Ne ijedj meg azért az áraktól, nem minden ilyen többszöröse az itthoninak! pl. úgy látom, a gyros és a mythos érdekel konkrétabban, azok 2-2,20 illetve a sör 1-1,20. Vettünk 1,5 l Fantát a super marketben 0,98 euróért, míg ugyanez a hűtőből már 1,70-be került, de pl. az 1 eurós mythos étteremben már 2,50 egy kis kóla 1,50. Paradicsom kilója 4,25, eper 3 euró.
Ezek az árak változhatnak üzletenként, és településenként is.
#1009082009-05-23 13:23:41 Válasz a #100834. hsz-ra
Szia! Nem hinném hogy felvinnék az árakat főszezonban!Igaz, nem voltam még görögben, de még máshonnan sem hallottam ilyenről! Bár ez csak az én véleményem, nem 100% értékü! De legyen igazam, nem?
#1009482009-05-23 19:33:47 Válasz a #100834. hsz-ra
Afrodité89!
Kb. egy hónappal ezelőtt láttam a tv-ben egy müsort Görögországról. A gazdasági válásg miatt aggódtak az ottani vendéglátó egységek tulajdonosai. Félnek, hogy csökken a turizmus. Kevesebb vendégre számitanak. Úgy nyilatkoztak, hogy nem emelenek árat, sőt több tavernában is inkább kedvezményesen kinálják a helyi menüt, azaz csökkentik az áraikat. Igy kivánják megtartani illetve oda csalogatni a külföldieket. Ezáltal, ha nem is lesz több a hasznuk, de legalább szinten maradnak, nem kerülnek minuszba.
Hali! Szerintem a mezei magyar jogsi elég ott kint is. Én is azzal megyek. Vagyis csak ott közlekedek vele, mert mi repülővel magyünk.Ugy tudom elfogadják, csak a szem. igazolványodnak kell még pár hónapig érvényesnak lenni.