Na most megnéztem egy csomó thassosi videot, hát ez e Márványpart valami gyönyörű lehet...ilyen világoskékes-zöldes tengert még nem láttam Görögországban.
Ezek szerint a kirándulásainkat majd úgy kell válogatni, hogy olyan helyre menjünk, ahová egy szimpla személygépkocsival is el tudunk jutni - látván ezeket az utakat a videokon.
#1839782012-05-11 21:20:25 Válasz a #183967. hsz-ra
Szia Melinda!
Szép ez a videó, jó végig nézni. Itt is látható a hegy nagysága. Imádom a közelségét, a reggeli kávém mellett, vagy a tengerről nézve, fürdés közben. Nekem ez a látvány a vonzó. Tudod, izlések, és pofonok
Sziasztok!
Bár mostanság nincs sok időm erre járni - hétvégén mindig bepótolom. (off: Melus, tudod, már javitok ezerrel)
Jegyzetelgetek ám itt amit csak tudok, vissza is olvasgatok.
Mi is autóval megyünk, de még fogalmam sincs merre fogunk ott kirándulgatni.
A fővárost mindenképp szeretném látni - ott van sok nekem való rom:) - aztán irtatok kis hegyi falukról pl. Theologos (ha jól irom:)), na és persze a Márvány-part, és a Szirének medencéje.
Igazán mi nem vagyunk olyan kirándulósok, aki gyalog nekiindulnak - pláne nagy melegben - egy nagyobb túrának. Inkább pihenünk az egy hét alatt, de természetesen szeretjük a látnivalókat.
#1839602012-05-11 18:48:21 Válasz a #183959. hsz-ra
Prinos, Kazaviti felől megközelítve az Ypsario előtti elágazásig apróköves az út, innen még egy ki séta. Ha nem sajnálod a kocsit.
Mi béreltünk dzsippet, és a rosszabb úton mentünk fel. Így viszont nem kellett az elágazásnál megállnunk, csontig mentünk.
Idén állítólag a Kinira felőli utat is rendbe teszik, erről kérdezd Ágit, a thasos.hu-n.
Mi a véleményetek az Ypsario személyautóval való megközelítéséről? Milyen az út, volt-e valaki fent autóval? Voltunk már Thassoson 2005-ben, 2007-ben, legutóbb voltunk fent gyalog Potamia irányából, de úgy elég hosszú és fárasztó volt, de a látvány nagyon szép. Öt év után lehet ismét Thassosra mennénk és felmennénk a hegyre is autóval.
Nos, rettentően örülök a sok pozitiv véleménynek.
Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog, eddigi görög útjaim során még sosem nyúltam mellé.
Júniusban foglalok, addig kitalálom melyik apartman legyen az Ági által javasoltak közül.
Tényleg annyi jó tanáccsal, és infoval szoltáltok, hogy ismerősként fogok odamenni!
Mi kétszer voltunk 2 hétre Thassoson, 2007-ben Limenasban, 2010-ben Skala Mariesben. A sziget nagyon a szívünkhöz nőtt, bármikor visszamennénk oda. Van mindenféle part (sziklás, homokos, kavicsos, zsúfolt, kihalt), a táj pedig nagyon szép. Skala Mariesben kifogtunk egy olyan szállást, ami 100 m-re volt a parttól, ami ráadásul egy homokos/sziklás öböl volt, ide jártunk majdnem mindennap fürödni. Az apartmanból kilépve le kellett menni egy lépcsőn és már ott is voltunk az öbölben. Lehet ágyat és napernyőt is bérelni a parton, de nem muszáj. Ráadásul az ágyak és napernyők a szállásunk tulajdonosáé voltak. Itt két hét 140.000 Ft volt. A falu viszonylag csendes, de van élelmiszer üzlet, pék, húsbolt és néhány étterem. Limenaria is közel van, ha valaki nyüzsit szeretne. Mindenkinek ajánlom ezt a helyet.
#1835852012-05-05 14:48:33 Válasz a #183546. hsz-ra
Bizony nagyon szép ez a sziget!!! A szirének medencéjét keresd meg helyettem is, és vegyél narancsmézet-isteni finom! Sok mindent írhatnék még, hogy mit nézzél meg, de majd felfedezed magad! Jó nyaralást!
#1835802012-05-05 11:09:01 Válasz a #183576. hsz-ra
Szia Vikso!
Nekem is mániáim a kövek, bár én sokszor inkább nem hozom el őket, győz bennem a műemlékvédelmi hajlam.
Anno a Akropolisnál mikor mi voltunk, az őrök folyton fütyültek meg orditottak, ha valaki felemelt egy követ. Értem a logikát benne, hogy teherautónyit tesznek oda a turistáknak, különben egyszer csak elfogyna az Akropolis.