni sora csodálatos volt.A kék,zöld minden árnyalata,zárt öblöcskék,körülvéve harsogó zöld fákkal,valami csodálatos.Szerencsés aki ide eljut.A fenntebb emlitett strandot is mutatta,de a sok közül nem tudom melyik volt,de a neve ismerős,és még amit megjegyeztem Milopotamos.