Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 3931
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
CsillagTM
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112691 Üzenet linkje2009-08-05 10:51:45 

köszi! igen, megtaláltam...szerencsére mindenki dicséri, szuper!!
# 3932
CsillagTM
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112685 Üzenet linkje2009-08-05 10:14:02 

ez nekem szólt?! ha igen, akkor köszi!! icon_smile.gif
# 3933
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112681 Üzenet linkje2009-08-05 10:08:13  Válasz a #112651. hsz-ra Előzmény #112651

Nagyon boldog szülinapot kívánok neked, és szép utazást!!! icon_biggrin.gif
# 3934
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112669 Üzenet linkje2009-08-05 09:23:50 

Sziasztok!

Én is sokszor utaztam már busszal Görögországba. Szerencsére szélsőségesen negatív tapasztalatom nem volt.
A buszos utak esetén érdemes felkészülni az esetleges kellemetlenségekre, úgy könnyebb elviselni. Gondolok itt pl. az alábbiakra:
- 20 vagy több órát egy helyben ülni nem kellemes, nem kényelmes, még fotelban sem lenne az.
- A buszon kicsi, szűk a hely és ezen még ronthat az is, ha az előttünk lévő hátradönti az ülését. Persze kultúráltan megbeszééhetjük ezt vele.
- Sok különböző hozzáállású, felfogású embert kell elviselni, sokféle elvárásokkal kell szembesülni, ez viszont alkalmazkodást, kultúrált viselkedést igényel.
- Sok esetben nem elég a működő klímaberendezés, vagy nem is működik.
- Célszerű kényelmes öltözékben utazni, papucsot felvenni. Sajnos a láb bedagadása gyakran előfordul. Ezen azzal tudunk egy kicsit javítani, ha minden pihenőnél sokat sétálunk, átmozgatjuk a fáradt végtagjainkat.
- A pihenőhelyeken általában sorba kell állni (főleg női mosdók), nagy valószínűséggel nem makulátlanul tiszták (sokan használják), sőt pottyantós változatú illemhellyel is találkozhatunk + sokszor pénzt is kérnek mindezért.
- A szemetest mi is üríthetjük, úgy kevesebb szagot kell elviselnünk. Mi is "elviselhetőbbé" tehetjük az utazást ezzel.
- A határokon előfordulhat várakozás, torlódás + várhatunk azokra is, akik ott vásárolnak, de ugyanígy ránk is várnak mások.

Összegezve szerintem a felkészülés, az alkalmazkodás és a kultúrált viselkedés a legfontosabb.
Mindenkinek jó utat kívánok! icon_smile.gif

# 3935
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112664 Üzenet linkje2009-08-05 08:50:46  Válasz a #112651. hsz-ra Előzmény #112651

Szia CsillagTM!

A Campusról írtam ebben a topikban + Rodosznál is.
Javaslom, írd be a lap alján a keresőbe az iroda nevét, így könnyen megtalálhatsz minden korábbi bejegyzést.
Mi elégedettek voltunk velük. icon_smile.gif

# 3936
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112655 Üzenet linkje2009-08-04 23:35:31  Válasz a #112647. hsz-ra Előzmény #112647

Ez azért nem teljesen így van!
Tavaly Szegeden váltottak,aztán Nis környékén, ezután a görög határon. A célállomásra leérve kiürítik a szemetest, zuhany, kaja, pihi és este 6 után indulás. Én tavaly ezt tapasztaltam.
A végtakarítás szerintem nem lehet a sofőrök dolga. Tudomásom szerint, két út között, minimum 48 órának el kell telni. És ezt törvény szabályozza.

# 3937
CsillagTM
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112651 Üzenet linkje2009-08-04 22:37:10 

ööö...fasza.

amúgy én a Campus Clubbal utazom. róluk tud valaki valamit? bármit?

# 3938
Kata39
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112647 Üzenet linkje2009-08-04 22:12:35 

Nem agyon hajszolt sofőrök???? Ez jó vicc... Nézzük csak, hogy is van egy ilyen görög járat? Péntek reggel a 2 sofőr elindul Győrből. Tételezzük fel, hogy az előző éjszaka aludtak normál körülmények között.
Szóval reggel 9-kor elindul Győrből az 1-es sorőr, megáll még itt ott... Aztán Budapest Hősök tere, itt ugye minden sofőr pakol. Közben sofőrök váltanak,2-es sofőr következik aki addig vezetett a pihenő idejét töltené, de nem tudja, mert még Szegedig itt ott meg kell állni az új felszállok miatt. Mondjuk du. 4 kor jó esetben át tudnak lépni a határon, ismét csere, 1-es sofőr vezet, aki pihenni nem tudott, 2. sofőr pihenhet. Ha szerencséje van el tud aludni du. 4-kor, bár nincs sok esélye, mert ugye az alvás parancsszóra nem megy. Szóval 1-es sofőr lemegy kb. Belgrádig, ekkor már van kb. este 8 óra. Neki, ha szerencséje lesz, talán álomba szenderül. Vajon 2. sofőr tudott aludni, míg 1.-es vezetett? Vagy igen,. vagy nem. 2-es vezet a Macedón határig. Mondjuk éjfélre a határon vannak, újra 1-es következik. 1-es lemegy a Görög határig, jó esetben reggel 5-6 körül át is lépik a határt. A pihenő után 2-es elvezet a célállomásra, mondjuk Sartira. Odaérnek 10 körül, kipakolnak, bepakolnak, takarítanak, fürdenek, esznek és... indulnak vissza Magyarországra mert szombat du. 3 óra van. Szóval reggel 10 és 15 óra között esélyük nincs az alvásra. Elindulnak következik 1-es sorőr, 2-es talán alszik 2-3 órát, míg átérnek a határon. Ismét jön 2-es, 1-es aludhat a következő pihenőig van 3,5 órája. Aztán éjfél körül ismét váltanak, 2-es sofőr következik.... Jön Szegedig... Ekkor már vasárnap reggel van, mostanában ugye a határon átjutni nem könnyű... Határ átlépése után jön 1-es sofőr jó esetben 10-11 körül Pesten vannak, innen még el kell jutni Győrbe, ismét vezethet a 2-es sofőr. Mondjuk délre oda is érnek. Ezt követően jön a nagytakarítás lemosni a buszt, kitakarítani a wc-t, ablakokat megpucolni, kiporszívózni az üléseket, felmosni stb... Mondjuk ez igénybe vesz vagy 3-4 órát. Ha minden rendben mondjuk du. 4-től a sofőrök pihenhetnek egész hétfő reggelig, amikor minden kezdődik előröl...
Szerintetek hány órát aludt egy sofőr péntek reggeltől vasárnap du. 4-ig????
És hétfő reggeltől minden kezdődik előröl, egészen szerda délutánig….

# 3939
CsillagTM
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112632 Üzenet linkje2009-08-04 20:57:19 

jaaaaajjjjjjj icon_biggrin.gif
# 3940
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112618 Üzenet linkje2009-08-04 19:40:37 

CsillagTM írta:
ne ijesztgessetek már...ennyire durvák a sofőrök néha? eddig is rossz érzésem volt ettől a buszos témától, de most már szabályosan félek...nem terveztem balesetet szenvedni sem itthon, sem külföldön :S

No para!
Többségében jól képzett és nem agyon hajszolt sofőrök vezetik a buszokat! És a buszozás sem veszélyesebb, mint a pesti belvárosban sétálni! Ott is a fejedre szakadhat egy erkély, egy 200 kilós sertéssel. icon_lol.gif

# 3941
CsillagTM
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112616 Üzenet linkje2009-08-04 19:33:38 

ne ijesztgessetek már...ennyire durvák a sofőrök néha? eddig is rossz érzésem volt ettől a buszos témától, de most már szabályosan félek...nem terveztem balesetet szenvedni sem itthon, sem külföldön :S
# 3942
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112596 Üzenet linkje2009-08-04 16:00:42 

Az ibusz alkudj és nyaralj keretében utazunk szeptember első hetében és jövőhéten kiderül hova is megyünk!!!icon_smile.gif
Már alig bírom kivárni:-DD

# 3943
Faopal
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112585 Üzenet linkje2009-08-04 15:27:04 

Két éve nekünk sem volt teljesen zökkenõmentes az utazásunk a Dias Zeussal. Hazafelé a busz késett, hogy mi volt a valódi oka nem tudom. Nem közölték velünk. Csak azt hajtogatták nemsoká itt lesz a busz, meg nem tudják elérni a sofõröket. Mi 9-kor elhagytuk a szobát ahogy az lenni szokott. És vártunk. Árnyékban, meg széket is adtak, de mégiscsak az utcán. (Volt olyan apartmanház ahol árnyék sem volt. Ők a napon ülve vártak.)Nem mertük otthagyni a csomagokat, mert hát ugye sose lehet tudni. Csomagmegõrzõ nem lévén, õriztük mi a bõröndjeinket. Az apartman bejárati ajtója és a lépcső között volt talán 2-3m. Ha én itt hagyom a bőröndöket a lépcső előtt akkor csak az nem látja őket aki nem akarja. Bár nem is igazán mertük elhagyni az apartmant, mert ha jön a busz azonnal pakolunk be és jó lenne ha nem kéne az utasokra várni. Majd a bepakolás után elmehetünk sétálni. Ezt mondta az idegenvezetőnk minden egyes alkalommal amikor rákérdeztünk hol a busz. Délután már 4 óra is elmúlt mire a busz megérkezett. WC nélkül addig várni nem volt túlságosan kellemes. A sofõrök még pihiztek egy kicsit, majd este 7kor útnak indultunk. Másnak délután 4kor már Budapesten voltunk. Gyorsak voltunk pedig még el is tévedtünk Görögországban.
A sztorihoz hozzátartozik, hogy a hazaút nem Dias Zeusos busszal törtét. Az utastársak fele keményen 2 órát engedélyezett pihenésre. Szörnyen néztek ki a sofőrök. Még a 4 óra is kevés lett volna nekik. Lelki szemeim előtt láttam a másnap reggeli híradót benne a buszbalesetünkkel. Hála az égieknek megúsztuk.
A másik negatívum a busz bepakolása volt. A sofőrök szó szerint bedobálták a bőröndöket a busz csomagterében. Egyszerre voltak egy helyen az új utasok bőröndjei és a hazafelé tartóké. A következő apartmannál a kiszállás úgy történt hogy az egyik sofőr a bőröndökön állva-fekve próbálta alulról kiszedni az új utasok bőröndjét. Én még ilyet nem láttam. Némi rendszert azért szoktak belecsempészni a sofőrök a pakolásba pl. ki hol száll le.
Én a tájékoztatást is hiányoltam. Nem értem miért nem lehetett megmondani hogy késik a busz és hogy több órás késés lesz. Az őszinteséget sokkal többre értékelem mint azt ha úgy érzem hülyének néznek. Ha van egy hely ahová bezárják a bőröndöket nyugodtan elbóklászhattunk volna beülhettünk volna egy tavernába ebédelni…. És nem így töltöttük volna az utolsó napot.
Egy buszos utazás során benne van a pakliban a késés, de szerintem nem így kell elintézni. Az idegenvezetők nem voltak a helyzet magaslatán. Legalábbis szerintem.
Ezek az élmények ugyan nem rontották el a nyaralást, de nem így képzeltük el a lezárást. Azóta megjártuk Zantét és Tolot is busszal, de ilyen problémák nem voltak. Őszintén megmondták, hogy a busz pl. lekéste a kompot. Tudtuk, hogy ez mennyi késéssel jár. És nem lázadoztunk. Volt egy szabad apartman mindenhol ahol tusolhattunk, használhattuk a WC-t és a bőröndök sem voltak szem előtt. Sokkal nyugodtabban telt a várakozás. Nyugodtan vásárolgattunk és sétálgattunk. Így valóban kellemesen telt a nyaralás végig. Összegezve „kevés” pénzért is lehet jót nyújtani. (Kinek mi a kevés ugye.)

# 3944
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112574 Üzenet linkje2009-08-04 14:37:01  Válasz a #112560. hsz-ra Előzmény #112560

Én még annyit hozzátennék, hogy a Dias Zeus-os sofőr rossz helyen állt meg, megbüntették őket, majd erre eléggé ideges lett, úgy hajtott mint az őrűlt, és sokkal kevesebb megállót iktatott be...
Nem csoda, hogy 6 órán keresztül hánytam a buszon. icon_sad.gif

Na azóta fogadtam meg, se busszal, se a Diassal nem megyek sehova. icon_biggrin.gif

Örülök, hogy az Apollonnál nem történtek ilyenek.

Hülye útitársak meg mindenhol vannak, a repülőn is ... csak ott kevesebb ideig kell kibírni velük icon_smile.gif

# 3945
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112573 Üzenet linkje2009-08-04 14:36:02 

Hivatalosan a sofőrök csak 8 órát vezethetnének, utána 8 óra pihenés kötelezően jár. De persze ezt ugye sok helyen nem is tartják be. Kivéve Franciaország. Ott majdnem ottmaradtunk, mert nem töltötték le a kötelező pihenőidőt...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 262 263 264 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu