#1535042010-11-09 11:42:05 Válasz a #153502. hsz-ra
Sziasztok!
Most, hogy így beindítottátok ezt a Spanyol témát egyre inkább honvágyam kezd támadni Spanyolország iránt. Lambros útvonalterve Grenoble érintésével nagyon érdekes. Imádom a hegyi terepet. Mi eddig a tengerparti úton mentünk.
Többször voltunk Hispániában és mindannnyiszor ragyogóan éreztük magunkat. Nem lehet összehasonlítani Görögországgal. Teljesen más világ. Bár az emberek itt sem barátságtalanok én úgy fogalmaznék udvariasak. Segítőkészek, de távolságtarók. Nem annyira jó a közbiztonság, mint Görögországban, itt a városokban igencsak vigyázni kell a pénztárcánkra és egyéb értékeinkre és Barcelonában is van olyan negyed, ahová az útikönyv sem ajánlja a turistának a belépést.
Mi persze, hogy bementünk és meg is állapítottuk, tényleg félelmetes. Alig vártuk, hogy kitaláljunk belőle. Érdekes fickók méregették a nyakbőségemet. Úgy látszik rendbenvalónak találták, mert nem kívántak megtámadni.
Mindezek mellett Barcelona talán a kedvenc városunk. Az, hogy szép, az meg sem közelíti azt a jelzőt, ami rá illik. Olyan nagyon jókedvű, nagyon élhető, mindig, minden utcasarok után , valami meglepő bukkan elő. Legalább 8 szor-10 szer jártunk ott, de mindig tartogatott valami új meglepetést.
Minden esetben autóbusszal voltunk és ott helyben béreltünk autót, de volt úgy is, hogy az ott kiválóan és olcsón működő tömegközlekedéssel jártunk be sok nevezeteséget, persze legfőképp Katalóniában. Legnagyobb utunk, amit autóval tattünk meg Blanes-Barcelona-Tarragona-Valencia-Alicante-Murcia-Zaragoza-Barcelona-Blanes. Szóval lassan elkezhetünk "gyúrni" a következő évre és Spanyolország erősen képben van. Már nem jártunk ott öt éve. Hiányzik!
Jó tervezgetést!
Üdv: Josza
#1535022010-11-08 22:46:01 Válasz a #153493. hsz-ra
Renault !
Sokszor voltam több útvonalat is bejártam. Alapvetően két irány közül kell döntened; délen mész a tengerparton, vagy Torinó fölött az Aosta völgyön mész.
Az északi út végig autópályán a leggyorsabb, és nem olyan zsúfolt mint a déli. Igaz a hegyek között alagutazol vagy 30 kilométert (és nem 2-3 km-es rövid alagutak ). Én itt is inkább a felszíni útvonalat választottam és ajánlom. Susanál kell balra menni Ouix - Briancon irányába, és Grenoble-nél visszatérni az autópályára. ( Gyönyörű táj, szerpentinek és kétezer méteres hágók-nem mindenki bírja ! Az út egy nyáron is működő sípálya - un. gleccserpálya felvonója mellett megy el. Furcsa nézni a sílécekkel ballagó embereket júliusba. Igaz ezen a környéken délben sincs meleg, néha fűteni kellet a kocsiba.) Az irány orange - Nimes . Innen már egyenes az út. Az országjelző táblák már itt kinn vannak.
Vigyázz mikor mész ezen a szakaszon mert Pl Montpellier nél is van olyan szakasza az autópályának mint a Belgrádi Csúcsba nem szerencsés, dugó van. ( Ha a déli parti úton jössz ott is, többször is bedugulhatsz az autópályák ellemnére is, hasonló okból )
Amennyiben van szabadidőd lekanyarodhatsz Nimesnél Arles felé. Így útba ejtheted a camargue mocsarakat. Itt néha úgy tűnik a föld rózsaszin flammingóállományának nagy része itt nyaral. Innen Sete felé menve a város után hosszú homokos part egy kis fürdésre és rengeteg kagyló.
Majd Adge-nél vissza a pályára.
Én este szoktam indulni éjjel 2 körül a kocsiba egy kb két órás alvás és igy másnap Taragonánál vagyok Barcelona alatt, vagy ha valahol időztem
akkor Gironánál aludtam és másnap mentem tovább Ayamonte felé a portugál határhoz.
Most látom hosszú vagyok. Lehet ennyire még nem is érdekel mert, hol van még a tavasz. De Ha érdekel folytatom.
Űdv
Lehet hogy korai még de játszom a gondolattal Spanyolba menni 2011 nyarán.
Van valakinek utvonalterve merre szokot menni hol érdemes meg pihenni esetleg.
Menetidö menyi volt nyugi tempoban pályadíj Stb minden érdekel.
milyen költségekkel lehet számolni .Barcelona környéke érdekelne.
#1533842010-10-31 18:37:40 Válasz a #153383. hsz-ra
Andi!
Köszi a képeket. Igaz valaha sokat tekeregtem a Spanyolországban.
De sajna az utóbbi 8 évbe nem jutottam ide. Jó volt emlékezni a hangulatokra, még na virágok illatára is.
Sziasztok kedves topictársak!
