Pilion félsziget
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 271
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140542 Üzenet linkje2010-06-22 10:25:29  Válasz a #140539. hsz-ra

Mia!
Látom a képeket! icon_smile.gif
Tavaly a hajóútról visszatérve én is megnéztem ezt a házat...
Zasteni, Milopotamos: szép helyeket néztetek meg..

# 272
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140540 Üzenet linkje2010-06-22 10:23:06 

most 50-60 cent volt kilója a dinnyének, ami nem olcsó, viszont mézédes. itthon az auchanban jóval olcsóbb, de mondjuk olyan is. icon_smile.gif

sátor ügyben keresnélek privátban...

stúdió: 30 euroért 2t is találtam helyben, ha nem 20 órás lett volna az odaút, és nem lettem volna izzadt, nyűgös, fáradt (a gyerekekről nem is beszélve), simán lealkudhattam volna 5 eurot éjszakánként... szó nélkül belemennek ilyesmibe. béna voltam. :-I

# 273
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140539 Üzenet linkje2010-06-22 10:21:05  Válasz a #140518. hsz-ra Előzmény #140518

Sziasztok!
Halaszer!
Camping, ha jól emlékszem, 5 db van a Pelionon. (Régebben a 90-es évek végéig volt egy Horeftóban is, de tavaly arra járva, azt láttuk, hgy nem működött. Pusztul és kihalt minden. "zene se szól...")
Kato gatzeaban van egymás mellett kettő: a Sikia és a Hellas. Tavaly barátaim voltak ott. Tetszett nekik mind a kettő, igényes és minden igényt kielégítőnek találták.
Plataniasban is van egy. (Talán Louissa a neve.) ezt nem láttam.
A közelben van egy Kastri nevű öböl, ott is van egy pici családi kemping. Ezt láttam, elég egyszerű, de működik.
van még egy Papa Neroban. Az elég jó, de nem annyira, mint a Sikia és a Hellas.
Az ár főidényben drágább, de egy 4 fős család árammal, stb. kijön kb 35 euróból. Tehát Miának igaza van az árakat illetően. De az is valószínű, hogy főidényben nem kapsz ennyiért apartmant...

Mia!
Örülök, hogy tetszett a félsziget, s hogy könnyen ment a szálláskeresés. Beszámolót írsz?
Esetleg érdemes lenne itt is röviden megosztani az érdeklődőkkel az ideutazás és a helyi kalandok tapasztalatait...

# 274
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140538 Üzenet linkje2010-06-22 10:20:38 

Platanias össz-vissz ennyi, itt szálltunk meg, zömmel itt is strandoltunk:

a strand alapvetően köves-kavicsos-homokos volt (foltokban volt ez is és az is), a plataniasi strandot a Mikrotól elválasztó részen (erdei ösvény vezet át, bő negyedórás út, vagy 10 km kocsival, körben) köves-sziklás:

Katigiorgis, szintén egy hatalmas település:

# 275
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140536 Üzenet linkje2010-06-22 10:20:00  Válasz a #140528. hsz-ra Előzmény #140528

Nekem megjelennek icon_smile.gif
De már megnéztem őket "odaát" is icon_smile.gif

Áram nélkül 26-28 euróért láttam campet (megvagyunk anélkül, "nomádolunk"), bár ha van 35 eurért studio, akkor azt választanám, azt hiszem. Mondjuk a két utód nagyon be van zsongva a sátorra, vettünk egy profit, hát mindenáron fel akarják állítani a kertben icon_confused.gif 15 fok és jégeső mellett....
Lehet, hogy megosztjuk a 10 napot, 5 sátor, 5 szoba máshol, ha sikerül egy szeptemberi utazásra rábeszélnem Tamást, és lesz elfogadható árú szállás. Egyszer aug végén voltunk Kalamitsiben, és ahogy teltek a napok, valahogy egyre kevésbé volt jó a dinnye. Nem volt lőrinces, mégsem volt olyan finom. A végén már 0,08 Euróért adták kilóját (olyan 20 Ft volt akkor).

