#1942482012-08-21 21:32:41 Válasz a #194235. hsz-ra
szeroz! Köszi, aranyos vagy!!Ránkfér)
Gudli, Te sosem zavarsz, tudod
Nekem már családtagom vagy lassan itt, nagyon szeretlek!
És kissé rutinosabb utazó vagy, jól jönne a tudásod
Na, viccen kívül: Pest, Népliget, dél. Szokásos. Dias Z. busz, nem Apollon. Lövésem sincs, megáll -e a randi helyünkön. Jó lenne látni Téged, legább egy puszira
Főleg, hogy legközelebb már csak jövőre utazom...
Az összes pénzem elfogyott
#1942872012-08-22 11:36:25 Válasz a #194248. hsz-ra
Ágica, kisnöci, és a többiek, akik mostanság indulnak: nagyon jó utat kívánok Nektek. Bevallom, kicsit irigykedem rátok, nagyon jól telt a kinti 2 hetünk, de sajnos már közel 3 hete itthon vagyunk, így maradnak az emlékek, fényképek, és a jövő évi tervezgetés. Kisnöci! A szállásotokkal majdnem szemben van egy tündéri, zsemle színű labrador, megsimiznétek helyettünk? Velünk nagyon barátságos volt, hol a lasztiját, hol a tálkáját hozta, de kerítésen keresztül kicsit problémás volt labdázni vele. Azért az édes kekszeinket előszeretettel kóstolgatta. Nagyon a szívünkhöz nőtt, gondolkodtunk rajta, hogy hazacsempésszük .
Bocsi, nem emlékszem már, melyikőtök megy az Alexandrosba. Azért arra készülj fel, hogy a csomagok bepakolása hazafelé függ attól, hogy mikor ér le a busz az új utasokkal. Nekünk ez a bepakolás kb. du 1 órakor sikerült - ahogy Ágica is írja, van ennél rosszabb is -, addig az udvaron dekkoltak a cuccok, mivel Vasilis oda pakoltatja őket, hogy az újonnan érkezők tudjanak az aulába rámolni. Miután odaér a busz az Alexandroshoz, még elmegy Vrasnára és Asprovaltára, leteszi, felveszi az utasokat, és mikor onnan visszaér, akkor rámolják be a csomagokat.
Egyébként nem lenne rossz az apartman, de hagyják szépen lassan leamortizálódni, csak a medence állapota a fontos nekik, a szobáké kevésbé. Viszont, ahogy írtátok, aludni, pihenni megfelel, de voltam már ennyi pénzért tutibb szobában is.
anyuci68 - én megyek hamarosan az Alexandrosba ! látom neked sincsenek jó emlékeid a szállásról, de majd csak megleszünk valahogy.lehet, hogy a medencében alszunk majd, ha az a legjobb része a háznak ??? remélem kifogunk valami jó szobát, és sokat császkálunk majd, csak az idő is jó legyen hozzá!
Amúgy ki az a Vasilis? Ő lesz az idegenvezető ? Róla mit tudsz mondani? Milyen fakultatívra érdemes elmenni?
És ha du. 1kor pakoltatok be, akkor mikor indultatok vissza és mikor értetek Pestre?
sokat kérdezek? bocs, de nagyon indulhatnékom van már
Szeroz!
Igaz, nem engem kérdeztél, de szerintem Thassosra érdemes elmenni. A Meteorák innen nagyon messze van.
Haza felé mindig rövidebb az út. Ha szerncsétek van, akár 10 órakor Pesten lehettek. Ugye minden határfüggő!
#1943132012-08-22 16:13:36 Válasz a #194312. hsz-ra
Küldhetsz, úgyis itt alszom még péntekig a melóban, nem lesz sok időm csomagolni, mert még aznap fogorvos is vár rám..
De gyere velünk inkább, vár Stavros, meg a kikötő
El sem hiszem, hogy idén újra Görög Földön lehetek... várom már.