Annyira jó, hogy van ez fórum, hihetetlen, de picit "megcsalás" érzésem volt, hiszen jövő nyári terv Barcelona, de azért olvasgattalak titeket, mikor is látom, hogy hát nem olyan gáz kicsit elcsábulni, ráadásul hűtlenkednem sem kell, hiszen erről is folyik a szó. Úgyhogy nyugodtan maradhatok a kedven fórumomon és még infókhoz is jutok
Szóval akkor elsőkörben két fontos kérdésem lenne:
az egyik: a wizznél mikor érdemes Barcalonába foglalni? Most még sajnos nincs jövő nyárra elérhető foglalás, úgyhogy nem tudom megnézni mennyi az annyi - illetve az, hogy mi számít jó árnak? (magyarán meddig érdemes várni, mikor kéne foglalni)
A másik: Barcelonának melyik része az, ami viszonylag nyugisabb: nagyon röhejes lesz amit írok, meg kissé ciki is talán, mert az ember nem azért megy ilyen helyre, hogy aludjon, dehát éjszaka csak kell azt is, és kollegáim mondták, hogy elég nyüzsis, zajos. Ha esetleg konkrét tipp van, azt is megköszönöm! (azért titokban reménykedem, hogy jó áron sikerül összehozni, hogy egy buszos görög út is bejátszódhat lastminute )
#1525152010-09-27 10:29:26 Válasz a #152439. hsz-ra
KÖszi, Döme, igen, sikerült ... és szerncsére jól (nem attól szoktam félni, hogy nem sikerül, hanem attól, hogy "beégek" ). És szerencsére nincs több. Na nem mintha nem tanulnék szívesen, ha valami érdekel, de ez inkább csak kötelező volt.
Szóval most kezdhetek tervezgetni jövő tavaszra-nyárra. Megyek is a fotóidat nézegetni
Igen, nem mindegy, hogy mikor foglalsz. Mi márciusban foglaltuk a repülőjegyeket, de nyáron már dupla annyiba kerültek. A legtöbbutazásunkra 9-10 hónappal korábban megvesszük már a repjegyeket.
#1524862010-09-26 12:14:17 Válasz a #152479. hsz-ra
Szia Andi,
értelek...nem is vitatkozni akarok, csak vázolni a lehetőségeket.
Persze én is néztem az Iberiat, de a Madrid-Lanzarote desztináció retur kb.300€ lett volna fejenként, míg ugyanez a két fapados kombinációjával (igaz 23 kg helyett csak 15kg feladott cuccal és fedélzeti ellátás nélkül, de mindkettőnél Priority opcióval) 57+78=135€ volt, ami 2 főnél 330€ megtakarítást jelentett...
A SpanAir még húzosabb lett volna mint az Iberia...
Off: Azt, hogy több lehetőség van "rendes" országból járatot választani nem konkrétan erre az útra értettem, csupán arra az egyszerű tapasztalatomra, hogy nekünk idáig majd mindíg el kellett repülni valamelyik német/svájci/angol/stb... városba Budapestről -sokszor ellentétes irányba mint a végcél és majd mindíg lepukkant géppel-ahhoz, hogy továbbutazhassunk...
Szia Döme!
Én csak azt akartam mondani ezzel, hogy mi eléggé a megszokások emberei vagyunk és nem szívesen próbálgatunk (nekünk) újat. Tudod, van aki egész életében csak a "három csíkos" sportcipőre esküszik, míg más a 'pipásra".
Mi is Lufival utazunk Münchenből Madridba, hogy onnan az Iberiát választottuk az nincs összefüggésben azzal, hogy nekem innen több lehetőségem lenn, mert bárki foglalhat a neten náluk,a két járatot egymástól függetlenül, külön-külön foglaltuk.
Na, de amúgy ez teljesen mindegy, csak én a Rynair-rel nem utaznék. Van aki képes két hétre is csak kézipoggyásszal eluzani, le a kalappal előtte, nálunk ez nem megy, még a nagy koffer is túlsúlyos majdnem mindig.
#1524782010-09-26 09:41:30 Válasz a #152447. hsz-ra
Andi,
azért azt se felejtsük el, hogy te Németországból indulsz, mi meg Budapestről...nálatok egy kicsit több lehetőség van válogatni. Egyébként, persze sok igazság van a soraidban, fapadosnál tényleg 15 kg a feladott poggyász 25 helyett. Ez most nem volt gond, mert volt mosógép a kecóban. A beszállás előtti sorállás (mert ugye nincsenek számozott ülőhelyek) sem valami felemelő, de vettem pár euróért "Priority" lehetőséget, így mindkét fapadosnál sem a bechekkolásnál sem a gépre szállásnál nem kellett sorbaállni (sőtt a kézipoggyászt sem kellett belegyömöszölni abba az izébe).
Ja, a BP-Madrid távot Lufthansaval repültük, Müncheni gépcserével. A BP-München szakaszon az igen-igen lepukkantnak kinéző Airbus 319-es még 40 percet tudott késni is. Csak azért nem ütött meg a guta, mert az ő másik gépükkel utaztunk tovább, az pedig megvárt. Szerencsére () ) Münchenből Madridba már szép, új géppel repülhettünk, ami még az előző szakasz késését is behozta, úgyhogy végül is menetrend-szerint szálltunk le.
Írod a csomagmizériát, pont a Ryanair (tényleg újszerű állapotú gépén) a fedélzeti lapban volt egy összehasonlító táblázat, miszerint a csomaglogisztika terén a kb. 12-es listán az előkelő első helyen álló Lufi mögött a Ryan már a második...hááát azt nem tudom, hogy mennyire igaz, de minden esetre nálunk minden rendben volt.