Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2041
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Miracska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108047 Üzenet linkje2009-07-06 10:05:56 

Mi is Tsilivi városba megyünk, én is azt hallottam róla, hogy elég nyugis kis város...de majd kiderül mikor ott leszünk:) Már csak 33 nap...hihi Teljes az izgalom:D Amúgy érdemes helyi szervezéssel menni az ilyen fakultatív programokra menni?Vagy szerintetek, hogy jobb/olcsóbb?icon_smile.gif
# 2042
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108050 Üzenet linkje2009-07-06 10:38:17 

miracska írta:
Mi is Tsilivi városba megyünk, én is azt hallottam róla, hogy elég nyugis kis város...de majd kiderül mikor ott leszünk:) Már csak 33 nap...hihi Teljes az izgalom:D Amúgy érdemes helyi szervezéssel menni az ilyen fakultatív programokra menni?Vagy szerintetek, hogy jobb/olcsóbb?icon_smile.gif

Szia Miracska!
Tsilivi biztos nagyon jó döntés. Még nem hallottam senkit, akinek nem jött volna be. Semmi képpen nem ajánlom a cég által szervezett fakultatív programokat, föleg, ha az Aeolusról van szó. Túl azon, hogy szörnyen drága, még szlovák nyelven is van. Önnálló szervezéssel sokkal olcsóbb és jobb. Látom, Te új fórumos vagy. Olvass vissza ebben a topikban, valamint olvasd el a beszámolókat és szinte mindent tudni fogsz a szigetről és a lehetőségekről. Ha marad még nyitott kérdés, tedd fel. Szívesen válaszolunk.
Üdv: Josza

# 2043
Miracska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108053 Üzenet linkje2009-07-06 10:57:30 

Szia Josza2!

Nagyon Szépen Köszi az infóticon_smile.gif Olvasgattam már jó pár oldalt...icon_smile.gif Volt mit leszűrni belőle!Meg igazából mi motort szeretnénk bérelni és azzal bejárni az egész szigetet...és már arról is olvastam, de tény, hogy az ilyen hajós utakra nem szervezetten fogunk menni, hanem magán úton:) De majd meglátjuk, ha ott leszünk:) Köszi a Pötyögést:)

# 2044
Boka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
165 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108084 Üzenet linkje2009-07-06 13:05:03  Válasz a #107814. hsz-ra Előzmény #107814

Sziasztok!

Ezt a keresztet azok emlékére állították, akiket itt lőttek le a háborúban, vagy önként maguktól leugrottak a mélybe, mielőtt kivégezték volna őket.
Ezt az idegenvezető mesélte, amikor a szigetkörüli buszos fakultatívon voltunk.

# 2045
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108087 Üzenet linkje2009-07-06 13:13:02  Válasz a #108084. hsz-ra Előzmény #108084

Szia Kati!
Hol voltál ilyen sokáig? Mióta megjöttél nem is jelentkeztél. Milyen volt ott?
Asterivel üzentem neked. Megkaptad?
Üdv: Josza

# 2046
Boka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
165 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108102 Üzenet linkje2009-07-06 14:22:30  Válasz a #108087. hsz-ra Előzmény #108087

Sziasztok Josza és Cilla!

Csendes hallgatója (olvasója) voltam, és vagyok a fórumnak. Igen a puszitokat megkaptam Esztertől, mindjárt az első nap, amint megérkezett hozzánk Laganasba. Nagyon aranyosak voltatok, köszönöm szépen. Csodálatos volt ez a nyaralás, és Zante szigete is. Nekem Laganas is tetszett a sok negatív vélemény ellenére. A partja szerintem csodálatos. Én Agios Sostisba nem szívesen mentem volna, mivel onnan is Laganasba jártak át fürödni. Kalamakiba is átsétáltunk a parton, de nekem az sem tetszett. Sok volt a kő a tengerben. A zajból mi nem sokat hallottunk, pedig két utcányira volt a Timos apartman, mivel klimát fizettem, és minden zárva volt, így a zaj kivül rekedt. Mondtam is Eszternek, hogy ti olyan helyeken is jártatok, ahol mi nem voltunk. Az első héten nagyon meleg volt, 39 fok, de a másodikon volt néha eső is, és a tenger attól szerintem lehült. Abból gondolom, hogy Xigianál olyan hideg volt a víz, hogy csak térdig mentünk be. A fiam azért uszkált egy kicsit, ha már ott voltunk. Júl. 22-től minden nap volt programunk. Hétfőn busszal bementünk a fővárosba, kedden Kefalónia, szerdán autót (KIA) béreltem 35 euróért, és elindultunk felfedezni a szigetet. Igaz hiába mentünk el Porto Vromiba, nem indult kishajó a Navagio öbölhöz, mert eléggé háborgott a tenger. Ezért, és még sok másért is vissza kell mennünk egyszer. Csütörtökön Olympiába mentünk. Ezt a két utat a Pelargos görög irodánál fizettük be mind a hárman. Sokkal olcsóbb volt, kettőnknek 138 euró, és nem 200. Plusz a belépők. Mondtam is az idegenvezetőnek, hogy jó lenne továbbítani a vezetőség felé, és talán, ha olcsóbban mehetnének a magyarok is, akkor őket választanák, és nem a helyi irodákat. Pénteken ingyen busz vitt a Vassilikos félszigetre, a St. Nikolaos beachre. Aztán vége is volt a két hétnek. Már most szívesen visszamennénk. Szerintem az Eszter nevében is mondhatom.
Röviden ennyi.
Puszillak Benneteket: Boka (Kati)

# 2047
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108112 Üzenet linkje2009-07-06 14:53:43  Re:

Szia Kati!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat és nektek nem alakult ki olyan negatív véleményetek Laganasról. Lehet, hogy az előzetes vélemények is hatással voltak rám, de én meg annak örültem, hogy Agios Sostisban voltunk. Voltak ott is nagyon jó strandok. Inkább talán a bulissága miatt mentek át sokan. Agios Sostis csendes kis hely. Nincsenek fiataloknak való szórakozóhelyek. Persze sajnos mi nem egy korosztály vagyunk és még sajnosabban mi vagyunk idősebbek. Nyilván emiat mást várunk el egy helytől, mint lett volna ez fiatalabb korunkban. Kalamaki nekünk sem hozta, amit vártunk. Sokan nagy elragadtatással írtak róla. Gerakas viszont nagyon tetszett. Főleg a környéke, meg a Vasilikos félszigeten haladó út. Nem voltatok ott? És hát igen most azonnal vissza akarok menni!!!
Sok puszi: Josza

# 2048
Jamaica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108179 Üzenet linkje2009-07-06 21:00:22 

Sziasztok!Szombaton sajnos letelt az egy hét,amit Zakynthoson töltöttünk.Argassiban laktunk,de béreltünk kocsit is,és szép helyeken jártunk.Két fakultatív programon voltunk:szigettúrán,és barlangnézős-fürdős-teknősleses hajókiránduláson.A szigettúráról olvastuk,hogy nem nagy szám,de mégis elmentünk(sajnos).Ami azon jó volt,az egy órás hajókázás a Kék-barlangoknál,az csodálatos,de a közeli kis kikötőkből 8Euroért kivisznek.Meg a hajóroncsot lehetett megnézni egy kilátóból,de oda is érdemes visszamenni kocsival és akkor nem egy rohanás az egész.A hajós-tekis túra viszont nagyon jó.Végig megy a Keri barlangoknál,két helyen fürdés,kaja a hajón,teknős les a nyílt vizen.Két napra béreltünk kocsit,szép helyeken jártunk.Porto Vromiból 15E/fő a kishajó a hajóroncshoz.Az odaúton barlangnézegetés is van,aztán egy óra fürdés a Navaggionál.Porto Vromiból nincs messze a kilátó,ahonnan a szép képeket is lehet csinálni.Nem szabad kihagyni Schinarin a szélmalmos tavernát,ahonnan gyönyörű a kilátás és le lehet lépcsőzni a sziklákon a tengerig fürdeni egy jót.Egyébként innen is lehet menni hajókázni a Kék barlangokhoz,meg a Navaggiohoz.Keriben megnéztük a legnagyobb Görög zászlót,itt van kis étterem is,pazar kilátással.Jártunk egy pár homokos strandon,Porto Zorro,Azzuro volt a legjobb szerintünk,de Kalamaki,Vassilikos is jó volt.Argassi után,Dafni Beach felé van egy teknős múzeum,buszok nem járnak oda,mert jó kis hegyi út vezet fel.Az árakról:az éttermekben egy főétel 7-10 E,sör 2,5-4E,üdcsi 2-3E.Mi egy kis közértben vásároltunk 5l-es vizet 1,8 MARGARINT 2,2 TEJET 1,8 ZSÖMLÉK-KENYEREK 0,4-1,2E-ért.Egy Suzuki Jimmyt béreltünk 2 napra 79E-ért,de kis daewo van 63-ért is két napra.Sok helyre csak nehezen lehet feljutni robogóval,vagy kvaddal.

