"Jászász" kedves Görögország-fanok!
Idén (2013) takarékossági okokból busszal megyünk kedvenc országunkba Szerbián és Macedónián keresztül. Tudtok nekem pontos infót mondani, hogy kártya típusú személyivel át tudunk-e haladni a határokon? Mert akkor nem váltanám ki 7500 Ft-ért az útlevelet. Kész rablás! Az 25 Euro. Minimum kétszeri vacsora ára egy gyönyörűséges Tavernában...
Ha van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, kérlek osszátok meg velem!
"Efhárisztó" előre is!
Közeleg a szezon, és jön az örök kérdéskör: személyi vagy útlevél?
ÍME.
Remélem, ha guglival nem is barátkozik mindenki, legalább idáig eljut a keresésben. [/u] Jó utat!
Úgy tudom, hogy van pár európai ország, ahova szintén elég az útlevél. Más országban is leszáll a gépetek? Ez a tranzitos dolog akkor válik esedékessé.
Ezt az euvonalról másoltam át:
Az Európai Gazdasági Térség tagállamai (EU tagállamok + Norvégia, Liechtenstein, Izland) területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában lehetséges, továbbá ezen országokba érvényes útlevéllel is utazhatnak honfitársaink.
A magyar állampolgárok tehát az EGT tagállamokba az alábbi személyi igazolvány típusokkal utazhatnak:
az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel),
az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel),
a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag),
illetve a 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes (barna színű, kártya formátumú) személyazonosító igazolvánnyal.