A fórumban már valaki egyszer linkelt be egy 2009-es árlistát az akkori nyaralásáról, lidl, étterem, kisboltos árakat Kefalonián. Meg azt is írták már itt hogy azóta nem változtak az árak jelentősen. Keress vissza rá a fórumban. A benzin az viszont emelkedett...1.6 eur...
#1366892010-06-01 15:26:51 Válasz a #136639. hsz-ra
Köszi, végignéztem és olvastam a tavalyiakat, de a linket nem találtam. Kereséssel se jutottam eredményre. Ha valakinek sikerül, azt nagyon megköszönöm!
Azért találtam persze árakat, meg sok hasznos infót mellette!
sziasztok!
Kisütött a nap!!!!!!!!!!! Ma volt az itakai kirándulás mivel péntekre rossz időt mondanak. Hát ma sem volt túl jó idő. Még az esett is egy kicsit reggel. Remélem ettől rosszabb időnk azért nem lesz pénteken.
Árakról (lidlben):
ásványvizet (6 db) 1,19-től
virsli 0,35 (170g)
10 db tojás 1,29-től
gyümölcslé már kapható 0,79-től (ez pl 100%-os almalé volt)
oliva olaj (2l) 6,49-től
feta sajt ( 400g) 3,09
Scalaban:
itt valamivel drágább minden. Úgy vettem észre legalább 50 centtel vagy egy kicsit többel. Nagy bevásárlásnál azért meg lehet takarítani több eurót is.
giros pitában 2euro
giros tál csirkehúsból 7,20 disznóhusból 7
suvlaki 1,5 tálban ez is 7 körül van
grillezett csirkemell filét láttam már 8 euróért, de 6,20-ért is
kardhalat 8 euroért
görögsali 4,20 körül
tzatziki 3 körül
kipróbáltuk azt a tavernát ahol a GT-nál lehet vacsit befizetni. Finom és nagy adagot adnak és nem vészes az ár. Itt volt 6,20 a csirkemell.
ja igen benzint több helyen is láttunk 1,60 körül.
Autó: pefonis -nál (remélem jól írtam a nevét)120 euró biztosítással 4 napra egy daihatsu cuore (4 fős)
cbr-nél 7 napra hyundai atos 205 euró biztosítással.
#1367412010-06-01 17:30:56 Válasz a #136736. hsz-ra
szia
köszi a kimerítő választ!
tényleg ennyire gáz az időjárás? ondanak valami biztatót, mire mi megyünk?
ennél az autókölcsönzőnél lehet 3 napra is bérleni kisautót?
köszönöm!
Az előbb kimaradt
A Hermes apartman 21-es szobájának oldalt van az erkélye, de innen is tökéletesen látszik a tenger !!! Igaz a szomszédok közelsége tud rontani az élményen egy csöppet, de nem olyan vészes a dolog. Szemben igazából lépcsőház és bejárati ajtó van.
#1368952010-06-01 22:20:53 Válasz a #136834. hsz-ra
Tavernaárak:
Stifado: 6,50-9,00
Bifteki: 6,00-7,00
Swordfish: 8,00-11,50
Tzatziki: 2,90-4,00
Mouszaka: 6,00-7,50
Kleftiko: 7,50-9,00
Fish & chips: 6,70-11,00
Stb.
Az árak nem túl húzósak, de egy picit magasabbnak találtam, mint máshol. Érdekesség, hogy 1-1 taverna nem úgy átlagosan drágább a másiknál, hanem itt ez ocsóbb, az meg drágább, mint a másikban. nem tudom, mi az oka.
Az idő nem drámai, csak uncsi, hogy nem éppen strandidő. Ma délután fél 3-ig felhős volt, aztán kisütött a nap, de erős szél volt, és eléggé le is hűlt a hőmérséklet, tegnaphoz képest vagy 3-4 fokkal biztos.
az előrejelzések megbízhatatlanok, a helyiek is mind mást mond, valaki szerint holnaptól javul, más meg péntekre nagy esőt jelez, és viharos szelet. Majd kiderül, mi azért egyik nap sem panaszkodtunk, mert kihasználtuk az időt, de még 2-3 nap sz@r idő, és nem marad ötletem
Nem tudom Augusztus első hetében milyen idő lesz, de olvasva a kintlévők mostani bejegyzéseit örülök, hogy nem mostanra foglaltam szállást.
"Dühítő" lehet, hogy az ember kiad egy vagon pénzt és még csak élvezni sem tudja a tenger hűsítő habjait a 30-35 C fokos hömérsékletben.
Hiába na... azért csak Június legeleje van. Nem véletlen az hogy az előszezon jóval olcsóbb mint a főszezon. A rizikó itt nagyobb...
#1369112010-06-02 07:44:32 Válasz a #136895. hsz-ra
szia Kónyu,
hétvégén állítólag már Mo-ra is beköszönt a nyár, szóval tartsatok ki picit és kaptok napsütést bőven! (itt egyenlőre csak eső, eső, eső... állítólag péntekig, aztán jön a változás)
remélem nem ázunk rommá a bőröndökkel a buszra várva péntek reggel
Szerintem csak idén ilyen bolond az időjárás Görögországban, csakugy mint Európa többi részén...ok hogy előszezon, de már többéve mi mindig szerencsésen kifogtuk a jó időt. pl. Zaki-n is, meg szárazföldön is nap nap hátán volt szerencsére:) Lehet hogy a nagy hegy Kefalonián betesz a felhőknek? (Oda huzza a felhőket?, nem tudom)