Szerintem ahány ember, annyi véleményt fogsz olvasni
Skiathos: busszal visznek egy nagy(obb) kikötõig, onnan 3 órás hajózás Skiathos szigetére. Ott van 1,5 - 2 óra fakutatív városnézés. Aztán egy kis hajózás után elvisznek egy nagyon szép helyre, ahol kristálytiszta a víz és lehet fürödni. Utána 3 órás hajóút vissza a kikötõig, s onnan busszal Paralia.
Ez drágább, mint a kalózhajó s itt nincs ebéd. De jóval több a hajózás és van látnivaló is, fürdési lehetõség is. Viszont egy teljes nap elmegy vele, este van érkezés Paraliára.
Kalózhajó olcsóbb, de rövidebb a hajózás. Fürdeni talán itt több idõ van, s ahol kikötnek, adnak ebédet.
Mindkét helyen szórakoztatják az utazókat a hajón.
Nem könnyû dönteni, nekem azért Skiathosz, mert láttam képeket róla, gyönyörû...mert van városnézés is...és mert jóval többet lehet hajózni. De tényleg ahány ember, annyi vélemény
Anyagiak : mi 400 eurot viszünk összesen. Szintén két kirándulást terveztünk be. Némi élelmiszert viszünk, de nem sokat, kb 2 - 3 napra fõétel. A többit ott vesszük. Ajándékokra nem fogok sokat költeni, egy ikon a Kedvesemnek és 1 üveg ital a Fõnökömnek. ( Azért írtam le, hogy nagyjából tudj következtetni s viszonyítani. )
De biztonság kedvéért nálam lesz a bankkártya is.
Barba, megjegyztem a Trojka-t Mindenképpen megnézzük.
Dobodora, ne is mondd, már én is nagyon várom az utat. És a vasárnapot is, mert akkor érnek haza a munkatársamék ( szintén Paralia ), felhívom Õket egy-két info miatt. Ha valami érdekeset mondanak, megírom.
Köszönöm szépen, hogy leírtad! Asszem el is döntöttem, hogy a Skiathosz-ra megyünk. Többet hajózhatunk. Mi 480 eurót viszünk. Kaját valamennyit viszünk, de nagyrészt ott fogunk venni. Viszont, lehet viszünk bankkártyát a biztonság kedvéért.
Myra!
Minden infot ossz meg velem/velünk légyszi. Minden apró új információt fontos a számomra.
Az elõbb kezdtem a cuccokat kirakni az ágyra. Lett egy nagy ruhahegyem. Még van 5 napom szelektálni.
Szia Dlia, nagyon szívesen. Örülök, hogy segítettem dönteni, biztos vagyok benne, hogy nem bánod meg
De ha visszaértem július 04-én, majd leírom részletesen.
Biztosítást én az Otp-nél kötöttem meg, Utazási Garanci Biztosítás a neve, 400 ft/nap/fõ, de akinek van Otp bankkártyája, annak 360 ft/nap/fõ.
Dóra (mert ugye jól gondolom, hogy Dóra a neved?), persze, leírok mindent vasárnap majd, amit mondanak munkatársamék.
Én még sehol nem tartok a pakolásban, csak gondolatban rendezkedek egyelõre. Én majd csak vasárnap pakolok, de akkor fél napon át...
Üdv minden utazónak!
Nem vagyok egy teljes nap, és oldalakon keresztül böngészhetek...
Mi autóval megyünk, Biztosítási alkusz céggel kötöttem biztit (holnap tudom meg milyet), a lényeg: 380 Ft/nap/fõ
Mi még csak listát írtunk, mit csomagoljunk, mit kell még venni. A hétvége a pakolásé
Mi holnap kötjük meg a biztosítást, és még nem dõlt el, h melyik, van 3 ami közül lehet választani!
De a legjobb, h már nincs egy hónap az utazásig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAndi, bizony, úgy jó, ha beindul egy-egy topic s ha minél többen szólnak hozzá. Én is csak vasárnap pakolok.
Már alig van hátra pár nap nekünk indulásig, s ma reggel mikor néztem az elõrejelzést, jövõ hétre nem "csak" 31 fokot ír, ahogy eddig, hanem keddtõl szombatig végig 35-öt s vasárnapra + hétfõre ír 31-et. Kár volt elõzõleg aggódnom emiatt
Erika, sok sikert a biztosítás kiválasztásához. Arra figyeljetek, hogy van olyan biztosító, akik csak utólag, itthon fizetik vissza pl a kinti gyógyszerek, orvosi ellátás árát, számla ellenében. Mindenképpen olyat érdemes választani, akiknél nem ez a helyzet.
Még valami: sajnos úgy tûnik, a roaming díjakat nem csökkentik addig, míg kiérünk, majd csak július vége - augusztus eleje felé. Ez azt jelenti, hogy kintrõl drága lesz hazatelefonálni. Tudtok esetleg valami kinti telefonkártytát, ami olcsóbban használható? ( én a saját hálózatomat tudom, hívásindítás 252, hívásfogadás 102, sms 78 )
Sziasztok!!
Én már többször voltam Parálián,tényleg nagyon szuper hely.
A templom melletti trafikban,meg gondolom több helyen is lehet venni telefonkártyát 4 euróért.Sokkal olcsóbb mintha a mobilról telefonlnánk.15 percet lehet vele beszélni.
Én ugyan nem Paralia-ra megyek nyaralni (hanem Leptokaria-ra), de ez a topic élénkebb, remélem, tudtok segíteni. A napernyõs témával kapcsolatban merült fel bennem egy kérdés: írtátok, hogy a napernyõ bérlése mennyibe kerül. Nyugágyat is lehet bérelni a strandon?
Én ugyan nem Paralia-ra megyek nyaralni (hanem Leptokaria-ra), de ez a topic élénkebb, remélem, tudtok segíteni. A napernyõs témával kapcsolatban merült fel bennem egy kérdés: írtátok, hogy a napernyõ bérlése mennyibe kerül. Nyugágyat is lehet bérelni a strandon?