Olvasom a topikot szinte mindennap és nagyon sok hasznos infót adtok/adtatok. Köszönet érte. Alakul a mi thassosi nyaralásunk is, csak kissé nehézkesen (repjegy+szállás megvan, pontosabban a repjegy on-line chek-in-nel még jövő hét végéig várnunk kell, nincs két, az előírásnak megfelelő bőröndünk, így egy bőröndbe pakolunk mindketten, nincs autókölcsönző, aki vállalná a mi általunk kitalált bérlést, nincs kompjegy - bár azt Kavalában szerintem simán meg lehet majd venni indulás előtt). De nem panaszkodom, remélem, minden simán megy majd, örülük, hogy megint másodszor eljuthatok görög földre.
A gyönyörű képeket szintén köszönöm Nektek.
#1926452012-08-01 20:43:00 Válasz a #192629. hsz-ra
Szia Bottakati!
Majd rendeződik Nálatok is minden, tuti elrendeződnek majd a dolgok!
Már én is a biztsositásokat böngészem, jövő hét elején meg akarom kötni.
Már az összes tavernát, látnivalót, strandot kijegyzeteltem, teljesen úgy érzem magam, hogy már nem is egy ismeretlen helyre mennék.
Azt szeretném még kérdezni, hogy Ti egyébként a Golden beachnek melyik részét ajánlanátok strandolásra?
Én az öböl középső részét javaslom (tűzoltóság környéke)
Ok:
-széles, finom homokos part
-nem olyan nagy a népsűrűség, mint a centrum részen
-fokozatosan mélyül a víz (nem kell sokáig begyalogolnod, hogy úszni tudj, de nem is mélyül hirtelen)
-a parkolónál van tusoló
#1926502012-08-01 21:08:57 Válasz a #192648. hsz-ra
Köszönöm!
Azért is kérdeztem, mert tudom, hogy hosszú, és bár mi az Ifigéniában leszünk (hegyi), biztos szép lesz a hozzánk legközelebbi part is, de hajlandóak vagyunk gyalogolni.
Sziasztok! Vegyük úgy, hogy minden előzmény nélkül írok egy beszámolócska félét. Tegnap este elindultunk Thassosra. Minden előzetes hírrel ellentétben bő két órát sz@tunk Röszkén. Az autók száma igazából nem indokolta volna. (Később a Görög határon sokkal többen voltunk és 10 perc alatt átjutottunk). Érdemben 1/2-kor indultunk neki Szerbiának, adtunk is neki a pályán végig kilónyolcvanat. A lehajtóknál kicsit visszavettem. Máshol úgysem állítanak meg. Belgrádnál a NIS-tranzit táblákat követtem. Itt mindent betartottam. Jól is tettem, mert három helyen is vadásztak volna rám az éjszaka közepén. 2-3 óránként tartottunk egy-egy 15-20 perces cigiszünetet. Keramotinál a kompot épp elértük, így bruttó 12 óra alatt a szigetre értünk. Javaslataitok alapján egyből a Golden Beach felé vettük az irányt. Poénból és mert pont előtte mentünk el rákérdeztünk a mostnemjuteszembeéslustavagyokmegnézni nevű butikhotelre. 240 juróért adnának egy szobát de most nincs. Nem kaptunk sírógörcsöt. A következő hely ahova bementünk az öböl déli csücskében a Ntinas Apartmanház. Meg is egyeztünk. Az apartmanunk full panorámás, az egyik erkélyünk alatt medencék. Süti, kóla, videó. Szóval szép, jó, igényes. Klíma, két erkély és minden más, ami kell. Amint a mellékelt ábra is mutatja értelemszerűen wifi is. Két hálószoba, egy nappali-konyha-étkező. Mindennel felszerelve. Mindez cakli-pakli 850 euró 7 éjszakára. Azaz százhuszonpityputty éjszakánként. Ellátás persze nuku, de azt egyébként is magunknak szeretjük megoldani. Most ránéztem a bukingon és ugyanezt az apartmant 180-ért adja négy felnőttnek. (ráadásul velünk itt a kislányunk is). Összefoglalva: a hely gyönyörű, ilyen homokot még az életünkben nem láttunk, de meggyőződésem, hogy itt még fogunk. És a korábban feltett kérdésemre a válasz: soha az életbe nem fogok előre szállást foglalni. Ennél jobbat, jobb áron az én szerény lehetőségeimmel és képességeimmel biztosan nem találtam volna otthonról. A tanácsokat pedig külön köszönöm. Bármily meglepő, nagy hasznát vettük. Ha hazaérünk írok valódi beszámolót, ha lesz miről. Addig viszont még van egy hét és csak a családnak, a tengernek és a szigetnek szentelem. Ja, egy valódi tanács: Macedóniában valóban olcsó (kb. 350) az üzemagyag. Ott viszont a legmegbízhatóbbnak tűnő kút a Lukoil volt, aminél otthon még ásvásvizet sem vennék. Itt Görögországban bizalomgerjesztő cégnél 1,5 euró volt a gázolaj, ami a mostanság beköszönt 280-as euróval számolva 420. Hát én ennél drágábban szoktam otthon prémium üzemanyagot tankolni. A benzin valóban kicsit húzósabb, de a dízeleseknek nem kell a görög áraktól parázni. Na tényleg befejezem, elfogyott a sör, le kell ugranom érte (kb. 50m). Legyen mindenki annyira elégedett, mint én!
