#1053752009-06-19 15:33:57 Válasz a #105372. hsz-ra
Hát semmi jót nem mondhatok. Csak ez a két iroda visz Pargára. Van viszont itt a Travell Hellas. Nekik nagyszerű és nagyon olcsó szállásaik vannak Pargán. Ha a lapon a "szállásajánló" linkre kattintasz megnézheted.
#1054202009-06-19 20:50:28 Válasz a #104389. hsz-ra
Szia Hadiandi,
Nem csak a topic pang, de az érdeklődés is........
Vagy mindenki Pargán nyaral?
Most már össze szedtem magam.
Nem biztos, hogy nagy író lesz belőlem ezért talán a konkrét kérdéseidre tudnék válaszolni Pargával, vagy a Görög kirándulásainkkal kapcsolatban.
Természetesen, ha rajtad kívül mást is érdekelne, mindenkinek még friss emlékekkel tudnék mesélni.
#1054432009-06-20 08:39:08 Válasz a #103143. hsz-ra
Szia Reni!
Mi is a Vasiliki apartmanba megyünk a Walter Travellal majd augusztusban.
Ha megjöttetek, kérlek írjál majd pár sort az apartmanról, mert semmi infót nem találok róla.
Előre is köszönöm.
Mi is Pargara tervezzük idén a nyaralást. Véletlenül bukkantam a helyre, de képről beleszerettem.
Remélem a fentiek is úgy akarják, h. eljussunk oda:-)
Amúgy lenne kérdésem rengeteg, csak még olvasom vissza a fórumot, hátha ott rábukkanok a válaszokra is.
Detto....én is véletlenül bukkantam rá és el vagyok ájulva tőle......
Én is elkezdtem vissza olvasni, de nagyon lassan megy, nem tudok sokat net előtt ülni mostanság, így lehet az idei nyaralásra nem fogok tudni úgy felkészülni, mint tavaly.
Ti mikor akartok menni? és kivel?
Dzsugi szeretnék Tőled kérdezni pár dolgot: mi júl.28.-tól megyünk Pargára jól jönne néhány infó:
- 15 - 20 -as faktorú naptej szerinted megfelelő? - (hülye kérdés,de annyit beszélnek az UV A-B sugárzásról...)
- sport eszközt lehet e bérelni?(csónakszerűség,vizibicikli, jet-sky stb)
- autó bérlés kb mennyi(ha tudod)
- negatív élmény - tehát vigyázat,mert......
Köszönöm az esetleges válaszokat, jó pihenést! Üdv!
Judittela!
Várom a tapasztalataidat a Thomas apartmanról (ha jól emlékszem abban az apartmanba szálltál meg)..én is azt néztem ki, csak tartok tőle...messze van a központtól és a strandtól is...előnye viszont a medence:-)
Valaki volt már ott? mármint a Thomasban?
Detto....én is véletlenül bukkantam rá és el vagyok ájulva tőle......
Én is elkezdtem vissza olvasni, de nagyon lassan megy, nem tudok sokat net előtt ülni mostanság, így lehet az idei nyaralásra nem fogok tudni úgy felkészülni, mint tavaly.
Ti mikor akartok menni? és kivel?
Szia Bridzs!
A tavalyira én is rendesen felkészültem, csak most olyan helyre szeretnék menni, ahol nincsenek kiírva magyarul a dolgok, bár Parganak is kicsit olaszol beütése van, de mégse magyar
A párommal megyünk kettesben, hogy mikor azt még nem tudom, kb július végére, augusztusra tervezem, de mivel last minute-ban gondolkodom, így majd akkor megyek, amikor lesz hely
#1055412009-06-20 21:08:54 Válasz a #105420. hsz-ra
Szia Dzsugi!
Örülök hogy ujra itt vagy!
szerintem érdekel itt több embert is a dolog, úgyhogy amíg uj az élmény, írj!!! milyen volt az utatok? mennyi idő alatt értetek ki? határhelyzet? milyen kirándulásokon voltatok, amit semmiképp ne hagyjunk ki? mi az amit feltétlen ajánlasz? vagy valami jótanács? már néztem a képeidet pár napja, de gondolom most már több van, úgyhogy megyek át és nézem!! gondolom pocsék érzés ujra itthon
#1055432009-06-20 21:15:35 Válasz a #105457. hsz-ra
Szia Bzolika,
Nem hülyeség amit kérdezel.
Mióta itthon vagyunk FÁZUNK!!!!
