#1162872009-09-03 08:20:04 Válasz a #116246. hsz-ra
Jaszu Doro!
Ha van kedvetek, nézzetek fel a templomhoz. Tavaly tatarozták, nem tudtunk bemenni, lehet, hogy most Ti sikerrel jártok. S ha már "felkapaszkodtatok" (elég meredek utca), nézzetek körül az ófaluban is. A templomtól balra fel található a Village Taverna, családi vállalkozásban üzemeltetik. Ez a taverna Moraitika legvirágosabb tavernája, csak az a baj, hogy este hat után nyit. Megér egy vacsorát, nagyon hangulatos, és az árai középfekvésüek.
X.
Sziasztok!
Segítsetek légyszi. Főként attól szeretnék tanácsot kérni, aki volt már Korfun szeptemberben.
Ugyanis egy jövő heti vizsgám miatt sajnos csak szeptember közepén tudunk elmenni nyaralni. Szívem szerint Korfut választanám, de nem tudom, mennyire bízhatok még ekkor a kedvező időjárásban.
Ami miatt most igazán "belelkesedtem", az az, hogy az Imperátor Travel a szeptember 17-i korfui utazásokat hihetetlenül alacsony áron kínálja. Szerintem ennél anyagilag kedvezőbb ajánlatot keresve sem találnánk.
Szia. mi szept 10-én megyünk , igen kedvező áron sikerült.
holnaputan en is megyek Korfu-ra..vagyis szeptember 10-en indulunk..es az a helyzet h mar nagyon varom.mivel a legjobb kozlekedni?es hol lehet olcson kajalni?mi paleokastrica-ba megyunk...korfu varossal atellembe.elore is koszi a segitseget:)
#1168122009-09-08 10:33:24 Válasz a #116791. hsz-ra
szerintem vagy kocsival, vagy motorral lehet jól közlekedni.
a motor csak akkor éri meg, ha ketten ültök egyen. mert ha már hárman vagytok, akkor két motor áráért már kocsit is kaptok.
#1168192009-09-08 11:04:10 Válasz a #116689. hsz-ra
Doro!
Moraitikából busszal el tudtok menni a fővárosba, a Sissi kastélyhoz, az Egér szigethez (Pontikonissi). A menetrendhez - buszmegállókban ki van téve - meglepően pontosan jött a busz. Visszafelé is tartották a menetrendet. Kerkyrába szerintem jobb busszal menni, mert a parkolás igencsak nehéz. Egész nap lehet bóklászni a fővárosban, sok érdekességet felfedezni.
#1168212009-09-08 11:13:47 Válasz a #116812. hsz-ra
Viszont motorral adott esetben el lehet jutni olyan helyekre is ahová már autóval nem. Meg aztán meg van a motorozásnak a maga varázsa, de ezt csak az tudhatja aki már motorozott.
#1168262009-09-08 12:30:18 Válasz a #116825. hsz-ra
Az attól függ, mire akarsz költeni.
Mert alapjáraton mehetsz üres zsebbel is...
Tréfát félretéve: szerintem a nagy magyar átlag 200 euró/fő/héttel szokott számolni. Persze el lehet költeni sokkal többet és kevesebbet is.
A kaját/piát gondold át, meg a kint tervezgetett utazgatásokat ill. hogy mekkora kupac szuvenírt akarsz felpakolni, és a duty freeben hány kocsma éves eladásának megfelelő alkolholmennyiséget fogsz beszerezni, ugyanis az viszi el a legtöbbet a legtöbbeknél.
Ha ismered az igényeidet, nem foghatsz mellé akkor sem, ha először utazol Görögországba - annak tükrében, hogy a kb. árakról volt (van) szó a fórumon...
Bank meg van kint is.
Jó utat!
Jah, és a kaja: ugyanúgy, mint itthon. Bolt, konyha, étterem, büfé, éhezés. Te döntesz.
Sziasztok!
Múlt héten jöttünk meg Moraitikáról. Az igaz, hogy busszal be lehet menni Korfura de elég kalandos. Jött egy busz amelyikre nem fértünk fel. A sofőr bőszen integetett. Ebből arra következtettünk, hogy jön mögötte a másik. Nem így volt. 25 percet vártunk. A menetrendtől teljesen eltérő időpontban megjelent egy következő busz. Szóval bejutottunk a fővárosba. Gondoltuk visszafelé leszállunk, és nézegetjük egy kicsit a repülőket, de erről lemondtunk miután a végállomáson felszálltunk és kb. Benitsesig meg sem álltunk annyira teli volt a busz. Még egy fontos dolog. Az utolsó busz 8-kor indul Korfuról.
Aki Moraitikára megy feltétlen próbálja ki az Enjoy nevű éttermet. Szerintem ott van a legjobb kaja és sör. Ja és nagyon jó árai vannak. Nyugodtan egyetek rákot és kalamárit. Isteni.
Aki most megy nyaralni, jó pihenést, sok napsütést.
BBetti!
Vártalak az új információkkal. Minden rendben, megjöttetek Vagy annyira tetszett Korfu, hogy kint maradtatok?
Remélem jól sikerült a nyaralás!?
D.