Kosról találsz részletes információkat a "Leírások" rovatban, de a "Beszámolók" között megtalálod az ott töltött nyaralásom élményeirõl készült írásomat is.
szervusztok "krétalakók". csak szeretném magam megnyugtatni, hogy ti tudtok nekem mondani olyan helyet, ahol sok finom roston sült polipot tudok enni...a kedvencem. És egyre ritkábban látok parázson sült kukoricát. pedig az a legfinibb. ti találtatok valami jó helyet, amit egy halandó nem biztos, hogy észre vesz?
Sziasztok,szilvapáleszos,unicumos barátaim!Elmondhatom,mi hogyan szoktuk??Mindegyik bõröndbe behelyezünk 2pár alighasznált edzõcipõt és azokba belehelyezzük az üvegcséket,hazafele detto ez a helyzet,akkor viszont ouzoajándékok voltak a cipellõkben.Garantáltan nem fognak összetörni!!!
Sajnos ebben nem tudok segíteni, mert a párom a rákot én pedig a kagylót imádom. Ezeket kaptunk Makrin és Agios Nikolaoszban is, de õszintén szólva az oktopuszt nem néztem. A sült kukoricát én is imádom, de azt Vrasnán láttam utoljára. Talán a többiek tudnak segíteni.
Octopus-ügyben:Makrin minden tavernában lehetett grillezett polipot enni,ajánlom a parti sétányon az Italian-restaurantot/brrrr....restaurant...csak az idegesit,hogy NEM TAVERNA van odairva/de attól még ISTENI a kajájuk,alig birtunk az asztaltól felállni,akkora adagok vannak.Imádjuk a polipot,elõszezoni ár:8-10EU,lehet,hogy azóta kicsit drágább,de feltétlen egyetek. /fotó mellékelve az albumomban!/
Asszem, én is megpróbálkozom akkor ezzel a nejlonos-törülközõbecsavarós dologgal. A kis üveg az végülis nem olyan nehéz, és ha Nektek évek óta beválik, akkor csak nem törik majd össze nekem sem.
Az Italian restaurantban mi is ettünk sokszor és tényleg jól fõznek, és az adagok is hatalmasak. Tengeri herkentyûket is gyakran ettünk ott, mert nem sajnálták a mennyiséget, tényleg alig lehet legyûrni. Rengeteg rakit kaptunk ajándékba, sõt sörre is meghívott a felszolgáló, valamint kaptunk Tõle egy CD-t, mert nagyon tetszett a zene ami szólt a kaja alatt és lemásolta nekünk. Nem fogadott el érte semmit, hiába erõsködtünk.
Mert általában olasz kaják vannak többségben itt,rettenetes nagy adagok pl.kagylós-rákos spagetti,pizza 100féle,de van fini muszaka is,pastitio is,báránysült,marhastifado,steak/az nagyon finom,ettünk/...hát,hirtelen ennyi jutott eszembe...
Nyugodtan megpróbálhatod, mert hazafelé nem is egy üveget teszek be a bõröndbe ezzel a módszerrel. Még oliva olajat (üvegest) is szoktam hozni, de tényleg semmi baja nem lett évek óta semminek. Arra figyelj, hogy egyébként is ruhák közé tedd, ne a bõrönd egyik sarkába, hanem a közepébe.
Most eszembe juttadtad azokat a fincsi Mediterrán spagettiket (kagylós, rákos) és rögtön éhen halok! De szívesen falatoznék most Makrin ilyeneket. Isteni fincsi!!!!!
Bezzeg a régi szép idõkben mikor még a kézitáska tele volt itallal hazafelé. Odafelé a lapos fém megteszi ( 2 dl ) egy kis pálinkával, de vissza felé, hogyan hozom haza azt a rengeteg uzot, konyakot ami a családnak kell. De mert a magyar találékony így gondolom ezt a problémát is megoldom.
Judithka