#2063462013-07-10 14:15:54 Válasz a #206327. hsz-ra
légy szíves ne kötözködésnek vedd, a legkomolyabban mondom, h őszintén kérdezem: miért ragaszkodsz az irodához?
arra gondolok, h azért thassos egy magyarok által is elég jól 'belakott' kis sziget (ergo sok-sok infó összeszedhető róla), és nincs is túl messze, viszonylag egyszerűen el lehet jutni oda. és nem is csak repcsivel ugye, hanem akár autóval is.
vagy esetleg éppen ez a szűk keresztmetszet (mármint az autó)?
mindenesetre, ha esetleg nem találsz kedvedre való irodát, de szabadságotok lenne, gondold át a magánutat. biztos vagyok benne, h sokan szívesen segítenek, segítünk ha úgy alakul, a buktatók kikerülésében.
Na már jól összekutyulódtam, hogy most akkor Paradise beachen melyik lejárat is jó vagy nem jó...azt sem tudom mi melyiken mentünk le, mert Alyki felől mentünk, és ahol egyszer csak ki volt írva, hogy Parardise beach, ott lekanyarodtunk. Jó hosszú volt meg jó meredek.
De hát mindegy is filozni rajta, majd idén megnézzük melyik út hová visz, ott sokkal okosabb leszek.
Macig, én is támogatom Melus és Rollo ötletét, hogy a szigetre nagyon egyszerű magánúton is eljutni. De gondolom nem ok nélkül kérdezted, és lehet, bussszal mennétek.
#2063572013-07-10 18:02:42 Válasz a #206346. hsz-ra
Szia Rollo!
Ne haragudj, hogy belekotyogok, mert nem nekem tetted fel a kérdést, de már olyan sokszor szóba került ez a téma.
Szóval azért keressük az irodák ajánlatát, mert két embernek anyagilag így éri meg jobban. Persze, ha bevállaljuk a buszt. Pl. az Apollonnál szeptemberben Thassosra két embernek a szállás és útiköltség 90.000,-Ft. Tudom, a repülő és az autó is gyorsabb, kényelmesebb, de mi ezt tudjuk megfizetni, így ezt válasszuk. Mi a párommal idén két hétre megyünk Görögországba aug. végén busszal apartmanba 109.000,-Ft-ért/2 fő. (Ebben előfoglalási, és törzsutas kedvezmény van.) ...és ehhez nem kellett szervezkednem, csak besétáltam az irodába, és befizettem 40% előleget.
Ne érts félre engem sem, szívesen vesszük a segítségeteket, de szerintem ezekkel az árakkal magánszervezéssel nehéz versenyezni.
Bocsánat, ha esetleg "off" voltam, de szerintem ez elég nyomós érv.
Szerintem MaciG is egyetért a válaszommal.
#2063602013-07-10 18:22:19 Válasz a #206357. hsz-ra
természetesen nem haragszom, dehogy, sőt, köszönöm, h reagáltál rám!
nos, ezt az iroda/nem iroda dolgot csak azért hoztam fel, mert írta Macig, h bizonytalan még a dolog a számára, h egyáltalán el tudnak-e majd utazni. ezért gondoltam, h azt tanácsolom, h ha nem talál megfelelő irodát, akkor bátran megpróbálkozhat egy másik móddal is akár. de világért sem rábeszélni szeretném, és nem is az irodákat leszólni (tudom-tudom, h időnként szoktam , de igyekszem ezt ritkítani jól. )
amit pedig az árakról mondtál, azzal persze vitatkoznék picit. vagyis, nem is vitatkoznék, inkább kiegészíteném.
én azt gondolom, h ez inkább talán úgy igaz, h bár saját szervezéssel lehet a jobb megoldásokat többször megtalálni, mint irodával (mármint, anyagilag is jobbat; túl a szabadságon, amit még pluszban ad a 'sehova-sem-tartozás'. ), például, h akár repcsivel és kocsibérléssel is olcsóbban vagy akörül jöjjön ki, mint busszal-ám ennek bizonyos értelemben van azért 'ára'.
az ár pedig az idő: ehhez néha tényleg sokat kell ülni a gép előtt, kitapasztalni és megtanulni a miérteket, foglalkozni a dologgal, stb, stb...biztos érted mire gondolok. magyarán, akár melós is lehet ez.
ám ha valakinek nincs erre ideje, vagy csak egyszerűen nincs érkezése ezzel túlságosan sokat foglalkozni, mert nem ilyen típus, akkor jobb lehet az iroda-éppen annak okán amit írtál, h csak be kell sétálni és fizetni, miközben azért viszonylag megbízhatónak mondhatóak, nem kell tartani úgymond semmitől.
#2063632013-07-10 18:45:04 Válasz a #206360. hsz-ra
Értem én is az érveidet (hogy függetlenség, akár sokkal jobb szállás stb.), de bárhogy melózol, az előbb leírt áraknál kevesebből (de még ennyiből sem) nem tudod kihozni. (Ez persze leginkább az elő-, és utószezoni árakra vonatkozik.) ...és ami a legfontosabb, hogy ahogy nekünk is, még sokaknak nagggyon behatároltak az anyagi lehetőségei. De úgy vagyunk vele, hogy még ebből a "kevésből" is inkább zötykölődök a tuti meleg nyárba, mint esetleg itthon ülök az esőben a szobában a Balatonon.
Én egyébként imádok olvasgatni, tervezgetni..., és hogy valami ne annyira off-ot is írjak, nagyon jók a fotóid, és amiket írtál a nyaralásotokról.
Mindenképpen tervben van egyszer Thassos is, de addig is örömmel kísérem figyelemmel a topic-ot, a fotóalbumokat és beszámolókat.
#2063722013-07-10 19:36:06 Válasz a #206363. hsz-ra
most nem szeretnék itt így konkrét anyagi dolgokba belemenni, visszatetsző is lehet meg nagyzolásnak is hathat, és minden ilyesmit szeretnék kikerülni. így csak kérlek arra, h hidd el, h lehet. elő- és utószezonban biztosan.
annyit még írnék, h az én lehetőségeim is módfelett végesek-éppen ez vitt rá, az egyéb dolgok mellett, h megpróbáljam a költségminimalizálást (mivel utazni, a világunkat megismerni nagyon jó ).
na, de amit lehet kihoztunk a témából, azt hiszem.
nagyon szépen köszönöm az elismerő szavaid, nagyon kedves vagy. a kéthetes görögországhoz pedig csodajó utat!
légy szíves ne kötözködésnek vedd, a legkomolyabban mondom, h őszintén kérdezem: miért ragaszkodsz az irodához?
Nem ragaszkodom én, mert szívesebben mennék autóval, de 2 főnek az elég költséges, meg ott úg y is bérelnék motort meg quadot, mert ahogy olvastam vannak húzós utak amikre saját autóval nem biztos ,hogy rámennék.
Repülővel sem lenne rossz,de nekem ahhoz Szegedről el kéne mennem Pestre , majd vissza ami megint elég sok plusz költséget jelent. Meg repülős útnál sokan csinálják ,hogy autót bérelnek és a reptérre kérik, majd távozás napján ott adják le, de itt megint előjön ,hogy 2főre sok az autó
Értem én is az érveidet (hogy függetlenség, akár sokkal jobb szállás stb.), de bárhogy melózol, az előbb leírt áraknál kevesebből (de még ennyiből sem) nem tudod kihozni.
Én is így gondolom. Mi Apollonnal megyünk augusztus első felében 2 hétre.
50K HUF/fő/hét, ebben van buszjegy (vidéki felszállással)+szállás+reggeli.
Nem hiszem, hogy ezzel az árral tud versenyezni egy privát szervezés,
persze ha valakinek extra igényei vannak az utazással vagy szállással kapcsolatban (nekünk sosem ez a lényeg)
és telik rá, akkor persze, költsön többet.
Augusztus főszezon Skala Potamias 3főre 10éjszaka 110ezer+75ezer útiköltség (oda-vissza, komppal, autópályadíjjal 5.5 fogyasztással Macedóniában tankolással (2400km) 320ft a gázolaj, diesel autó)
Teljes időtartam alatt ingyen a fenekem alatt van egy jármű amivel körbejárhatom az egész szigetet, a csomagok száma nem probléma menetidő oda-vissza sokkal rövidebb, nem kell országjárást (Hun) tartanom az oda-vissza úton, és másokhoz alkalmazkodnom.
Az utolsó napon mi is 9-kor eljövünk a szállásról csak mi nem a csomagok tetején ücsörgünk várva a buszt, ami kitudja mikor érkezik (láttunk már olyat, hogy csak délután) hanem meghosszabbítva a nyaralást írány a Thessaloniki csúszdapark -ugyanis útba esik- és csak du. 5-kor indulunk. dióhéjban ennyi.
Üdv Mindekinek!
Kedden érkeztünk, az idő szuper' kb. 30-33 fok, a tenger is nagyon szuper, du-ra 26-27 fokos is lehet a sekélyebb részeknél. Amit eddig láttam, ami nem túl sok már azért is érdemes volt eljönni.