#1250262010-02-01 14:41:02 Válasz a #125023. hsz-ra
Ha egy cég tulajdonosi köre létreoz egy új párhuzamos céget annak általában az az eredménye, hogy az egyik cég rendelés , pénz és dologieszközállománya hogy-hogynem átkerül a az egyik cégből a másikba. A felszámoló meg közdjön a követelőkkel.
Nem állítom, hogy itt is ez van. Nem is állíthatom, mert egyik céget sem ismerem sem a tulajdonosokat. Én csak azt írtam le, hogy egy adott szituáció után mik következhetnek az elmúlt időszak tapasztalatai alapján.
...személyes ismeretségem van mindkét Walter Travel - el...
...a Walter Travel Touroperator Kft., akinek nincs semmi köze a Walter Travel Utazási Iroda E.C -hez...
monika0219 írta:
...Én annyit írtam, hogy a két cég egymástól pénzügyileg független. Vagyis ha az egyiknek lenne is pénzügyi problémája, az nem befolyásolja a másik működését. Attól még a tulajdonosok kapcsolatban lehetnek egymással. Elnézést, ha nem voltam teljesen világos...
Ennek már nagyon izzadtságszaga van... De csak rajta "bennfentesek"! Legyen végre világosság!
#1250192010-02-01 13:57:21 Válasz a #124802. hsz-ra
Kedves Fórumozók!
A " Walter Travel " néven regisztrált személy negatív kampányához kapcsolódóan engedjetek meg néhány gondolatot, annál is inkább, mert személyes ismeretségem van mindkét Walter Travel - el, és többször is utaztam már velük. Nekem csak jó véleményem van.
Tehát:
1. Először is, hogy merészel visszaélni a Walter Travel nevével?
2. Az ilyen irományokhoz/tettekhez nem bátorság kell, hanem gyávaság és hülyeség!
3. Ha egy kis hivatalos segítséggel is, de kideríthető, hogy ki a regisztráló. Ebben az esetben a Walter Travel Touroperator Kft., akinek nincs semmi köze a Walter Travel Utazási Iroda E.C -hez, joggal hivatkozhat hitelrontásra, hiszen az utasok, fórumozók nem tesznek majd különbséget a két cégforma között. A Walter Travel név kering majd a tudatban. Ha a hírkeltés kapcsán a Touroperator kellemetlen piaci helyzetbe kerül, a helyükben én jól feljelenteném a hírkeltőt!!!
4. Ha valakinek személyes problémája van a Walter Travel Utazási Iroda E.C-gel, a gondját oldja meg személyesen a cégnél! A fórum nem erre való, ráadásul, ettől a módszertől még nem oldódik meg a problémája. Akkor meg mire jó?
5. Miből gondoljátok, hogy esetleg nem a konkurencia próbálkozik?
6. Mindenkiről, akár magánemberekről is terjesztenek nap mint nap "jóízű" pletykákat "jóakarók". Úgy gondolom, ebben már mindannyiunknak volt része. ) Ha mindig bedőlnénk minden szóbeszédnek, mi lenne ezen a bolygón??? Az okos ember ezzel tisztában van, s ha az érdekei úgy kívánják, maga néz utána az őt érintő dolgoknak, és hoz döntést, legyen az ilyen vagy olyan.
7. Szerintem, eddig jól és lelkiismeretesen végezték a munkájukat, és csak azok tudnak így dolgozni, akik komolyan is gondolják.
Egyébként, ha már arról esett szó, hogy a Walter Travel Utazási Iroda E.C. tulajdonosa elsikkasztotta az utasok pénzét, felhívnám a figyelmét minden bizalmatlankodónak, hogy eddig minden utat elindítottak, és minden utast haza is hoztak!!! És ez nem mondható el mindegyik irodáról!
Akkor hogy is van ez???
#1250102010-02-01 12:11:52 Válasz a #125001. hsz-ra
Már nem szerettem volna ezzel a dologgal tovább foglalkozni, de mivel személyesen is "gyanúsnak" lettem nyilvánítva, gondoltam,azért írok néhány sort.
Én annyit írtam, hogy a két cég egymástól pénzügyileg független. Vagyis ha az egyiknek lenne is pénzügyi problémája, az nem befolyásolja a másik működését. Attól még a tulajdonosok kapcsolatban lehetnek egymással. Elnézést, ha nem voltam teljesen világos.
Továbbá, ha T. walter travel nevű kedves felhasználónk - aki azóta sem jelentkezett, és privát üzenetemre sem válaszolt - nem kavarja meg a kommentjével a vizet, akkor SOHA SENKINEK nem jutott volna eszében kételkedni egyik Walter Travelben sem.
Ezúton szeretnék elnézést kérni, amiért próbáltam segíteni azoknak, akik a hír hallatán elbizonytalanodtak.
Abba most már bele sem megyek, hogy ritkaszép magyar tulajdonság, hogy a legegyszerűbb jóakarat mögött is egyből mindenféle kétes dolgot képzelünk... mert ez már végképp nem ebbe a fórumba való.
Továbbra is - mint ahogy az elmúlt két évben - érdeklődéssel fogom olvasni a fórumot, de személyeskedésbe ezután sem szeretnék belemenni.
Mindenki döntsön a saját józan belátása szerint.
Ha megnézitek kvalcsi által megadott linket akkor lehet látni, hogy az sem igaz, hogy az egyik cég Budapesti a másik meg Szolnoki. Ugyanis mind a kettő Szolnoki és gyakorlatilag egymás mellett vannak ami azért elgondolkodtató. Én sajnálnám mert az ő áraikra várok mert náluk van 10/11 éjszakás foglalás is.Tavaly náluk foglaltunk, igaz egyénileg utaztunk. De a szomszédok akik busszal jöttek nem panaszkodtak semmire.
Tényleg az Aeolus-on kívül van még valamelyik irodának 10 napos turnusa?
A Walter Travel Touroperator Kft-nek a Parga-i árai már fent vannak, de sajnos már "csak" 9éjszakások a turnusok.
Ha megnézitek kvalcsi által megadott linket akkor lehet látni, hogy az sem igaz, hogy az egyik cég Budapesti a másik meg Szolnoki. Ugyanis mind a kettő Szolnoki és gyakorlatilag egymás mellett vannak ami azért elgondolkodtató. Én sajnálnám mert az ő áraikra várok mert náluk van 10/11 éjszakás foglalás is.Tavaly náluk foglaltunk, igaz egyénileg utaztunk. De a szomszédok akik busszal jöttek nem panaszkodtak semmire.
Tényleg az Aeolus-on kívül van még valamelyik irodának 10 napos turnusa?
Nézegettem az utaslistát már 89!!!-nél tartunk, kíváncsi leszek
fölé jutunk-e a tavalyinak? (hülye egy hobbi?!)
Tavaly amikor foglaltam januárban az ügyintéző, aki jó ismerősöm,
nekem is említett egy gyenge lábakon álló irodát, de velük nem is
igazán mennénk többet, látszott annak idején a szolgáltatásukon
is a fejetlenség.
Pedig nem vagyok se finnyás, se igényes jó nekem egy apró
homok dűne párnának és egy lapulevél takarónak, csak nagy
legyen és persze az Égei-tenger mossa a talpam.
Egyetértek azokkal akik egy kicsit furcsának találják ezt a dolgot...
Én is, s ez a legkevesebb... Szinte az utca tuloldalán a régivel szemben nyitott ki az új (papírforma szerint új és független) cég. Szinte kizárt, hogy semmi közük egymáshoz... Bármi lehet a háttérben, de legfőképp egy üzleti manőver, aminek a célját és okát (ami lehet tisztességes és tisszességtelen is) jótékony homály fedi. Egy magára valamit is adó cég a változásról azért ennél részletesebb tájékoztatást is adhatna, mert így óhatatlanul sok a kérdőjel. Itt érzelmi alapon, kellő konkrét ismeret hiányában állást foglalni felelőtlenség... Nekem "monika0219" legalább annyira gyanús, mint "walter travel"...
Egyetértek azokkal akik egy kicsit fúrcsának találják ezt a dolgot.
Én a múlt héten írtam nekik, hogy egyéni utazóknak mikor lesznek áraik és kaptam is választ, hogy még várni kell egy kicsit arra, hogy a Görög szállásadók visszaigazolják mennyi férőheyet tudnak biztosítani.
És az aláírásban NEM Pokornyik Walter volt.
És felettébb gyanús az is, hogy itt vesézi mindenki a fent leírtat,de a kedves HÍR beírója azóta nem kommentált semmit. Tehát szerintem mindenki szűrje le a lényeget és tényleg NEM kell rosz hírét kelteni egy utazási irodának, amelyik lehet, hogy semmi rosszat nem tett!
Emlékezzünk csak szépen a tavalyi Apollon-t is valaki ugyan így lehúzta és mi lett igaz belőle az, hogy idén betették pluszba Pargát....
Na erről ennyit én leírtam a véleményemet.
#1249932010-01-31 22:19:54 Válasz a #124939. hsz-ra
Amennyiben így is van, akkor sem ide tartozik. És még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy AZ A Walter Travel (Touroperator Kft.), amelyik Pargára szervez utazást, nem ugyanaz, mint a Walter Travel Egyéni Cég. Különböző székhellyel, különböző tulajdonosokkal, különböző cégbejegyzéssel működnek.
Ha valóban egy ki nem fizetett alkalmazottról van szó, akkor elég nagy hülyeséget csinál ezzel. Aláássa a cég jóhírét, elriasztja az utasokat, így esélyt sem ad, hogy a befolyt pénzből kifizethessék neki a tartozásukat. Ha csődbe viszi az irodát a híresztelésével, akkor nem lesz miből megkapnia a pénzét... De ez már megint nem ide tartozik.
Egy másik korábbi hozzászólásra reagálva, miszerint főként a nagyobb irodákban lehet megbízni, csak annyit szeretnék mondani: Jorgos Travel, Eurotours, Bella Tours... ők voltak az egyik legnagyobbak...és ők bukták a legnagyobbat...
Ennyi erővel bármelyik iroda hírbe hozható, ezért nem foglalkozom az ilyen hírekkel. Miután az utazási irodák részére megemelték a kötelezően lekötött biztosíték nagyságát, ezért biztos vagyok benne, hogy ha bármi történik is, ez a biztosíték elég arra, - miután nem több száz utast kell gondolom repülővel hazahozniuk - hogy ne maradjon kint senki.
Én idén a Walter Travel Touroperator Kft-vel utazom Pargára. Aztán lesz, ami lesz...
Nem biztos, hogy rémhírterjesztésről van szó!
A hozzászólásból nekem úgy tűnik, hogy az egyik alkalmazott lehet az, aki nem kapta meg hónapok óta a bérét!