Sziasztok!
Alexandros-szal kapcsolatban lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni!
A 2+2 családi apartman milyen kialakítású? Két légteres? Külön van a konyha vagy a szobában? Egy légtérbe van bezsúfolva minden, netán emeletes ágy az egyik? Hol helyezkednek el ezek az apartmanok, medence közelében, utcafronton, a főépületben vagy külön stb? Ha reggelit kért már valaki, azt melyik illetve mennyire közeli tavernában szolgálják fel?
Huh, hát kb egyenlőre ennyi.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
CF
#1943652012-08-22 22:15:10 Válasz a #194347. hsz-ra
Vasilis a telepített idegenvezető, ő tartja a tájékoztatást Stavrosról és a fak. kirándulásokról, illetve a napi problémákkal kell őt keresni. Nem rossz arc, de mivel görög, ő is azt a mentalitást képviseli, amit a többiek. Problémánk nem adódott, így azt nem tudom, hogy baj esetén mennyire lehet rá számítani. A kirándulásokon nem ő tart a csoporttal, hanem egy Alexandra nevű szlovák csajszi, aki tud magyarul. Csak akkor menj szervezetten, ha nem rühelled a szláv nyelveket, mivel a legtöbb infó szlovákul hangzik el. Mi emeletes busszal mentünk a Meteorákhoz, és talán, ha 12-en voltunk magyarok, a többi szlovák és cseh. Alexandra segítőkész, jól felkészült, de azért a nap végére kicsit már elfáradt, akkor a magyar is jobban akadozott. A Kavala-Thassos kirándulást én is ajánlom, bár nem most, hanem sok-sok évvel ezelőtt vettem részt ilyenen.
Szerintem a Meteora is kibírható Stavrosból. Reggel 6 óra magasságában indul a busz az Alexandros elől, egy pihenővel talán 11 körül értünk Kalambakába, a Meteorák lábaihoz. Visszafelé ebéd egy útba eső étteremben, majd egy villámgyors séta a Tempi völgyében, ami szintén nagyon szép. Este 8 körül értünk vissza Stavrosba. Mindenesetre én, ha tehetném, nem szervezetten mennék kirándulni, mert az másról sem szól, csak rohanásról, a sok kis fiatal idegenvezető nagyon tud ám szaladni, tesz arra, hogy a csoportban idősebbek is előfordulnak.
Nyaralás végén visszafelé 1/4 5-kor indultunk, görög idő szerint, majd a szerbek változatlan hozzáállásának hála (be is, ki is 3-3 óra várakozás a hátáron), magyar idő szerint du 1/2 4 körül értünk a Hősök terére. Igaz, hogy mindhárom busz megjárta értelemszerűen Szegedet, majd következett Kecskemét és Kiskunfélegyháza. Hozzá kell tegyem, hogy hazafelé a klíma nem bírta a kiképzést a buszon, állítólag még az alsó szinten is meg lehetett pusztulni a melegtől, fent még melegebb volt. Kértük a sofőrt, hogy nyomasson már egy kis levegőt, de azt mondta, nem bírja a klíma. Ezt nem kommentálnám.
#1943672012-08-22 22:25:36 Válasz a #194347. hsz-ra
Bocs, a 2+2 ágyasokról nem írtam. A legfelső szinten vannak, az ágyak egy légtérben, az egyikben 2 franciaágy, a másikban egy franciaágy és 2 szimpla. Mi csak felkukucskáltunk, így a részleteket nem figyeltük, de azt hiszem, hogy a konyha talán nem abban a légtérben van, arra talán az tud válaszolni, aki ott lakott. Ezekből a szobákból 2 a medencére nézett, a másik oldali nem tudom, hová nyílt. Egy biztos, táncpartit nem lehet rendezni a szobákban, de ez nemcsak a 4 ágyasra vonatkozik, elég kicsik az apartmanok. Az aula nagysága nem tett jót a szobák méretének.