Ne mondd,hogy sajnos. Szeptembernek is meg van a szépsége. Több a gyümölcs és kevés a turista. Tök jó!! Sőt, még az október eleje is napos. Noó, azért ne várj 45-50 fokot ! Az árak, olyan mint itthon. Mi(barátaink is) a csirkés fiúknál szoktunk enni. Az apartmanotoktól nem messze, de hát tudjuk a városban nincsenek távolságok. A fiúknál ingyen wifi is van. de van koralival majdnem szemben a padon is. Kati, ha visszalapozol 1-et találsz összesítést. Ha valamit kihagytunk kérdezzél,szívesen válaszolunk. Természetesen biztosítás és útlevél(+fénymásolata)nélkül ne induljatok.
Az apartmant nem ismerem,de biztosan lesz aki elmeséli ill. addig is ha beírod a google-ba az apartman nevét +vélemény szót biztosan találsz róla infót.
Sziasztok !
Mi sajnos csak szeptember 12.-én megyünk. Ki volt már kint szeptember közepén Görögben, hogy milyen az idő kb?? Hol érdemes étkezni, vásárolni.
Köszi a válaszotokat: Kati
Hálás köszönet,már annyira zsongunk,hogy egymás agyára megyünk Lehet,hogy butaságot kérdezek,de Arisztotelész szülőházát meg lehet tekinteni,esetleg belülről is(tudom ez már túl nagy álom )?
Üdv.Lizzy
A közeli hegyekre fel lehet menni, de itt vipera is él... De jobbra ott a sárga áruház az akcióval,a gokard pálya és a kolostor romjai.
Átsétáltok Astrovaltára, nagyon szép a part és az aranycsillám a bőrödre tapad(tengerparton a katonákat kerülni kell).
Vasilis idegenvezető, készséggel fog segíteni, ha szükséges(kérdezzétek meg lesz-e esküvő a hétvégén). Ha ciprót szeretnétek inni, attól vegyetek csöndesen: aki gyümölcsöt árul. Hátul lehet az udvaron grillezni(fenyő tobozt szedtek és faszenet vigyetek,vesztek vagy találtok kidobva) . A medencére (hajnalban ébredő seregélyek engem zavartak)fogtok nézni vagy a csendes zöldre? Az épületnek két tulajdonosa(testvérek)van. Szúnyogháló és Wifi van. A tenger 10 perc.
Kavala-Thassos utat ajánlom. Meglátod :vissza szeretnél menni és csak is Thassosra.
Meghajolok előtted ez szuperül összeszedett infócsomag.Már jelölgetem is a kis térképemet.Nagyon várom már,hogy induljunk.Fantasztikus helynek tűnik,remélem minél több dolgot megtudunk nézni.Még egyszer nagyon köszönöm.
Keletre van Filippi, Nyugatra Krynidi, vagy Lydia: iszapfürdő- λασπόλουτρο
is túl...Olimpiada 15km: Stagira - Arisztotelesz szülöhely és parkja
utazási szervez:Kavala-Thassosra ezt is ajánlom...
Thessaloniki és Meteórák innen fárasztó
ingyenes wifi az éttermekben ill. koralli utcájában a padon. Étterem? Hát csak is azt ajánlom ahova a helyiek is beülnek. A legolcsóbb az a hely ahol a pópát látod enni. A csirkés fiúknál telt ház van,mert finom.
Bár ez a válasz az én drága kisfiamnak ment ,de én is hálás vagyok érte. Versenyben gyűjtünk infót stavrosról
Nagyon várjuk már a nyaralást,próbálunk minden hasznos információt összegyűjteni.Gyönyörűséges helynek tűnik.Igyekszem mindent bejelölni a kis térképemen,szeretek felkészülni.Még így is hátra vannak a látnivalók a környéken ,ami nehezebb diónak tűnik.Még egyszer,köszönöm.
Kedves Tibor!
Mi Apollonnal megyünk aug.8- A.Palace-ba.Házból kilépve jobbra fordulva,majd az első sarkon felmenni a főútig,és a főút végén a kínai bolttal szemben van a sárga táblás Arvanatidisz,ez az egyik nagy üzlethálózat.Ugyanezen a főúton már Stavros közepén régen igen Dia hálózat volt,tavaly szeptemberben még Marinopoulos volt,idénre lehet már Carrefour névre hallgat.A parttal első párhuzamos utca a Koralli tavernával srégen a Zoé/Hlios/supermarket.Ezek a nagyobb boltok sorrendben.Gyrosos nekünk a főúton a Carrefourtól jobbra kb.100 m-re Jannis taverna,pita 2 euró/free wifi/,főúton Carrefour melletti benzinkúttal srégen a pékség mellett a Ta Adelfia,csirkés fiúk,csirkék forognak nyárson pita gyro 2,2.A Koralli a Zoé bolttal szemben régen/én itt kezdtem a görög pályafutásomat 1997-ben,legalább 10-szer Stavroson is voltam/nagyon jó volt,most már kevésbé,mert Jorgos a tulaj a Malibu Beach bárjára fekteti a hangsúlyt kevésbé az étteremre..A bazársoron középen van egy 2-3 éve épült modern beülős gyros-pitás,2.5 euro.Esténként a bazársor végén van egy cukrászda,és előtte évek óta az aranyos tulaj fánkocskákat készít,édes cukorszirupban,fahéjjal isteni.1-2 euró mérettől függ.Lukumadesz a neve.Vrasna előtt Lidl,és Masoutis nagyobb supermarket,és gyerekeseknek nagy játékbolt hálózat a Jumbo.