#1437152010-07-12 17:05:18 Válasz a #143714. hsz-ra
Hello,Atosz-kám!
Nosztalgia...meg azért kérdeztem,mert eredetileg Alykes-Alykanas lett volna Laganas helyett.Legközelebb bizti,hogy nem Laganasra,hanem Alykanasra mennék,de hát olyan rövid az élet és én még Rodoszon,Karpathoson nem is voltam!
de hát olyan rövid az élet és én még Rodoszon,Karpathoson nem is voltam!
Ajjaj!-és még azon kívül is még mennyin nem?? Ha a tizedét bejárhatnánk annak amit szeretnénk, én kiegyeznék a dogokkal...
Hajt a megismerési vágy, a píztárcád meg nem akar engedni,hát nem pimasz?
"Agyhártyát" a sorsnak,hogy már ennyi helyet is bejárhattál.Ebből a szemszögből kell nézni a dolgokat és akkor jobban becsülünk mindent.
Szerintem. De nem OFF-olok tovább.
Szia!
#1437752010-07-13 00:53:57 Válasz a #143737. hsz-ra
Szia!
Igen, már nagyon várjuk, gondolom ti is, már jó ideje számolom a napokat!
Nem tudom kinél hogy van ez, de minél közelebb van az indulás napja, annál lassabban telik az idő.....
Örülök, hogy érdeklődsz. Erről a szállásról nem sokan érdeklődnek, itt magyarok is alig voltak, gondolom az ára miatt, mivel ennél jóval olcsóbb helyek is vannak a szigeten. Viszont az árához méltó, igen színvonalas volt minden, amit még most sem cserélnék el a sziget egyetlen más szállásával, helyével sem. Ehhez jött egy nagyon kedves, barátságos, nyüzsis, de mégis nyugodt, szép település, hosszú, széles és mindkét oldalon járdás úttal. A település szinte egy hosszú utca volt tele mindennel, ami kell a nyaraláshoz. Szupermarket, étterem, kölcsönző, pékség, zöldséges…. A pár percre elérhető Alykes település is szép volt, de a szűk, kanyargós, számomra túl nyüzsgős, utcájával nem cseréltem volna el Alykanassal. Pár este átsétáltunk, de annyi elég is volt. Semelyik településre nem cseréltem volna el Alykanast a szigeten, számunkra ez volt a tökéletes választás!
A szállás Alykanas Beach Apartmanhotel volt, leírás és kép: http://www.alykanas-beach.com/en_index.php.
Önellátással voltunk, reggelit vittünk majd vettünk hozzá a pékségben kenyeret (1/2 kg/0,90 EUR), a zöldségesnél paradicsomot (1-1,30 EUR/kg), paprikát (1,70 EUR/kg), a szupermarketben tejet (1,35 EUR/l). Vacsorázni eljártunk. Nagyon szuper éttermet találtunk a Posseidont, igazi görög hangulattal, zenével és görög kedvességgel. A vajas kenyér után inkább halakat ettünk. Ettünk grilezett polipot, kardhalat, nyelvhalat, tintahalat, de ettünk muszakát és az elmaradhatatlan görög hawai pizzát is, ami valami szenzációsan finom volt, mint a többi kaja is. Ezen kívül gyrost ettünk pitában (1,60 EUR), ami életem legfinomabb gyrosa volt eddig, pedig jártam pár helyen a görögöknél és megkóstoltam mindenhol, de ilyet, mint itt, még sehol sem ettem! Itt is mindig kaptunk valami ajándékot pl. bort és dinnyéket. Szóval igen finomakat ettünk a két hétben.
Visszatérve a szállodára, a szálloda szobái igen tágasak és nagyon tiszta minden a szálloda területén. Minden nap takarítottak és állandóan ágyneműt és törölközőt akartak cserélni. Szép erkély volt, oldalról tengerre néző kilátással, meg a medencére, és a bárra. Mi a legfelső emeletre kértük a szobát, hogy minél szebb legyen a kilátás. Két medence van, egy gyerek, egy felnőtt, meg van egy jakuzzi. A medence mindig tiszta, reggel 8-től este 8-ig lehet használni. A szálloda személyzete nagyon kedves, barátságos és mosolygós. A szálloda egy szép öbölben fekszik, szemben Kefalónia látszódik. Gyönyörű a naplemente innen is. Közvetlen tengerparti, pár méter a tenger. A tengerpart homokos és a tenger is, ha előtte átküzdőd magad egy köves sávon, itt előny a vízi cipő. A tenger gyönyörűen tiszta, átlátszó és nagyon lassan mélyülő. Általában délelőtt csendes, délutánra megérkeznek a hullámok és a szél, ami éjszakára általában megint megszűnik. A szálloda területén nagyon sok fecske volt, akik előszeretettel fogyasztották a szúnyogokat, ezúton is köszönöm nekik.))) Talán két szúnyoggal találkoztunk a két hét alatt a szobánkban. A településen estefelé voltak, sőt Krisztáék szállásán, (akikkel a fórumon ismerkedtem meg utazás előtt, és sok szép percet, és órát töltöttünk el együtt egy hétig a szigeten, sajnos ők csak egy hétre jöttek) éjjel is elég sok volt. Ebből a szempontból is jó választás volt a mi szállodánk. Mindenféle vízi sportra van lehetőség a környéken, ennek árait nem ismerem. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szállást, én nem mennék máshová a sziget megismerése után sem!
Négy napot béreltünk autót és bejártuk a szigetet elég alaposan. Egyik nap Krisztáék is csatlakoztak hozzánk, hárman. Élményekben gazdag napok voltak azok. Erről nem írnék most többet, mert már sokan írtak, és mindenkinek más a véleménye a látottakról. Annyit összefoglalva, hogy gyönyörű a sziget, de az általam bejárt 8 sziget közül nem ez áll az első helyen, talán az 1953-as pusztítás miatt, ahol szinte minden odaveszett, vagy ki tudja mi miatt.
Szívesen válaszolok még bármilyen kérdésre, írok árakat vagy bármit, amikre kíváncsiak vagytok.
Andi
Mi Argassiba nyaraltunk július 4-én jöttünk haza,bár mi az aelussal mentünk
Krinas apartmanba laktunk de azért hátha tudok segíteni.
Argassinak egy fő utcája van ami viszonylag hosszú éttermek,supermarketek,szórakozóhelyhelyek találhatok.
Ti szállásotok ezen fő utcán helyezkedik el,csak azért tudom, mert megnéztünk.
Tengerpart igen az tényleg keskeny de azért voltak olyan öblök ahol egy kicsit szélesebb homokos volt part.
Napágyakkal van tele 6-8 euro egész napra, de vannak helyek ahol ingyen van vagyis csak valamit fogyasztani kell. Mi Dimitrioshoz jártunk nála medence is volt és nagyon kedvesek és itt is fogyasztásért lehet használni mindent.
Argassiból járnak ingyenes buszok egy gyönyörű homokos starndohoz.egy ingyenesen elvisz csak kötelező napágyat bérelni különben nem hoznak haza ez itt 2főnek 8euroba kerül.10:30indul és 17:00jönn vissza.
Kérdezz nyugodtan amire kíváncsi vagy és akkor válaszolok!
#1439722010-07-13 19:38:57 Válasz a #143949. hsz-ra
Szia mm!
Köszi szépen, aranyos vagy! Hát a strand nem jó hír, de tervezünk sok kirándulást is és kocsit is szeretnénk bérelni, hogy eljussunk más strandokra is, amit ugye nem szabad kihagyni.
Voltatok vmilyen faktultatív kiránduláson? Most éppen azon agyalok, hogy arra menjünk-e amit az utazási iroda kinti partnerirodája szervez, vagy magunktól nézelődjünk a kikötőkben és úgy menjünk.
Utazási iroda által kínált fakultatív kirándulásokról csak annyit mi is voltunk Voyagon ez sziget körül megy körbe a hajó 3helyen áll meg fürdeni egyik a Navagio ha tudd akkor kiköt,nekünk szerencsék van kikötött.
A kirándulással az baj nagyon nagyon sokan vannak a hajón magyarok csehek,szerbek és 3nyelven megy az idegenvezetés.
Kisebb autót getz,matiz azt kb30-35euro/nap.De ami csak a Nagiohoz megy az állitólag nagyon jo nincs tömeg kissebb hajókkal mennek.
Köszi az infokat, lenne még kérdésem Szóval az Argassiból induló ingyen busz megállója hol van, vagy honnan tudom, hogy az az a busz és nem vmi helyi járat? Melyik strandra visz (Argassi vmelyik részére vagy másik település) és pontosan jár, mert mondjuk visszafelé lekésni ciki Ja, és van ott vmi kajálda vagy büfé vagy vittetek magatokkal kaját?
Meg tudná vki mondani, hogy hol van a Poldo's Place Argassiban? (mert ugye ott van? )
És nem tudjátok van Argassiban Mexican Steak House (gondolom az nem azonos az Elena Grill House étteremmel)?
#1441672010-07-15 07:37:16 Válasz a #144128. hsz-ra
Adri79!!
A busz az egyik helyi utazási iroda elől indul, teljesen más mint a menetrendszerinti járatok.Az iroda a tengerre és a főutcára merőleges utcában van! Arra kell menni a Krinashoz is.Meg fogod ismerni, ki van plakátolva.Kb 15 km-re Argassitól Vasiliki felé a St.Nikolas beachre megy a járat.A strand széles-homokos,lassan mélyülő gyerekekkel is ideális! mindenféle vizisportra van lehetőség és van ott egy étterem-bár is ahol enni inni lehet!