Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3841
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159368 Üzenet linkje2011-04-01 17:13:07  Válasz a #159363. hsz-ra

Szerintem repül az a "ladik" a hullámok tetején, szívesen kipróbálnám, bár kétlem, hogy elsőre volna merszem vezetni!
# 3842
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159369 Üzenet linkje2011-04-01 17:16:32 

Ilyen csónakok kerülnek 80 Euróba egy 1 napra? Mennyi üzemanyagot lehet beletankolni? Gázolajjal megy vagy benzinnel? Most komolyan egy ilyennel van rá esély, hogy megkerüljük a szigetet? (Már nagyon beleéltük magunkat) Adnak a csónakhoz mentőmellényt?
# 3843
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159370 Üzenet linkje2011-04-01 17:17:23 

# 3844
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159373 Üzenet linkje2011-04-01 17:38:29 

"Itt a Zante csónak
http://www.youtube.com/watch?v=l7duSUtbreo"

Hinnye, mekkora vászoncseléd hempergett elöl...

Olaszországban az ilyen "no driving licence just brain" azaz jogsi nélkül bérelhető csónakok 50 ccm-esek, és 3 literes tartályuk van, mi olyat béreltünk. Kb. annyit bír, mintha gyorsan tekernék biciklivel (máshogy nem tudom érzékeltetni a sebességet icon_redface.gif ), nyilván le vannak szabályozva, ne hajtsák szét a turisták icon_cool.gif Nekünk csak mentőövet adtak, és felhívták a figyelmünket arra, hogy ne menjünk túl messzire, ha beborulni látszik, akkor rögtön jöjjünk kifelé. Meg kértek 200€ kauciót.
Ilyesmi járműveket láttam talán Pargán (?)
Amihez már "papír" is kellett, az 125 ccm-es, robosztusabb, annak 12 lityis puttonya van.

# 3845
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159375 Üzenet linkje2011-04-01 17:52:23 

A motorcsónak bérlés attól is függ, hogy hol szálltok meg?
Mi Laganasban voltunk, ez relatív közel van a délnyugati részhez, ahol a szigetkerülés során olyan kis öblöket láttunk, ahová csak csónakkal lehet bemenni, olyanok, mint a Navaggio, csak sokkal kisebbek. "Saját strand". icon_smile.gif
Szóval, ha szigetet szeretnétek kerülni, ahhoz jó a szigetkerülős hajótúra, ott megnézitek, hogy melyik helyek tetszenek nagyon és akkor már tudatosan oda tudtok menni a motorcsónakkal. De ez csak egy ötlet persze.
Sz

# 3846
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159378 Üzenet linkje2011-04-01 19:46:14 

Sziasztok!

Hát én kétlem, hogy csak úgy jogsi nélkül odaadnak egy turistának egy csónakot..icon_smile.gif 80 euró nem sok.. Szerintem kevés ez az ár ehhez...icon_smile.gif Üzemanyag tuti nincsen benne:) nagy hullámzás esetén meg mit csinálnál pl?icon_smile.gif Vagy ha menet közben valami miatt lefulladna a csónak?!icon_smile.gif Küldenétek füstjeleket a partimentőknek?!?!icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
Szerintem ez túl jól hangzik, hogy igaz legyen...

Üdv:
István

# 3847
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159385 Üzenet linkje2011-04-01 22:54:07 

Teljesen elbizonytalanítottatok. Itt a fórumon biztosra mondták, hogy nem kell motorcsónakhoz irat csak pénz.

Érkezés a Navagiohoz
http://www.youtube.com/watch?v=Ii5I39Gr8O0

Zakynthos - Navagio
http://www.youtube.com/watch?v=B0Y6GNaVdKE&feature=related

Kék barlangok
http://www.youtube.com/watch?v=9kl8P4M--eo&feature=related

Laganas
http://www.youtube.com/watch?v=hZl10d-U_ps&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=s1ZeJSAqVUU&feature=related

Tsilivi beach
http://www.youtube.com/watch?v=0PNNsbopG2E&feature=related

Tsilivi beach Alikanas beach Xigia beach
http://www.youtube.com/watch?v=qCwn8u-uxzw&feature=related

Tsilivi & Argassi
http://www.youtube.com/watch?v=ZifrTg5bYPM&feature=related

Zante, Laganas - The White Party
http://www.youtube.com/watch?v=BsAmxfalyXw

Laganas 2006
http://www.youtube.com/watch?v=mmd6SnvHxyQ

Laganas Main Strip
http://www.youtube.com/watch?v=OgQvJRwWSMs&feature=related

# 3848
Bouget
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Utazás véget ért:
Peloponnészosz + Athén
#159387 Üzenet linkje2011-04-02 00:02:26  Válasz a #159385. hsz-ra Előzmény #159385

Sziasztok!
Pár éve Chalkidikin béreltünk egy ötszemélyes 15 lóerős csónakot egy napra. Nagy élmény volt önállóan bóklászni a vízen, saját öblöket, strandokat meghódítani. Kb. 10km/órás sebesség volt kényelmes a gépnek, tán 20-30km-t tehettünk meg, fél tanknyi benzinért cserébe. Nem szerette a szelet, a hullámokat
Kétlem, hogy érdemes lenne a szigetet egy lélekvesztővel körbecsónakázni. Jogosítvány nélkül csak limitált teljesítményű csónakot vezethetsz (tán 30LE). Amit bérelhetsz, azt minden bizonnyal partközeli csalinkázásra építették. Nyilván biztonságosan lehet vele manőverezni akkor is, ha megélénkül a szél, csak lehet, hogy alig haladsz, az időd és az üzemanyag meg csak fogy, utasaid esetleg nem született tengerészek... icon_eek.gif
Vedd figyelembe azt is, hogy a Laganasi öböl szinte egészében korlátozott a hajóforgalom és a sebesség, fogadni mernék, hogy az ott bérelt csónakok csúcssebessége éppen 6 mérföld lehet.
Zone A - no boat activity is allowed
Zone B - boats are allowed with speed limit of 6 miles per hour; no anchoring is allowed
Zone C - boats are allowed with speed limit of 6 miles per hour; anchoring is allowed

# 3849
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159441 Üzenet linkje2011-04-03 08:32:34  Válasz a #159387. hsz-ra Előzmény #159387

15 lovas motorral 20-30 km fél tank benzinnel? Azoknak ~12 literes tankja van icon_confused.gif tehát 6 literből 30 km annyimint 18l/100km fogyasztás? icon_eek.gif Amindenit... icon_cool.gif
# 3850
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159442 Üzenet linkje2011-04-03 09:24:16 

Akkor szerintetek meddig merjünk elmenni Laganasból ezzel a motorcsónakkal, lélekvesztővel? Melyikkel láthatnánk többet a szigetből a motorcsónak bérléssell vagy ha felszállunk a helyi járatos buszokra? (Sajnos robogó és autó kizárva, NINCS JOGSINK) Természetesen sziget kerülő hajókázásra és sziget kerülő buszozásra menni szeretnénk, de ezeken a programokon gondolom nem állunk meg a sziget legszebb strandjain ezért gondoltuk, hogy valahogy egyénileg kellene eljutnunk a kihagyhatatlan standokra: Xinghia, Alykanas, Gerakasi. Szavazzunk, ki mire szavaz Zante melyik strandja kihagyhatatlan?
# 3851
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159443 Üzenet linkje2011-04-03 09:45:07 

Kiscicu írta:
valahogy egyénileg kellene eljutnunk a kihagyhatatlan standokra: Xinghia, Alykanas, Gerakasi. Szavazzunk, ki mire szavaz Zante melyik strandja kihagyhatatlan?

Sok függ attól, hogy ki milyen strandokat kedvel, mi pl. nem szeretjük azokat ahol ezren vagyunk egy napernyő-erdő közepén. Olyan partot, ahol kevesen vannak nem igazán találtunk, bezzeg Korfun igazán vadregényes strandokon is fürödtünk.
Ezért a kisebb strandok voltak a kedvencek, ahol a mérete miatt eleve nem lehet tömeg.
Az én sorrendem:
1. Limnionas - ami nem igazán strand, inkább egy kis zártabb öböl, egy nagyon hangulatos helyen, és inkább úszni tudóknak élvezetes.
2.Dafni Beach - az ide vezető út nem volt semmi, és a parton nem volt tömeg.
3. Xigia - inkább a látvány miatt, de a víz elég hideg, és itt sem voltak sokan.
4. Porto Vromi - itt szintén a környezet viszi a pálmát, a víz viszont lassan mélyül.
Sajnos ezek mind távolabbi helyek, ahová valamivel el kell jutni!

# 3852
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159444 Üzenet linkje2011-04-03 10:14:02 

A "nagy " strandokkal sincs semmi baj, mindenhol szép a part, tiszta a víz, csak nem a világunk.
A legszélesebb parti sávval talán a Banana Beach rendelkezik, még ha sokan is vannak, el lehet férni. Itt mindenféle vízi attrakciót igénybe lehet venni, a nemzeti parkok miatt, erre kevés lehetőség van a szigeten.
Elég nagy az Alykanas-i öböl is, szintén elég széles parttal. Szórakozás gyanánt van egy hajóroncs a vízben hagyva, sokan felmásznak rá.
( legalább is, mikor ott jártunk, még ott volt )
Gerakas-ra is sokan járnak fürdeni, és tényleg szép helyen van, de itt figyelnek legjobban a parkőrök a partszakasz megóvására. Itt is csak a part menti 5 méteres sávban lehet napernyőt leszúrni, ezért a méretei ellenére mégsincs annyi hely.
A Laganas-i öböl is hatalmas, bárhol alkalmas fürdőzésre, kis sétával lehet találni olyan részeket, ahol kevesebb a fürdőző.

# 3853
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159446 Üzenet linkje2011-04-03 10:25:36  Válasz a #159443. hsz-ra Előzmény #159443

Sziasztok!
Xigia strandjára vasárnap mentünk és annyi helyi görög volt a parton (legalább 90%-ban), hogy egy törölköző alig fért már el. Az ilyen kisebb strandokra lehet, hogy célszerűbb hétköznap menni.

# 3854
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159479 Üzenet linkje2011-04-03 19:13:32 

Sziasztok!

Az Alykanas - Alykes strand szerintem semmivel sem átütőbb, mint a Laganasi strand.
Ezt így tapasztaltuk.
Ami nagyon tetszett utastársainknak, de mi már pénz híján kihagytuk az a "Teknősles-Keri-Kariki-Teknős sziget" egész napos látogatása volt. Ez eg fakultatív program, nem tudom a pontos nevét, de valaki ilyesmi. Ott vannak a nagyon jó kék barlangok is. Utána azt mondták, hogy a szigetkerülés helyett inkább befizettek volna egy egynapos motorcsónakbérlésre és reggel oda-este vissza egész napos teknőssziget. Nem tudom, hogy hány személyes a motorcsónak? De akár társulhattok is valakikkel. Állítólag van olyan is, hogy a parton lebeszéled, hogy reggel odavisznek a teknősszigetre és este érted jönnek. Ez valami szervezett dolog, nem ilyen magán dolog, hogy várod a bácsit, hogy jön-e vagy sem? icon_smile.gif

# 3855
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159491 Üzenet linkje2011-04-03 22:49:07 

Sziasztok!

Ez a program amiről beszéltél Szellosdy a Kaiki program:D Legalábbis a Grand Tours irodánál így hívják..icon_smile.gif
A következőt tartalmazza a program:
Félnapos hajókirándulás az ún. Kaiki hajókkal, mely régen a halászok közlekedési eszköze volt. A vendégeket szálláshelyeikrõl Agios Sostis kikötõjébe visszük, és innen indulunk Marathonisi kedves kis szigetére. A szigeten lehetõség nyílik a strandolásra és kikapcsolódásra. Ezt követõen utunkat Keiri Kék Barlangjának megtekintésével folytatjuk. Ha szerencsénk van, a kikötõbe vis szavezetõ út során, megpillanthatjuk Zakynthos híres állatát, a tengeri teknõst. A program ára tartalmaz egy ebédet is a hajón.
Én ezt a programot semmi képpen nem hagyom ki.. Nem is drága.. Kb 25 euró.. Amit még szerintem érdemes megnézni az a Navaggio öbölhöz szervezett program.. Bár ez mindig kétséges ahogyan olvastam.. Hullámzás függvénye..icon_smile.gif Nagy hullámzásban nem kötnek ki ott a hajók..icon_sad.gif
No meg a Zakynthos-szigettúra.. Én ezt a 3 programot tuti megnézem.. De persze ez szubjektív dolog.. Kinek milyen program tetszik.. Buszközlekedésről annyit, hogy szerintem ezzel sem lehet gond.. Én tavaly Korfun is mindent láttam amit szerettem volna.. A nevezetességekre gondolok persze.. Biztosan volt ott is sok szép hely ami el volt előlem dugva.. Itt is tuti lesz.. De mivel a sziget is nagy ha tényleg mindent szeretnél látni (nem futtában) ahhoz kevés az a kint töltött 7 nap:)

Üdv:
István

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 256 257 258 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu