Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 2221
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Merklerika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68459 Üzenet linkje2008-06-27 09:22:31  Válasz a #68319. hsz-ra

szia haspok!Hogy mennyi az ut attol függ honnan indulsz.Rethymobol eléggé sok szerintem van két óra de a táj annyira gyönyörü ,hogy nem lehet natkozni.Mi majdne minden nap éjfél felé értünk haza a kirándulásokrol és soha nem volt gond.Szerintem nem lehet eltévedni.Kell egy térkép aztán gyerünk.Gramvoussába csak hajoval lehet menni (bár hallotam olyat is kicsival is meglehet közeliteni)de hajokázást ne haggyátok ki!!!!
# 2222
Kopapy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69134 Üzenet linkje2008-07-01 13:17:23 

Sziasztok!

Ma reggel jöttünk haza, sajnos ma még nem lesz idõm beszámolót készíteni, de igyekszem, ahogy tudok. Addig is a kérdésekre megpróbálok esténként válaszolni, sajnos holnaptól már munka is van és csak olvasni tudom ott a fórumot.
Minden felé jártunk a szigeten, északon, keleten, délen és nyugaton is. Vai, Elafonisi (nekem a szívem csücske lett), Gramvoussa, Rethimnon, Agios Nikolaos, Ierapetra, Makrigialos, Matala, Plakias, Agia Galini...
Hania kinaradt, sajnos arra nem maradt idõ.

# 2223
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69136 Üzenet linkje2008-07-01 13:22:50  Válasz a #69134. hsz-ra Előzmény #69134

Szia kopapi!

Mennyi ideig voltál Krétán? Ezt a sok helyet még 2 hét alatt is csak igen tempósan lehet megnézni. Pihenésre nem sok idõd maradt gondolom.
Valószínû sok képet is készítettél, remélem feltöltöd a fotoalbumba és megosztod velünk.

# 2224
Kopapy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69137 Üzenet linkje2008-07-01 13:24:35  Válasz a #68319. hsz-ra Előzmény #68319

Szia Haspók!

Elafonisi és Gramvoussa is autóval megközelíthetõ. Elafonisi a New Roadról még Kastelli ( a táblákon Kissamos van ha jól emlékszem) elõtt leágazás mutatja, igen kellemes út megy végig jól táblázva. Onnan mi Gramvoussára mentünk a part menti úton. Az lassabb, kacsakringós, meredek, szûk, néha félelmetes, de lenyûgözõ látványban volt részünk.
Gyengébb idegzetûeknek és türelmetleneknek inkább visszafelé érdemes menni és Kastelli felõl közelíteni.
Gramvoussára egy köves földút vezet, nyolc kilométer hosszan, lassan lehet csak haladni. Kb. fél óra alatt értünk rajta egy parkolóhoz. Onnan egy tábla mutatja, hogy 0,4 km gyalogút, de az biztos nem igaz, inkább ilyen magasról kell lemenni lépcsõkön icon_smile.gif)) De megéri a túrát, csak fel kell készülni rá és mindenképpen legyen innivalló nálatok.

# 2225
Kopapy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69139 Üzenet linkje2008-07-01 13:29:12  Válasz a #69136. hsz-ra Előzmény #69136

Egy hétig voltunk icon_smile.gif
Öt nap alatt néztük meg ezeket, Iraklion mellõl Ammoduarából icon_smile.gif))
Mentünk 1490 kilométert.
Persze a városnézés az óvárosok megtekintése gyalog történt és, egy kis autós túrával egy-egy rész.
Voltunk bent Rethimnonban az erõdben is. Kép van nagyon sok, a párom imád fotózni, hogy arra mikor lesz idõm nem tudom, hogy közzétegyem, de igyekszem.
Az utolsó nap maradt Iraklion busszal.

# 2226
Kopapy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69141 Üzenet linkje2008-07-01 13:34:48  Válasz a #69136. hsz-ra Előzmény #69136

Voltak húzós napok is icon_smile.gif
Reggel hatkor indulás Ammoudarából, Elafonisi és Gramvoussa, majd haza kb. este tíz körül.

# 2227
Kopapy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69143 Üzenet linkje2008-07-01 13:44:50  Válasz a #68319. hsz-ra Előzmény #68319

Ammoudaraából (Iraklion) két óra volt Chania és onnan is kb két óra Elafonisi. Ott idõzni bármennyit lehet, nekem elakadt a lélegzetem is, bármennyit képes lettem volna ott lenni. Le is égtem icon_smile.gif
Onnan Gramvoussa szintén kb. két óra volt a parti úton. Ott már nem volt annyi idõnk, még sötét elõtt akartunk a fõútra érni.

# 2228
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69145 Üzenet linkje2008-07-01 13:47:47  Válasz a #69139. hsz-ra Előzmény #69139

Nem semmi ennyi idõ alatt. Mi pl. Ierapetra gyalogos városnézésével bõ fél napot töltöttünk. Heraklion és Knosszosz pedíg egy hosszú egész napot vett igénybe. Nekünk Makris Gialosban volt a szállásunk.
# 2229
Kopapy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69147 Üzenet linkje2008-07-01 13:52:42  Válasz a #69145. hsz-ra Előzmény #69145

Ierapetra kb. 3-4 óra volt nekünk, az óvárost bejártuk és egy kicsit nézelõdtünk a külsõ részen is. Inkább mi a városok hangulatát, az épületeket nézzük, az embereket, üzleteket, stb...
Kb. ennyi idõ elég szokott lenni.

