#1934852012-08-11 16:42:05 Válasz a #193477. hsz-ra
Anyuci, Gudli, Ágica!
Ezek után nem fogok átsétálni Asprovaltara az biztos. A busszal tavaly megjártam Thassoson, mert kinéztem ugyan a menetrendet, de hazafelé csak a nyaralóhely határát érintette, és még igy is kiabáltak ránk a görögök hogy szálljunk már le, holott felszállásnál rábolintottak. Igy nekünk is több kilométeres gyaloglás volt a tüző napon mig elértünk az apartmanba. Ezért talán megkérdezem a Vasilist hátha ő tud konkrét indulást, és meg is mondja.
Még akkor kérdezem, hogy kell kérni a joghurtot. Anyuci irtad, hogy van kimérve is, és talán jobb lenne ha ismerném a nevét. És igy kimérve decibe vagy dekába kell kérni.
Nekem nagyon izlett a joghurt, és ha megyek elhatároztam, hogy minden reggel nasizok belőle.
#1934912012-08-11 18:25:38 Válasz a #193485. hsz-ra
Foxi!
Vasilissal menetrend ügyben nem mész sokra, nekünk is mondta, hogy úgy 7 1/2 8 körül. A 6:45-ös simán elment volna. Mi Olympiádát simán busszal megjártuk, csupán pár percet késett a busz, az info kioskban nézd meg a menetrendet, de csak hétköznap!
Joghurt nem én voltam, mi boltban vettük, az is finom volt, és nem kellett hegyet mászni érte.
#1935102012-08-12 06:38:18 Válasz a #191108. hsz-ra
Vicos!
Visszaolvasva néztem az irásodat a buszos uttal kapcsolatban. Viszont nem tudom az okát, hogy miért kell utazás előtt 1-2 nappal aszpirint bevenni?
A többi mind rendben van. Örülnék ha megirnád.
Anyuci elnézést, de a te irásaidat olvastam, azt hittem, hogy te irtad a kimért joghurtot. Eddig én is boltit vettem, azt már megismerem, de szivesen kipróbálnám a kimértet is. Nem tudom kitől olvastam.
#1935122012-08-12 08:08:38 Válasz a #193510. hsz-ra
Sziasztok!
Foxi "Az acetilszalicilsav másik, azonban sokaknak hasznos mellékhatása az, hogy meggátolja a vérben úszó vérlemezkék vagyis trombociták összecsapzódását, ezzel késlelteti a véralvadást és csökkenti a vérrögök kialakulását" == hígítja a vért.
AGICA2 sajnálom,hogy így jártatok a gyerekekkel,mi ezért tavasszal és ősszel nyaralunk mert nem bírom a meleget. A főúton csak a katonaságot kell kikerülni és a tengerparton pedig felfrissülünk. Különben a piac is 1óra Foxitól. Erről jut eszembe,Foxi: ha korán reggel indultok fel a hegyre még nincs tömeg.
#1935542012-08-12 15:53:02 Válasz a #193512. hsz-ra
Köszi Vicos.
Nem tudtam miért kell bevenni aspirint, de most már felvilágositottál. Nagyon hasznos, és más hosszabb uton is érdemes bevenni, ha az ember sokat ül.
Örülök, hogy megtudtam, a piac a hegyen van. Azt hittem lent a kikötőnél. Ezt is jó tudni. Gondolod, hogy egy órába telik mig felér az ember. Egyszer voltam már fent fiatalabb koromban, akkor nem vettem észre az idő mulását. Egyébként szept.-ben megyek, azért is mert akkor nincs sehol tömeg, és nem rekkenő meleg a nap, no meg csendesebb is.
#1936042012-08-13 09:41:31 Válasz a #193554. hsz-ra
Talán nem kell egy óra, hogy felérjen az ember, de azért kicsit meredek az út felfelé. Mi nem is a központból mentünk fel, hanem a kertek alatt, lehet, hogy ha egyenesen megyünk, hamarabb ott vagyunk. Marmarasron mindként csütörtökön "piacoztunk", itt elég volt 1x, nem voltunk elájulva a stavrositól.
#1936782012-08-14 08:22:35 Válasz a #193604. hsz-ra
Szia Anyuci!
Bocsáss meg a tudatlanságom, és lustaságom miatt, amiért nem olvasok vissza, de írd le nekem kérlek, hol is van a piac Stavroson. Azt tudom, hogy csütörtök, és azt tudom , hol a kikötő, meg a körforgalom, meg , hogy a hegyen...de hol, merre, azt nem...segítesz? Minden helyen elmentünk piacozni, most is szeretnék. Köszi előre is.
#1937102012-08-14 15:37:50 Válasz a #193678. hsz-ra
Szia Ágica!
A legegyszerűbb, ha a körforgalom előtti tábla szerint (ha jól emlékszem Old Stavros vagy old village 1 ) befordultok a jobbra felfelé a hegyre vezető úton, és mentek addig felfelé, amíg kosarakat, szatyrokat cipelő emberekkel nem találkoztok. Ha látjátok a hegytetőn a nagy, szépen rendbehozott templomot, onnan már nehéz eltévedni, mivel ott a környező utcákban vannak az árusok.
Mi keresztül-kasul mentünk fel az Alexandrostól, ki a főútra, ahol Jiannis van, illetve a buszok járnak, ott az egyik jobba vezető keresztutcán fel, majd balra, és a végén megint fel. Eltévedni nem igazán lehet, max. az út fogy el az ember lába alatt, akkor kicsit vissza és a következő utcán felfelé. Így leírni is bonyolultabb, de lehet, hogy hosszabb így sem volt. Ha a ti apartmanotok az, amelyikre gondolok, akkor ti még közelebb is lesztek a piachoz, akkor viszont kövessétek az orrotokat hasonló szisztéma szerint (a központ irányába majd egy széles úton felfelé), mert felesleges lemenni a központig, majd vissza a hegyre. A le (és fel)vezető úton van egy nagyon szép kis templom (mert az Alexandros melletti még mindig csak készül), éppen nyitva volt, érdemes bemenni körbenézni. Nem vagyunk vallásosak, de ha találunk nyitva templomot, mindig bemegyünk gyönyörködni.
Hahó!! Senki nem jött haza most Stavrosról? Mi a helyzet arrafelé? Ezer éve nem voltam ott, kíváncsian várom a pénteket. Érdekes, most mást érzek ezzel az úttal kapcsolatban... nem azt a nagy várakozást, inkább kíváncsiságot.. változott -e sokat azóta , mióta nem jártam ott?? Annak pedig már jó 5-6 éve... meg még több is..
#1940552012-08-20 15:42:17 Válasz a #194052. hsz-ra
Én is pont így vagyok ! Csak én még régebben nyaraltam Stavrosban és nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen lett azóta. Számolom a napokat , nekem még 11 van hátra ))) Ti melyik irodával mentek?
#1941512012-08-21 09:13:38 Válasz a #194055. hsz-ra
szia szeroz!
Most a Dias Zeuszal. Pestről.
Hol fogtok lakni? Ti hogy mentek?
Remélem oda nem ment el a kosz, és a tűz maradványa, és szép lesz a tenger.. mennék már..
Tök jó, hogy érted, miről írtam, mit érzek