#1927422012-08-02 21:59:09 Válasz a #192738. hsz-ra
Szia!
Hát nagyon hamar nekiindultatok ennek a nyaralásnak, örülök, hogy sikerült jó áron megoldani a szállást.
Ez akkor most Skala Potamiaban van?
Gondolom ezerrel süt a nap, és százezer fok van odakint.
Jó nyaralást és pihenést Nektek, és élvezzétek ezt a gyönyörű szigetet!
Ti amúgy végig a gps-t követve fogtok menni? A tiétek Belgrádnál az elkerülő szerint tervezi vagy bevisz a városba?
A mi szállásunk a nagy strandnál Sk. Potamiaban az Anna apartman (az Anna hegyi lak tulajának másik szállása) Ágin keresztül foglaltuk. Képekről nagyon szép.
Ti melyikben lesztek? Ti is Ágin keresztül foglaltatok ugye?
Már mindent tudsz kb. a szigetről, ez ám a felkészültség!
#1928402012-08-04 08:53:57 Válasz a #192835. hsz-ra
Szia Rekuc!
Igen, mi is Ágival intéztük a dolgokat.
Hát az túlzás, hogy mindent tudok a szigetről, de jegyzetelek szorgalmasan, igy legalább leirva nyoma van minden elhangzottnak, és nem felejtem el.
Hogy végig gps-szel megyünk-e, ez jó kérdés, ugyanis csak a párom vezet, és ezt ő intézi.
De nem vészes gps nélkül sem, (tavaly Tolorol hazajöttünk nélküle simán mert beadta a kulcsot), Evzoniig semmi gond nélküle, Keramotiig sem lehet bonyolult az út a leirások alapján.
De nálunk lesz, aztán hogy mennyire lesz hasznunkra majd meglátjuk. Néha megbolondul.
Thassoson is lehet, hogy jól jön, bár állitólag minden ki van táblázva, csak néha nagyon kell figyelni azokat a táblákat, mert alig lehet észrevenni.
Az Ifigénia hegyiben leszünk, most Kiflicék is ott vannak.
Úgy gondolom nagyon jól választottunk Thassos-szal, kivétel nélkül csak jót hallottam eddig róla.
Ti mikor mentek? (lehet, hogy már kérdeztem)
#1928412012-08-04 08:56:33 Válasz a #192840. hsz-ra
Ja, és fogalmam sincs, hogy most merre megyünk, (most már program lesz a gps-en mint tavaly), Belgrádon szerintem át fogunk menni, akár csak tavaly. A lényeg inkább Evzonitól (illetve Thassalonikitől Keramotiig lesz, az még nagyon ismeretlen terep nekünk.
Bocsánat, ha off voltam, de hozzátartozott a mondandómhoz.
Thassos biztosan jó választás, hidd el, hogy nem fogjátok megbánni !
Mi most hétfő indulunk.
Azt hiszem akkor nyomtatunk egy útvonaltervet, hátha a gps megadná magát... autóval még nem voltunk Görögo.ban.
Idén ismét Thassosra a kedvencünkre esett a választás már 2x voltunk, és most is jó pár hetes vacilálás után úgy döntöttünk hogy ismét ide szeretnénk utazni valahogy nem tudjuk megunni Eddig busszal mentünk, de idén szeretnénk a repülős megoldást választani /soha nem repültünk még /. Ágival még este beszélnünk kell szállás ügyben és ha lesz helyünk akkor meg is vehetjük a repülőjegyet és bérelhetjük a kocsit
Reméljük, hogy össze jön.
Akik esetleg voltak ebben az évben repülővel vagy mennek, minden nemű segítséget elfogadunk, mert még nem repültünk soha
Előre is köszönöm és szép napot mindenkinek
üdv: Juci