Nagyon éget a nap, ezért azt találtuk ki, hogy korlátozzuk a napozást.
Mia a 20 faktort használuk, nem égtünk le, de ez betudható a fent említett "nap korlátozásnak" is. De lehet, hogy ha nincs napozási alapod és nagyon fefér a bőröd akkor esetleg kellhet a nagyobb faktorszám.
Délelött 10 és délután 16 óra között szigorúan napernyő alatt!!!
Nem is nagyon lehet kibírni simán a napon mert iszonyatosan éget.
Még egy olyan tanácsot adnék, hogy a veszélyes időszakban, mi inkább kirándultunk, várost néztük, csavarogtunk.
Persze az sem mellékes, hogy autóval mentünk, nem korlátozott a közlekedési eszköz, mozgásunkban.
Autót lehet bérelni, több helyen!
Nem nagyon tudom az árakat, de "buszos" utitársaink próbálkoztak ezzel a kérdéssel.
Azt tudom azért fulladt kudarcba, mert a bérbeadók hitelkártya fedezetet kérnek. Ha limitált az összeg a kártyádon nem adnak autót!
Pedig az autóbérlés tudomásom szerint megfizethető.
Motorkerékpár, bicikli simán bérelhető, szintén sok helyen.
Igaz szerintem aki Pargán biciklizni akar (vagy a környékén), annak baj lehet a fejével.
Olyan meredek utak vannak, hogy az autó is nyögött a kaptatókon.
Korábban egy fórumtárs kérdezte, hogy mozgáskorlátozott ismerőse bringával tudja-e járni Parga utcáit.....
Én amikor láttam a várost, nagyon gyakran eszembe jutott szegény srác.
Nem irigylem!
Ráadásul Pargán annyi a lépcső mint égen a csillag (vagy több ).
Sporteszközök:
A Valtos strand mindenféle vizisport dologgal tele van!
Csak pénztárca kérdése mennyi mindennel próbálkoztok.
Konkrétan jetskyben nem vagyok biztos.....
Talán van de nem tartom valószínűnek.
Vizisí, motorcsónak, banán, ufó, stb. biztos, hogy van láttam.
Az Acheron folyónál kipróbálhatod a rafting élményét is. Nincs messze még motorral is elérhető a folyó (buszosokat így láttuk).
Negatív élménnyel bajban vagyunk.
Még mindig tart a nyaralás varázsa....
Egy utitársunkat kirabolták (ami mellesleg nagyon ritka, mert biztonságos környék!) a városi strandon.
Persze érdekes csajszi volt az áldozat.....
A standon hagyta a táskáját és elment a kb. 150 méterre lévő kikötőbe, hajót nézegetni...
Egyíébként autók nyitva, leengedett ablakkal, benne indító kulccsal.....
A takarítok nyitva felejtik az apartman ajtaját, utastársunk teljes vagyona szabadon....
De senki nem bántotta!
A boltok, Sartihoz, Paraliához képest teljes bizalommal (itt kevés Magyar, Román, Orosz, Szlovák található, ezért teljes a bizalom a túristákkal szemben).
Volt, hogy csomó időt vártunk egy boltban, mire a város túlvégéről előkerült az eladó
Igaz ezen a részen kevesebbet mosolyognak a Görögök mint az Égei tenger oldalon. De nagyon korrektek.
Viszont egy nagyon pozitív!
Isteni Gyrost lehet enni olcsón.
Ez a butiksor és a kikötő között található.
Sarki (Bazila utca) bolt egy középkoru férfi és a fia vezetik. A neve "George's Suflaki".
2 Gyros, 1 sör 5,60 EUR!
Kikötőben "Simponium" étterem nagyon finom a polip, de nem túl olcsó (csak az 1 tál polip 8 EUR körül).
Vár bejáratánál csodás panorámáju koktélbárban 2 db. Pinacolada 17 EUR.
Álltalában a mindennapi élethez szükséges holmi a Magyar árakkkal eggyezik.
Csodás hely!!!!
(Már majdnem leköszöntem a fórumról, mert elég gyenge az érdeklődés)
és különben én voltam a fórumtárs, aki az utcák miatt érdeklődött a bringa miatt:)
hát akkor szólok a srácnak, hogy kezdjen edzeni:)
de nem gáz, mert akkor autóval megyünk minden hová, vagy ha mi este lesétálunk a partra, majd ő lejön kocsival. és ott sík terepen tud bringázni. vagy nem?