# 276
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140535 Üzenet linkje2010-06-22 10:16:14 

a szállásunk:

(na nem a szemből lévő kovácsoltvas erkélyes, hanem egy oldalsó bejáratú, de gyönyörű stúdiónk volt)

pár kellemes kis öböl

# 277
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140528 Üzenet linkje2010-06-22 10:02:58 

valamiért nem jelennek meg a képek, rajta vagyok a dolgon....
# 278
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140527 Üzenet linkje2010-06-22 10:00:56 

amit kötelező meglátogatni, Mylopotamos!

Legutóbb mia_ szerkesztette (2010-06-22 10:08:03), összesen 2 alkalommal
# 279
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140524 Üzenet linkje2010-06-22 09:51:08 

még valami... mi eléggé a déli részén voltunk a Pelionnak (Plataniasban), ahol egy helyi lány azt mondta, jókor jöttünk, mert július közepétől augusztus végéig tömeg, zsúfoltság és kosz (!) van. nehéz elképzelni azon az idilli, csendes, nyugodt helyen, de azt mondta hogy bizony sokan jönnek athénból, volosból akár csak hosszúhétvégézni, akár többhetes nyaralásra is. szóval javaslatom a szeptember... a tenger nagyon fincsi lesz még akkor is, és a dinnyéről sem maradtok le, májustól szeptemberig mindenkor ettem már ott mézédest, ott valahogy nem lesz "lőrinces". icon_wink.gif
# 280
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140523 Üzenet linkje2010-06-22 09:49:22 

1 kempingtől kaptam ajánlatot, levélben küldtek prosit is, baromi jónak tűnik, de drága... 20eur a sátorhely, + valamennyi/fő, + valamennyi/áram, szóval úgy voltunk vele hogy egy 30-35 euros szállás komfortosabb, mint egy tényleg csak pár euroval olcsóbb kemping. szeretnénk majd kempingezni a manókkal, de valószínűleg nem Görögországban, mert ott nem éri meg szerintem. nekem gyerekkoromban hatalmas élmény volt a sátorozás, de mi csak belföldön voltunk anno.
# 281
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140518 Üzenet linkje2010-06-22 09:06:20  Válasz a #140404. hsz-ra Előzmény #140404

Szia Mia!
Hála Neked (is), teljesen belehabarodtam a környékbe... Mi is két kis csemetével mennénk, 2 és 5 évesek, de sátorral, mert az a 10-15 eur sokat számít icon_smile.gif. Olyan helyet keresünk, ami nyugis, több a természet, mint a turista, elhagyott öblöket lehet felderíteni, sziklás a part, hogy lehessen a víz alatti világot csodálni, de egy kis köves rész is kell, hogy a gyerekek pancsolhassanak, és kedvükre építhessék kőváraikat. Augusztusban mennénk, én inkább a végén, szept elején, hogy minél kisebb legyen a nyüzsi, de a párom ragaszkodik eleje-közepéhez, nehogy lemaradjon a dinnyeszezonról icon_redface.gif dinnyemániás a lelkem icon_biggrin.gif
Parga környékét néztem ki először, hogy az közel van, de most azt hiszem, módolsul az útiterv, mert ez még vagy 100 km-rel közelebb is van, és egyéb igényeinknek is jobban megfelel.

Szóval nagyon várom a beszámolódat icon_exclaim.gif icon_smile.gif

Akkor 30 eurt fizettettek/éj? Az nem rossz, mert Parga közelében a kempingekben több lenne. Bár gondolom, augusztusban itt is drágább lenne. Kempingektől kértél esetleg korábban árajánlatot? 4-et találtam a neten, de csak 1 tünteti fel az árait.