# 2230
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69149 Üzenet linkje2008-07-01 14:08:26 

Mi is bejártuk gyalog Ierapetrát, de nem csak az óvárost, hanem egyik végétõl a másikig. Mi is az épületeket, embereket, üzleteket nézzük, csak valószínûleg lassabb tempóban. Az is idõt vesz el nálunk, hogy bizony idõnként beülünk valahová meginni egy frappét vagy egy kori Mythost, esetleg eszünk is valamit. Szóval nem kapkodjuk el, csak olyan kényelmes tempóban ismerkedünk mindennel.
# 2231
Mona1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69337 Üzenet linkje2008-07-02 14:42:11 

Sziasztok!
Egy hete jöttem haza Rethymnóbólicon_sad.gif
Olyannyira visszavágyom, hogy már fáj. De ti biztos értitek mirõl beszélek. Bejártuk kocsival Balos-t, Prevelit, Frangokastellót,Falassarnát.
Knossost pedig a helyi tömegközlekedéssel.
Szívesen segítek, ha infó kellene.

# 2232
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69381 Üzenet linkje2008-07-02 17:38:23 

Jaszasz kedves Krétások!Sajna,most pottyantunk haza sztem a világ legszebb helyérõl,Dél-Krétáról.Ti értitek,miért fáj most oly nagyon a szivem,máris mennék vissza!!!Ide nem elég ám 7nap,arra el sem érdemes menni,legalább 12kell,ami nekünk nagyon hamar eltelt.Bár eredetileg menõmanózni akartunk ottragadtunk MakrisYialoson,a partja csudiszép volt,aranyhomokos,lassan mélyülõ,tisztára,mint a Karib-tengeren...Most biztos azt gondoljátok,elfogult vagyok,mert nagyon nincs viszonyitási alapom,Asprovaltán voltunk tavaly,ahhoz képest ez maga volt az ÁLOM!!!Gyönyörû hegyek kristálytiszta öblében úszni,esténként a párunkkal a csillagfényt nézni kedvenc kis tavernánkban,hmm...ez maga volt a MENNYORSZÁG!!
# 2233
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69382 Üzenet linkje2008-07-02 17:46:05  Válasz a #69381. hsz-ra Előzmény #69381

na ez nem fair...mi csak 1 hónap múlvamegyünk az Achlia apartmanba szinte ugyan oda...huh, most "miattad" nameg a nehezen megszerzett Tõzsér köny miatt itt verem a fejem a monitorba..icon_smile.gif de mennék már...
képeid vannak, csak hogy irigykedjek?
üdv

# 2234
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69383 Üzenet linkje2008-07-02 17:47:50 

Képek is lesznek,meg beszámoló is ám,csak akklimatizálódnom kell,végig 40fok volt,egy felhõ nélkül,bár elsõ pár nap 100kmes szél volt,majd szélcsend lett.Párom nem akart innen kimoccanni,mert igaz,hogy nem nagy a falu,de annyi minden látnivaló volt még igy is,hogy délelõtt fürödtünk,délután mászkáltunk.Ha megérem és lesz legközelebb,majd körülnézünk mindenfelé,de most elsõ volt a pihenés,ami ebben a kis faluban megadatott.Kisboltok tömkelege,tavernák serege fogadott,majd holnapra már biztosan többmindent le fogok tudni irni,de sajna ma 3kor keltünk,elég fáradt vagyok,leragad a szemem,igérem még sokat irok mindenféle árakról stb.JA,muszáj még leirnom azt,hogy az Aeolussal nagyon meg voltunk elégedve,korrektek voltak,a gépen/Air Slovakia/sem volt semmi gond,fini ciabattakenyeret kaptunk salátával,szalámival,kávét,teát,üditõt adtak és nagyon kedvesek,pontosak voltak,egyszóval,hála isten életem eddigi legeslegszebb nyaralása volt az idei!!!!Csumizlak benneteket!Holnap jövök!!!
# 2235
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69384 Üzenet linkje2008-07-02 17:56:19  Válasz a #69382. hsz-ra Előzmény #69382

icon_lol.gif Szia!!!Az Achlia mellett mentünk el,annak a tengerpartja talán a legszebb öböl arrafelé,az Achlia is olyan,mint a fotókon,nincs retusálás,bár csak egy pillanatnyit láttam belõle,úgy lenyûgözött a gyönyörû partja!Ne aggódj,hamar elmegy ám az az 1hónap,hátmég az a pár nap,amig ott leszel...A kilátásotok sztem csuda lesz!!!Nem annyira kiépitett tavernákat illetõen,de ha kölcsönöztök kocsit,átugrotok Makriba bevásárolni,vagy Ierapetrába.Garantált lesz a nyugalmatok,mi eredetileg oda akartunk menni,de nagyobb életre vágytunk/=persze nem túl nagyra/ezért mentünk át Makrira.De az Achlia gyönyörû,ott is kell lenni,meg itt is meg mindenhol,Kréta lenyûgözõ!Hát még amig odaértek a hegyeken keresztül,a szakadékokon át...VALAMI CSODA!!!! icon_biggrin.gif icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 148 149 150 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu