Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3871
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173352 Üzenet linkje2011-08-17 10:53:16  Válasz a #173351. hsz-ra

# 3872
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173424 Üzenet linkje2011-08-17 20:20:01 

annesz,miracle,ha étterembe mentek,én is javaslom kipróbálni a Siroccot.Marcsi leforditotta az étlapjukat magyarra-ez azért jó,mert az étel neve mellé magyarázószöveget is irt/pl.bárányhús fokhagymás mártásban,paprikával,paradicsommal,zöldfűszerekkel összesütve kemencében,meg ilyenek./Azért ez sokat segit...a férjem a Stamna nevű rakott kemencés ételt is kipróbálta,azt még most ettünk először,ez is prima volt...jó utat nektek!
# 3873
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Miracle
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173454 Üzenet linkje2011-08-18 10:03:39 

Miskolciutas írta:
annesz,miracle,ha étterembe mentek,én is javaslom kipróbálni a Siroccot.Marcsi leforditotta az étlapjukat magyarra-ez azért jó,mert az étel neve mellé magyarázószöveget is irt/pl.bárányhús fokhagymás mártásban,paprikával,paradicsommal,zöldfűszerekkel összesütve kemencében,meg ilyenek./Azért ez sokat segit...a férjem a Stamna nevű rakott kemencés ételt is kipróbálta,azt még most ettünk először,ez is prima volt...jó utat nektek!

Akkor mindenképpen kipróbáljuk, ha ilyen elégedettek voltatok.
Köszönjük szépen! Remélem minden zökkenőmentesen fog menni, már alig várom, hogy induljunk. icon_smile.gif

# 3874
Annesz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173470 Üzenet linkje2011-08-18 13:28:34 

Köszönöm én is a sok jó tanácsot remélem minden szuper lesz.Holnap indulunk!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
# 3875
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173487 Üzenet linkje2011-08-18 16:11:41  Válasz a #173454. hsz-ra Előzmény #173454

miracle!
Mivel a Sirocco árai nem tartoznak az alacsonyabbak közé, ezért ajánlom a naponta változó menüt, amit a krétával írt táblán jeleznek, itt a menü adagok ugyanolyan méretesek, mint az étlapról rendelés, más helyekkel ellentétben, viszont a menüárak nagyon barátiak. Mi itt ettünk többször tengeri herkentyűs vegyes tálat baráti áron, elég bőséges adag volt, és sokféle hús volt rajta tintahaltól szardíniát és kagylón át a kardhalig.
Gondolom, főszezonban sem csökkentek az adagok icon_smile.gif A bohócos grillben meg nagyon olcsón megkajálhatsz, ha nem tálakat kértek, hanem pálcikánként válogatjátok össze az adagot, és kértek hozzá 1 hasábburgonyát, így külön sokkal nagyobb adag lesz. Egyébként a tányérodra pár szem krumplit kapsz majd. És érdemes a gyrosnál külön kihangsúlyozni, hogy nem ketchuppal és majonézzel kéred, hanem tzatzikivel!! Az angolok rászoktatták őket erre az ízléstelen marhaságra, mindent a saját igénytelen szájízük szerint várnak el, mintha otthon ennének!
Jó étvágyat!

# 3876
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173498 Üzenet linkje2011-08-18 18:05:49 

Én életem legjobb ételeit ettem Kefalonián, komolyan sose ettem még ilyen jót.
Mindenkinek ajánlom Porto Skala hotelt, a hotelba be lehet menni csak vacsorázni is, büfé vacsora van a kaja ha jól emlékszem 15 euro/fő 19.30 körül kezdik, és 21.00-ig tart.és itt a választék(persze minden nap más):

Link

Link

A szakács hölgy görög, és imád főzni, europába, Athénba tanulta a mesterségét. Legfontosabb számára, hogy mindig egészségesen egyél,
be is zabálhatsz a kajákból és nem leszel rosszul, vidáman alszol az éjszaka.

Lehet most más az ár, lehet nem a legolcsóbb, de olyan kulináris élményben lesz részetek, hogy az elképesztő. Én imádok enni, és itt megkaptam mindent amit csak szeretek.
Ha nem ízlik az étel eszel mást! Előétel, főétel, desszert.
A hotel Skalaból kifelé Poros felé van, a szupermarkettől kb még 100 méter, a hotel előtt egy nagyon aranyos pici öböl van, könnyűbúvároknak kötelező.

Skala-n tényleg nagyon angol minden, a hajókirándulás Vangelis szintén angol, kis közértben szintén angol tulaj, az én "kaliszpérám" is hiába való volt.
Bent a fővárosban a kompnál van nagyon jó gyros-os "DIANA" néven, jó fej görögök a pincérek.

# 3877
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173517 Üzenet linkje2011-08-18 20:52:37  Válasz a #173498. hsz-ra Előzmény #173498

Porto Skalanál 2 kis beach is van, a kápolnához közeli az igazi, 2-3 m-re a parttól már igazi élet van a vízben, ha egy pár felkoncolt sünt az előtted lévő sziklára teszel, hamar ellepik a szebbnél szebb halak, és centikről bámulhatod őket, percek alatt megszokják a közelséged, és akár a kezedből is esznek egy idő után icon_smile.gif A sziklák alsó, árnyékos peremén csillagokat is találsz dögivel, ha ügyesen a sziklák alá úszol.
Ha tudom, hogy ilyen kulináris élményben lehet részem, egy párszor biztos itt kajáltunk volna, és akkor estig is maradhattunk volna az öbölben búvárkodni, ráadásul itt találhatók a vízben a Skal Old Port (vagyis a régi kikötő) felőli oldalon azok a különleges vulkanikus képződmények, amiket órákig lehet fotózgatni. Szóval érdemes ide tervezni pár napot.
Vangelis Spathis viszont természetesen nem angol, mint a neve is mutatja. Skalatól 5 km-re, Spathi nevű faluban látta meg a napvilágot, és a hajózás szamárlétráját is Görögországban járta végig, mint azt a hajóin látható nacionáléján láthatjuk. 32 évesen szerezte meg a Masters’ Licenset, Skalaban az egyik legjobb módú helyi lakosnak számít, és állandó aktív résztvevője a helyi zenés esteknek, ahol aktívan, nagy élvezettel táncolja át az estéket!

# 3878
Kovnati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173648 Üzenet linkje2011-08-20 18:08:51 

Sziasztok!
Jövőre szeretnénk Kefalóniára visszatérni, de most autóval. Két éve voltunk ott repcsivel Lassiban, de akkor irodán keresztül. Most egyénileg mennénk, és szeretnék szállást keresni, jó lenne valahol Myrthos közelében. Nem tudjátok véletlenül, hol találok ilyen szállásokat az Interneten?
Köszi,
Nati

# 3879
Nord-east
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173673 Üzenet linkje2011-08-20 22:31:42  Válasz a #173517. hsz-ra Előzmény #173517

Kónyu!
Kako Lagodi beach merre van?

# 3880
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173685 Üzenet linkje2011-08-21 08:48:41  Válasz a #173673. hsz-ra Előzmény #173673

Valahol Poros előtt, de nehéz megtalálni a lejáratot. A Google Earth-ön nézd meg, az talán eligazít, mi is az alapján kerestük, de csak sokadszorra találtuk meg. A helyiek nem szívesen segítenek, mert a saját kis titkos beach-ük icon_smile.gif
# 3881
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173742 Üzenet linkje2011-08-21 18:31:11  Re:

kónyu írta:
Ismétlés a tudás atyja: Kefallonia - az én albumom

Ritkán nézek már föl a hellaszra,de a Kefa-albumodat nem hagytam ki.

Na, nem dicsérlek!-de jól össze komponáltad. icon_smile.gif

Szióka!

# 3882
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173792 Üzenet linkje2011-08-22 09:59:10  Válasz a #173742. hsz-ra Előzmény #173742

Köszi atosz, igyekeztem icon_smile.gif
A java persze egy védett albumban van, mert sok a személyes kép benne, helyiek fotóival, és azt nem akartam publikálni.

# 3883
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173815 Üzenet linkje2011-08-22 12:34:52 

Ha valahol lehet és tud is jó fotókat csinálni valaki,akkor az Kefalónia.Áldott egy hely ebből a szempontból.
A meg természetes,hogy vannak olyan "kattintások"amit már egyes dolgok miatt nem publikálunk,mert szépségei ellenére mán magánszférának érzünk.
Közös a nevező... icon_wink.gif

# 3884
Kijelentkezve--
-törölt nick 16363
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173819 Üzenet linkje2011-08-22 13:02:34  Válasz a #173648. hsz-ra Előzmény #173648

ha ismét lassiban akartok, ez jónak tűnik. Oskars fórumozónk találta és dícsérte
http://www.booking.com/hotel/g.....b68b5f0665

# 3885
Kijelentkezve--
-törölt nick 16363
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173821 Üzenet linkje2011-08-22 13:13:28  Válasz a #173648. hsz-ra Előzmény #173648

kovnati,
nekem ez nagyon tetszik. mi ittt fürödtünk az idén a Mounda beach-en, s láttam kívűlről az appartmanokat, nagyon szép hely. Skala.-tól 4 kmre van, nagyon nyugodt beach. sekély, finomhomokos, jó a tengere, s itt van a teknőcök fészke, ( mi nem láttunk) csak a helyeiket.
az albumomban vannak fotok.....a beachről. és itt a szállások honlapja:
http://www.moundabeach.gr/EN/galleries/g_id/2

Skala is nagyon szép hely, s bázisnak nagyon jó, innen elérhető sok szép beach, az Enos hegy tető s gyönyörű panoráma van..... a Melissani barlang nincs messze tőle, Sami, és Argostoli is, mesés útvonalon.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 258 259 260 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu