Hétvégén dőlt el hogy idén Stavros lesz az úti célunk. Viszont arra gondoltunk nem foglalunk szállást mert 10 éjszakára szeretnénk menni. Van valakinek ottani szálláskereséssel kapcsolatban tapasztalata?
Szívesen olvasnám.
Sziasztok!
Segítséget kérnék,aki idén már járt Stavroson,Apollonos szervezésben az Alexandros Palace-ba.Vasilis az idegenvezető telefonszáma kellene, a 2 évvel ezelőtti megvan,lehet azóta számot cserélt,ezért érdekelne olyantól,aki idén volt.Köszi
#2079352013-07-29 18:23:41 Válasz a #207796. hsz-ra
Szia Ladybirdke!
Thesszaloniki nekem nagy kedvenc. Szerintem attól függ milyen idősek a gyerkőcök (úgy emlékszem ikrekkel mész) és menyire bírják/élvezik a városnézés. Látnivaló van bőven, de nem biztos hogy 10-12 éven aluli gyerkőcöknek élmény egész nap egy nagy város utcáin menni-menni a nagy melegben.
Nem lebeszélni akarlak, mert nekem tényleg nagy kedvenc - idén is sikerült eljutnom Paráliáról szerencsére - de az 5 éves lánykáimat nem vinném egész napos városnézésre.
Kavala-Thasszos út szerintem is nagyon jó. Nem tudom, van-e jogsi, terveztek-e autóbérlést, mert ha igen akkor menjetek le Ouranoupoli-ig. Gyönyörű az út végig, találtok szuper kis öblöket még Olimbiada környékén, majd délebbre síkabb a terület, de érdemes minden kis településre be nézni. Stagira - Arisztotelész szülőfaluja (érdemes megnézni a parkot). Ouranoupoli előtt pedig Tripitiből komppal át lehet menni Amoulini kis szigetre, melyen csak egy település van és talán még egy amit jelez a tábla de csak pár házikó elszórtan. A szigeten szép kis strandok-öblök vannak.
Az előző írásból kimaradt, hogy Olimbiada után azért van egy jó kis hegyes, szerpentines rész, néhol valóban fantasztikus kilátással bíró, út mentén kialakított kilátóhellyel. Tűzoltók mindig álltak az egyik fő kilátóhelynél - gondolom az erdőtüzek figyelésére és balesetek esetére.
Ahogy az út leérkezik a tengerszintre majd végig leander sövény kísér az út mentén
Ezt a részt élvezni sajna csak az tudja aki bérel robogót vagy autót (vagy sajáttal van kint).
hát, azt mondta férj, nem mer idegen autóval nekiindulni az ilyen szerpentineknek és mi busszal megyünk. sajna.... most ő is pihit akar és mivel sokat vezet, most ezért sem megyünk egyénileg....
Montenegróban (is) autóval voltunk, hááááát kááá kalandos egy oda út volt. (nászút, ráadásul)
[quote="Vicosz"]Inkàbb ajànlom a csirkést a sarkon ,a föúton + szolgáltatàsuk: a wifi ingyenes. Mindig ott egyetek ahol a görögök is,ès ahol van forgalom..
.Koralli már régóta nem azt a szinvonalat adja sajnos!
Szia Ladybirdke !
Én is szeretnék Vicosz véleményéhez kapcsolódni . A Korallit én sem ajánlom , csak 1× ettünk ott , de elég is volt bőven belőle !
Ha az Alexandros Palace apartmanban fogtok lakni , akkor tudok ajánlani 1 tuti kajáldát !
Az apartmanból kijövet az első utcán ki jobbra , a főútra juttok ki , itt balra a központ fele és szintén bal oldalon van , sajnos az étterem nevére nem emlékszem , de azt tudom , hogy nem kell a központig bemenni !
Kóstoljátok meg , biztos ízleni fog .
Üdv : Afrodite.
#2080172013-07-30 16:51:52 Válasz a #207982. hsz-ra
Talàlsz Stavros tèrképet a googlen ,segîteni fog ,ELENA a hegy alatt és az iskola mellett van,de mint tudjuk nincsenek tàvolságok... Nap tejet vigyetek, csodàs hetet kivànok!