# 282
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140404 Üzenet linkje2010-06-21 16:53:55 

autós topicban kérdésre válasz:

a Pelion cseppet sem volt unalmas, de ez attól is függ, hogy ki mire vágyik. mi szeretjük a nyugit, szeretjük ha nincs sok turista, inkább a helyiekkel "éltünk" együtt, délutáni sziesztázással, esti ház előtt ücsörgéssel, meg megnéztünk 1-2 kedves falut, strandot. szóval aki szereti a nyugit, annak nem unalmas, aki viszont nyüzsgősebb, bulizósabb, vizisportolósabb annak nem lesz jó hely. bár állítólag (és ezt egy helyi lány mondta), július közepétől augusztus végéig tömeg is szokott lenni (elsősorban görögökből), ennek most azért nyomát sem láttuk. icon_smile.gif

# 283
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140395 Üzenet linkje2010-06-21 16:17:33 

Sziasztok,
hazaértünk ebből a csodálatos világból, fantasztikusan jó volt!

no a szállásfoglalásról, gyerekes utazásról: megérkeztünk Plataniasba, 5 perc alatt 3 szállást néztem meg, 2nél élből 30 eurot mondtak egy éjszakára. mindegyik amit megnéztem, 3ágyas volt, tengerre néző és elég tágas ahhoz, hogy az utazóágyunkat is felállítsuk. neten is kértem ajánlatot, hogy képben legyek, átlag 40-45 eurot írtak 1 éjszakára még a nem tengerre nézősök is, a leges legolcsóbb 35 euro volt. azért éjszakánként 5-10 euro szerintem sokat számít.

a mi gyerekeink 1 és 2 évesek (de voltunk már 3hónapos korukban is icon_wink.gif), úgyhogy kedves Szidi, indulhattok akár holnap is! icon_smile.gif

nagy a pangás arrafelé, rengeteg kiadó stúdió, apartman, villa van és üres kempingek, a válság érezhető volt olyan tekintetben, hogy ilyen kevés turistát még soha nem láttunk, pedig már 11szer voltunk görögországban, volt amikor május végén, volt hogy szeptember közepétől.

az egész országban imádják a gyerekeket, ezt már többször tapasztaltuk, de ahol most voltunk... minden nap többször kaptak a gyerekek csak úgy csokoládét, süteményt, cukrot, gyümölcsöt, jégkrémet hol innen, hol onnan: a házigazdától, a szomszédtól, a kisboltostól, a tavernástól, a gyrosostól.... hihetetlen. hazautazásunk előtti nap a házigazdánk fogta a kétévesemet, elvitte a boltba és egy szatyornyi útravalót vásárolt össze neki, vagy 10-15 euro értékben. a fiam 1 hétig csak édességen, és sült krumplin élt, némi dinnye és barack kíséretében - mától szigorúan rendes kajára van fogva. icon_biggrin.gif

gyönyörű helyeken jártunk, csodálatos öblökben mártóztunk meg. varázslatos egy hely, de!
- ne keressetek ajándékboltos sétálóutcákat;
- jetski, vizisí, vizibicikli, stb kölcsönzőket
- robogókölcsönzőket,
- discokat, bárokat,
szóval ilyen turistás dolgokat, mert ahol mi jártunk (délebbi kis falvakban) ott semmi ilyesmi nincs.
fotókat hozok mindjárt. icon_smile.gif

# 284
Szidi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139923 Üzenet linkje2010-06-18 06:29:16 

Én sem merek foglalás nélkül elindulni, és az alkudozás sem megy nekem icon_rolleyes.gif .
# 285
Angie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139801 Üzenet linkje2010-06-17 13:26:41  Válasz a #139795. hsz-ra Előzmény #139795

Én, mivel kisgyerekkel utazunk nem merek foglalás nélkül elindulni.
Inkább foglalok előre, nyár elejére, mikor még olcsóbb.
Igaz, alkudozni se tudok, meg nem is szeretek.
Meg ott helyben nem is tudnék választani a települések, szállások közül,
mert akkor mindig azon tétováznék,hogy nem volt jobb mégis az a szállás.... icon_smile.gif
Szóval nekem jobb ha kész tények elé vagyok állitva.
Idáig még nem kellett tovább állnunk.
Max. hogy ingáztunk a " jó strandra"
De ez szerintem sokszor előfordul Görörországban .

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 18 19 20 ... 22 23 24   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu