Köszönöm Kónyu! Ez tényleg gyalogos terep...... Majd megpróbáljuk a szüleimre hagyni a gyerekeket, akkor a férjemmel meg tudjuk talán nézni a gyalogutat is.
Babérlevél? Az jó! Keresztanyukám egyik évben szedett Sartin azt hiszem, azóta azt emlegeti. Biztosan örülne neki!
Az is megéri, de érdemes rendesen bekenni magunkat napolajjal!
Ez nem is kérdés!
Kedvet kaptam megint ehet a túrához.
Lehet hogy jövőre visszamegyek és sétálunk megint a nejemmel egy jó nagyot.
Köztes pontként meg lepihenünk a hírÖs partszakaszon.
Úgy is fogyóba van a babérlevél.
#2023702013-05-15 16:00:34 Válasz a #202367. hsz-ra
Az említett képeim szerint is megéri a látvány, ennél talán egy szebb gerincút van Thassoson: Panagia után (ha dél felől jövünk) egy kis kápolnánál kell letérni a főútról jobbra egy adótorony felé, majd onnan egy gyönyörű gerincúton egészen Limenasig sétálhatunk, közben szebbnél-szebb partokat látni, míg a hegytetőn lévő romoknál lukadsz ki, és vagy a romoknál egy meredek kecskeúton vagy az amphiteátrum melletti sétaúton érkezhetsz a fővárosba.
Az is megéri, de érdemes rendesen bekenni magunkat napolajjal!
Nagyon megéri az a gyaloglás szerintem.
A látvány véget is,na meg közbe rengeteg babérlevelet lehet szedni.
Mi a mai napig abból gazdálkodunk és mindenki elhiheti amit átjárt a sós tengeri levegő,annál jobb nincs is.
Már ezért megérte az a pár kilométer gyaloglás,a látványról nem is beszélve.
#2023222013-05-14 21:56:58 Válasz a #202317. hsz-ra
Így indul az út a Márvány part felé
A többi képet az útról és a partról az alul lévő linken találhatod, a 335-ös képtől a 368-ig (a végén 2-3 képen a nagyobb, Skala Panagiától távolabb eső beach látható - emlékeim szerint )
Hát terep- babakocsink az már nincsen csak kicsi ernyőre csukható.... De a gyerekek nagyon keményen nyomják a terepen a kismotorral! Na nekünk a porral nem lesz gondunk, fehér autónk van....
#2023102013-05-14 17:40:30 Válasz a #202307. hsz-ra
Hát ahogy nézzük....ha van terep-babakocsitok...
A szálló, fehér márványpor a legdurvább, a sötétszürke autónk totál fehér lett. Mikor mentünk hazafelé, és láttunk hasonlóan fehérre színeződött autót, mondtuk is, hogy na ezek is biztosan a Márványparton voltak.
Szívesen elmennék gyalog, régen ha nyaralni mentünk nagyon sokat sétáltunk, gyalogoltunk, még nagy pocakkal is. (mármint nekem volt pocakom, nem a páromnak. Mostmár fordult a helyzet.... ) Sok szépséget lehet látni sétálás közben. De most sajnos a gyerekek még nincsenek gyalogolós korban. A kicsi két éves. Gondolom babakocsihoz vagy kismotorhoz (gyerekeké) nem megfelelő a terep.
#2023052013-05-14 17:06:07 Válasz a #202303. hsz-ra
Hát a Márványpartos kirándulásunk érdekes volt.... Mivel hallottuk, hogy a kis Márványpart (Marble beach) eléggé zajos, és túlzsúfolt, ezért úgy gondoltuk, hogy késő délután megyünk majd megnézni. Kb. este 6 óra körül értünk oda, az út - legalábbis nekünk- valami katasztrófa volt - tiszta hepehupás, a szálló márványporról nem is beszélve, ráadásul a strandolók akkor indultak hazafelé, igy az út tele volt kocsikkal, jó sokszor meg kellett állnunk. Mikor odértünk még akkor is szólt a hangos zene - mit szólt, üvöltött - bár már szinte csak pár fiatal lézengett ott. Pedig a part maga csodálatos, a viz gyögyörű szinekben pompázik, engem teljesen lenyűgözött, nagy élmény volt látni! Én meg is fürödtem, de ennyi volt a látogatásunk.
Én át akartam menni - tovább lehet menni a Márványbánya felé - a másik, úgynevezett nagy márványparti részhez, de a párom annyira féltette a kocsit, hogy kijelentette, hogy ennyi már éppen elég volt, majd megkérdezzük, hogy a másik irányból hogy lehet megközelíteni. Ez pedig a későbbekben elmaradt, pedig a Márványpart nagyobbik része állitólag szebb, és főleg tömegtől mentes, és csendes is. Majd idén.
A szóismétléseket az Istennek nem tudtam kiküszöbölni, a márvány szót képtelenség bármivel is helyettesíteni.
Legutóbb Messinia szerkesztette (2013-05-14 17:15:12), összesen 1 alkalommal
A márvány part most is nagyon szép,de láttad volna régen.Azért nem szabad kihagyni,főleg ha gyalog mentek el oda. Mi megtettük és még meg is fogom tenni.
Hű de jó! Nagyon fog tetszeni a gyerekeknek, az tuti. A kisvonat is. Majd kipróbáljuk. Van Esztergomban is, de még soha nem ültünk fel rá, pedig már párszor megígértem. Dehát erre való a nyaralás.....
A Márvány part milyen volt? Tetszett? Azt már felírtam a listára!