Detti figyelj!Az Ionian Hill egy domboldalon van(69 lépcső vezet fel icon_biggrin.gif ) ,nagy úszómedence,szép a kilátás,látni Zakynthost és kikötőjét is.A szobák egyszerűen vannak berendezve,egy hét alatt háromszor takarítottak,a háziak nagyon kedvesek,van két kislányuk,mindkettőjüknek egy-egy naposcsibéje,akik szinte minden nyüstölést kibírnak icon_biggrin.gif .Ottlétünkkor meg is keresztelték a két csibét egy vödör vízben,remélem élnek még majd,amikor mentek icon_biggrin.gif !Van egy kis tavernájuk,persze látod a tengert onnan is,lehet reggelizni 3-6E között,kóla 1,5E,kis mythos sör 2,5E.
Jól fogjátok érezni magatokat!Jó utazást,és jó nyaralást nektek! icon_biggrin.gif

# 2049
Kisa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108211 Üzenet linkje2009-07-07 00:19:11 

Sziasztok!

Új vagyok, és olvasgattam a fórumot, de még nem sikerült a végére érnem. Mi (párommal, és egy barát házaspárral) négyen megyünk Zakynthosra aug 10-én. Arra lennék kiváncsi, hogy egy 10 napos Zakynthosi tartózkodás esetén hány napra érdemes autót bérelni. Hány napi programot ad az autókázás a szigeten? Érdemes-e inkább robogót vagy quadot bérelni? Mik a tapasztalatok járműbérléssel kapcsolatban? A Dias Zeussal megyünk, de csak a repülőt meg a szállást intézik (Vossos apartman hotel Laganasban).

Menyasszonyommal már nagyon várjuk az utat, épp ma jöttünk haza Horvátországból, de már be vagyunk sózva, hogy mikor lesz már augusztus icon_smile.gif

Akik kint vannak, azoknak szép időt kívánok!

Üdv,

# 2050
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108221 Üzenet linkje2009-07-07 08:35:41 

Kisa írta:
Sziasztok!

Új vagyok, és olvasgattam a fórumot, de még nem sikerült a végére érnem. Mi (párommal, és egy barát házaspárral) négyen megyünk Zakynthosra aug 10-én. Arra lennék kiváncsi, hogy egy 10 napos Zakynthosi tartózkodás esetén hány napra érdemes autót bérelni. Hány napi programot ad az autókázás a szigeten? Érdemes-e inkább robogót vagy quadot bérelni? Mik a tapasztalatok járműbérléssel kapcsolatban?
Üdv,

Szia!
Ha a bérlésről van szó én mint "régi mororos" csak a légkondis kocsit bérelnék és a minimális idő aminek számánál a bérlés is olcsóbb az 3 nap.
Mivel többen vagytok a B kat. lejjebb ne adjátok,hogy lehetőleg kényelmesen tudjatok keverni és a kocsiba azért legyen grafft,ne kinlódjon a kapaszkodóknál.Ha netán hőség van akkor pedig kell az a klima.Én a kocsi híve vagyok,semmi quad,semmi robogó.Pláne ha négyen vagytok.Van akinek más a véleménye,de ez az övé...Kérdés ,hogy mennyire akarjátok a bejárását a szigetnek,mennyire akartok sok helyre eljutni.Szóval én minimum a három napot javaslom,de ha abból öt nap lesz az sem baj...és még marad időtök egy két szigetre elhajókázni ill.a fontosabb helyekre a tenger felől is eljutni.Igy aztán kerek lesz a 10 napotok,ha az időjárás is engedi természetesen.

# 2051
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108226 Üzenet linkje2009-07-07 09:06:16 

Szia! Szerintem is minimum 3 nap, amire érdemes. Mi 2 napra béreltünk, de nagyon kevés volt. Egyik nap a sziget jobb, másnap a bal oldalát jártuk végig,. a sziget belsejére már nem is maradt időnk. Két éve még full insurance-al adták, nem tudom, hogy most is így van-e, de szerintem érdemes rákérdezni. Mindenképp érdemes elmenni a sziget tetejére, és ott elmenni a helyiekkel a Kék-barlang túrára.
# 2052
Kisa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108230 Üzenet linkje2009-07-07 09:13:34 

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat. Arra lennék még kiváncsi így hirtelen, hogy mennyire elterjedt a szigeten a kártyás fizetés. Arra gondoltunk, hogy az elkölteni szándékozott pénz 60-70%-át visszük csak KP-ban, és a többit MasterCardról vennénk le, illetve fizetnénk. Annak már utánaolvastam, hogy a nagyobb városokban vannak Citibankos automaták, de mi a helyzet az éttermekkel, üzletekkel?

# 2053
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108232 Üzenet linkje2009-07-07 09:49:58 

Kisa írta:
Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat. Arra lennék még kiváncsi így hirtelen, hogy mennyire elterjedt a szigeten a kártyás fizetés. Arra gondoltunk, hogy az elkölteni szándékozott pénz 60-70%-át visszük csak KP-ban, és a többit MasterCardról vennénk le, illetve fizetnénk. Annak már utánaolvastam, hogy a nagyobb városokban vannak Citibankos automaták, de mi a helyzet az éttermekkel, üzletekkel?

Nos ,erre a kérdésedre nem tudok válaszolni, mert soha egyetlen szigeten sem fizettem kártyával.Ezt a lehetőséget "végveszély"esetére hagytuk,ha netán valami rendkivüli esemény történik,de hála ez nem következett be a sok bejárt sziget egyikén sem.Biztosan tud itt válaszolni valamelyik "illetékes elvtárs" aki már próbálkozott,így fizetett, vagy rákényszerűlt ilyesmire.

# 2054
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108512 Üzenet linkje2009-07-08 18:12:09  Válasz a #108230. hsz-ra Előzmény #108230

Én sem fizettem még kártyával, de bankos lévén azt mondanám, hogy óvatosan a kinti kártyás kp felvétellel és vásárlással, sok reklamáció eredt az ilyenből, tapasztalat, de nem saját, hanem az ügyfeleké. Ahol még megéri kártyával vásárolni az max a nagyobb benzinkutak, ott nem vágnak át. Mastercardot érdemes kint használni, ha használsz, mert annak Eur alapú az elszámolása, VISÁ-t én semmiképp sem használnék, mert a kétszeres konverzió miatt eléggé sokba kerülhet. És utazás előtt mindenképp megnézném a bankoknak a kondilistáját, mert elég drága a külföldi ATM felvét. Ráadásul a közhiedelemmel ellentétben nem minden bankban középárfolyamon számol!
# 2055
Boka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
165 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108526 Üzenet linkje2009-07-08 19:15:54  Válasz a #108112. hsz-ra Előzmény #108112

Szia Josza!
Sajnos Gerakas is kimaradt. A Vassilikos félszigeten voltunk az utolsó nap busszal, amit írtam is. Az egész napot a St. Nicholaos beachen töltöttük.
Egyébként nem bulizni, hanem fürödni jártak át a laganasi strandra Agios Sostisból.
Én sem mai "csirke vagyok ám", csak a szívem fiatal. icon_lol.gif
Puszi Nektek: Kati

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 136 137 138 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu