#1636492011-05-29 21:30:55 Válasz a #163646. hsz-ra
Miért kellene, hogy mindenkinek ugyanaz tetszen? Ez abszolút nem így működik szerintem,bár biztos én vagyok a hülye:). Van aki szereti a húst, van aki nem eszi meg. Most a húsevő megkövezi azért a vegetáriánust, mert nem eszi meg, amiért ő rajong??? Plusz mint írtam már az előbb is eléggé ismerem az országot, rengeteg pontján jártam már és Görögország szerelmese vagyok. De van különbség a helyek között. Kinek ez tetszik, kinek az. Nem mondtam, hogy nem tetszett amúgy. Csak, hogy volt már ami jobban bejött. Most mondjam azt, hogy isteniek az alagsori szobák pl? És aki odakerül majd csalódik? 2 lenti szobából is felkönyörögték magukat. Ez pl. nem a sziget hibája, hanem az utazási irodáé. Visszamennék szívesen, de csakis úgy, hogy kocsival be tudjunk mindent járni.
Persze ez így van.. Csak mindenki el van olvadva a szigettől.. És ennyire lehúzó beszámolót nem is igazan olvastam itt.. Pedig mindent megnéztem ebben a fórumban..
De kinek a pap kinek a papné...
Hát a szállásról csak annyit mindenki maga választja meg a szobát.. Lehet nem a földszintet kellett volna kinézni.. Bár ha kérdezgettél volna itt a fórumban a szobáról tuti lett volna olyan aki megírja a tapasztalatokat erről.. Persze ez minden akkor érvényes ha foglalás előtt nézed meg.. Ha jól emlékszem akkor mintha lettek volna erről képek.. No meg az ember nem az apartmanban tölti a nyaralási idejét.. Legalábbis szerintem... Bár van aki egész nap bent heverészik.. Bár ilyet sem hallottam eddig..
Így meg talán nem is olyan baj, hogy nem egy luxusszállodában voltál.. Legyen hol aludni, mégsem a híd alatt kelljen lenni..
Én nem tervek sok időt a szobában.. Így nem is olyan lényeges, hogy milyen is.. Persze azért csotányok meg ilyenek ne legyenek.. De mivel apartmanszoba mindenki tudja mire készül..
Hogyne lenne különbség.. Van ahol nem is igazan lelhető fel Görögország igazi énje:) Aki ezt keresi megtalálja pl Santorini szigetén.
Hát.. A beszámolód alapján sokkal inkább úgy tünt nem tetszett.. Több volt a negatívum mint az, hogy hú de el voltam olvadva valamitől..
Nem csak a szobákkal volt ott baj... Ahogyan láttam..
Miért? Ha most nem sikerült bejárni a szigetet kocsival akkor mivel néztétek meg azokat a helyeket amiket kinéztetek?
Vagy meg sem néztétek?
#1636622011-05-29 22:06:42 Válasz a #163657. hsz-ra
Nem, nem az apartmanban. De azért örülnél, ha olyan dohos lenne minden, hogy amíg ott vagy is szarul érzed magad? Meg ha reggel kiülsz kávézni a falat látod? Ezekről fogalma sem volt senkinek, akik lent voltak. Mivel nem említik ezt sehol. Szóval ez a része pl. nagyon gáz volt. Szerintem azért az nem véletlen, hogy akik már egy hete ott voltak és lent laktak,ők is felkönyörögték magukat+ még rajtuk kívül 2 szobából is. Bánom már, hogy nem az Ibériát válaszottam. Épp azt mondtam, hogy mi nem béreltünk kocsit, mivel nincs még jogsink. Ezért nem volt annyira jó, mint azoknak akik be tudták járni a szebbnél szebb strandokat. Írtam, hogy nagyon tetszett a Navaggio, Porto Vromi, a főváros, a teknős, a kikötő. Magától Agios Sostistól és Laganastól nem voltam annyira elájulva. Nem tudom miért ilyen nehéz ezt megérteni és megemészteni...Én itt le is zárom, mert felesleges ezen vitatkozni. Kinek a pap, kinek a paplan. Mindenképp Görögország a lehető legjobb tengerpartos nyaralóhely és nem bántam meg az utat egy percre sem, de sok mindent másképp csinálnék, ha most kellene választanom helyet. Augusztusban irány újra görög hon:)
#1636722011-05-30 07:49:28 Válasz a #163662. hsz-ra
Én pl elég sokat nézegettem a prospektusokat, meg olvasgattam a fórumon, hogy melyik szállásra menjünk, és méghozzá melyik szobába. A Grand Toursnál lehetőség volt lefoglalni egy emeleti, tengerre néző apartmant..minden felár nélkül. Tehát ezt a rizikó faktort is ki lehet lőni, ha egy kicsit foglalkozik az ember előzőleg a témával.
De ezzel sem tudja mindig levédeni magát az ember, mert 2 éve Sartin voltam, és ugyan ilyen tengerre néző apartmanunk volt, de itt a szomszédokkal volt egy kisebb-nagyobb nézeteltérés: Idősek voltak (70-80 év körüli nyugdíjasok), akik minden áldott nap korán keltek, ami alatt reggel 6 órát értek. Még ezzel semmi baj, de a székeket és az asztalt nem emelték, hanem kitolták az erkélyre, ahol fennhangon beszélgettek egymással, mert a hallásuk sem volt az igazi. 4 család (beleértve minket is) nem tudott tőlük pihenni egész héten, de őket ez nem érdekelte...jó magyar mentalitás.
Ennek ellenére is jó szívvel gondolok vissza arra a nyaralásra is, mert eljutottunk egy gyönyörű helyre...
Itt a Hellaszon van a főoldalon egy olyan funkció, hogy fotóalbum.. Ezen belül találod a képküldő menüt.. Itt tudsz képeket feltölteni.. Mindenki látni fogja aki fórumon szokott cirkálni..
Másik lehetőség: picasaweb.google.com.. Itt is tudsz feltölteni képeket csak regisztrálni kell:) Utána be tudod linkelni az eredményt..
#1636792011-05-30 08:40:17 Válasz a #163662. hsz-ra
Sziasztok!!
Szofkaja!!!
Örülök,hogy egyben hazaértetek!!Én megértem a gondolataidat,én is voltam már így Görögországban.Nekem is van olyan hely,ahová nem olyan szívesen mennék vissza.
Viszont nagyon várjuk a képeket!!
Nem láttatok véletlenül valahol motorcsónak bérlést?Esetleg az árait?
Megkérdezhetem,hogy hová mentek Augusztusban?
Schumy!!
Maradtál volna még egy hetet??Biztos mi is így leszünk ezzel!!
Azt nem értem,hogy van az,hogy nektek jó időtök volt,Szofkajának pedig nem,hiszen egy nap utaztatok és ugyanarra a helyre,vagy rosszul tudom?
Tavaly voltunk Zakynthoson Argassiban laktunk.Kiinduló pontnak megfelelő volt. Kellően felkészülten mentünk így tudtam mire számíthatok a településsel partal kapcsolatban.Egyetlen egyszer sem fürödtünk Argassiban csak vízre szálltunk a kajakunkal.Ha ott kellet volna lennem 12 napot biztos kiakadok jármű nélkül. Sok helyen megfordultunk már Görögországban szerintem minden helyben meglehet találni a szépséget. Nagyon élveztük az ott töltött 12napot. Motort béreltünk 600km mentünk a szigeten. Engem ami megfogott a szigeten az a Navogói öböl fentről hát olyan gyönyörűt nemigen láttam még. A másik nagy élmény teknősökkel úsztunk. Xigiát ne hagyjátok ki Keriben a naplementét.
Vissza nem mennék de egyszer látni kell ezt a szigetet is.
Nekem sokkal lesujtobb velemenyem van mint szofkajanak a szigetrol. Igaz en tavaly voltam de tobb rossz ert mint jo. Kollegaim is csalodtak. Nem mindenki van oda erte ez tevedes. Sokan nem regisztralnak ide en is csak most tettem ezt meg. Azok mondjak hogy ennel nem lehet szebb helyre menni akik meg eletukben nem jartak nagyon sehol. Kapasbol mondanam mexikot amit keptelenseg ezzel osszehasonlitani mallorca is sokkal jobban megfogott engem. Itt mindenkit rogton tamadnak akinek nem az tetszik ami nekik. a georginas also sori apartmanok tenyleg nagyon rosszak nem ajanlom szivbol en sem.
Na röviden próbálok válaszolni a kérdésekre,mert munkában ülök (igen már most)
A busz a következő utvonaon megy: Magyaro, Szerbia, Macedónia, Görögország. Itt Thesszaloniki - Ionnisos - Killini majd innen komp Zakynthos, komptól 15 perc alatt busszal a szálláson vagytok.
Motorcsónak bérlés van Laganasba, ahogy sétáltok Kalamaki felé, 24 euró 2 órára. 2 óra kell ha el akartok jutni a teknős szigetig, közelinek tűnik, de csalóka.
Időjárás: Nem tudom aki fázott merre járt, de meleg volt. Első napon (szombat) már 29-30 fok volt, s akkor le is barnultunk már a felfedő első séta alatt. S utána napokban csak nőtt a hőmérséklet, 34-36 fokok voltak, éjjel volt 23-24 de ez éjfél körül mikor visszaindultunk a szállásra esténként Laganasból.
Utolsó napokban is 38-40 fok volt, még le is fényképeztük az utcai hőmérős órát, majd fotóalbumba lesz kép
Tény hogy 2 szer eleredt az eső, de még kellemes is volt, és az egész nem tartott fél órát, aztán máris kisütött a nap.
Néha eltakarték felhők a napot, de amint arrébb fújta a szellő, máris égetett. De talán jobb is volt így,mert nem állandóan égetett a nap.
A sziget szépségéről, mi is több helyen jártunk már Görögországban, mindegyik helynek meg volt a maga szépsége, ahogy ennek is, és tényleg csodaszép helyek vannak.
Akinek negatív a tapasztalata van, az ne menjen oda többet. aztán kész, vagy fizessen be hawaiira
#1637082011-05-30 12:42:57 Válasz a #163679. hsz-ra
Köszi Zsu, rendes tőled, hogy megértesz:) Hát nekem a jóidő azt jelenti, hogy vakító kék az ég és süt a nap. Na most itt megérkezéskor volt napsütéses idő, a keddi kirándulás alatt, szerdán és mikor jöttünk haza aznap. A többi napon nagyon felhős, borult volt. Az egy dolog, hogy meleg van, tőlem lehet 50 fok is, de minden sokkal szebb, ha süt a nap szerintem:) Akik még maradtak 2. hétre azt mondták mikor indultunk haza, hogy na végre jön a jóidő Mondtam, hogy de jó nektek. Thassosra mennénk, bár most kicsit meginogtam és lehet, hogy mégiscsak Tolo mellett döntök inkább. Még ráérek:) Gorombi nekem azért nincs lesújtó véleményem, de megértelek. Te is a Georginában voltál?
Sziasztok!
Augusztusban ide tervezzük nyaralásunkat, kis segítséget szeretnék kérni. Mi szeretjük a nyüzsgést, olyan helyre szeretnénk menni, ahol még este is zajlik az élet. Először Laganast néztem ki, de nagyon sok rosszat olvastam róla, még lehet nekünk is sok lenne. A legkiábrándítóbb számomra a szinte mindenhol angol ízlésre hangolódott éttermek. Tsivilit találtam még szimpatikusnak, esetleg tudtok valami mást is ajánlani, mi a véleményetek? Talán ez az a hely, ahol kicsit visszafogottabb az éjszakai élet, de mégsem kihalt este. Sajnos tavaly olyan helyen voltunk ahol még sétálóutca sem volt, nemhogy éjszakai élet. Lényegében sétálni sem lehetett, csak a kifalt sötét utcákon. Ezt szeretném elkerülni.