#2061082013-07-07 15:39:57 Válasz a #206086. hsz-ra
Cofffos, nagyon jó utat nektek!!!
És ne hagyjátok ki se Skiathost, se Alonissost! (Mi jópár éve már előbbire menetrend szerinti komppal mentünk, utóbbira a kikötőben fizettünk be egy kisebb hajóra.)
Bátorság kedves Skopelosra vágyódók, akik nem mernek elindulni a saját szervezés miatt.
Holnap indulunk Skopelosra.
Igaz, hogy én is "kiagyaltam" már magam a szervezés során, és a tényleges történések még előttünk vannak, de a káoszból már alakult - ha nem is teljes - de valami rend féle.
Tehát:
Repülőjegy meg van. Vonatra szabadjegy (vasutasék vagyunk) meg van. Az összes többi jegyet ott helyben, igény szerint vesszük. Euró meg van. Tranzit szállást csak nézegettünk, de nem foglaltunk, mert azt is igény szerint kell alakítanunk. Meggyőződésünk, hogy ha bemegyünk egy hotelbe, akkor minimum a másodikban kapunk szobát elfogadható áron.
Terveinkkel ellentétben az első 5 napra szállást is foglaltunk (Skopelos városban, tradicionális házban szoba) a bookingon. Csak azért, mert így lettem nyugodtabb és ellenállhatatlanul olcsó volt. A további szálláslehetőségekről ott fogunk tájékozódni. Panormos a szívem csücske látatlanban, de majd ott kiderül, hogy melyik másik hely (is) tetszik.
Utiterv:
Repülővel Thessalonikibe, ott éjszakázunk, majd reggel vonattal Volosba, és onnan komppal Skopelosra. Első 5 nap aklimatizálódás, felderítés, strandolás, autóbérlés, sziget körbejárás kiderítve, hogy mennyire bírnánk motorral. Igény szerint további autó, vagy motorbérlés. Mindennap más öbölben punnyadás. Útközben mindent megnézünk, amit csak elérünk. Nincs fix terv, hanem ahogy hozza az élet. Nyilván kicsi a sziget ezért 2 hét alatt többször is körbejárható.
Tervben van, hogy áthajózunk Skiatosra és/vagy Alonissosra.
Kb. ennyi.
Aztán, hogy mi lesz a tényleges történés, majd leírom mikor hazaértünk. (árakkal, menetrenddel, mindennel együtt)
ha hajnalban Volosba érünk, akkor és ott, az indulás előtt is meg tudom venni a komp/hajó jegyet. Ugye olyan nem fordulhat elő, hogy mivel nincs előre foglalt jegyünk, nem engednek felszállni.
Meg tudod venni, szerintem nagyon ritkán és nagyon frekventált járat esetén fordulhat elő, hogy nincs már hely utasnak. (Ha szárnyassal mentek, neccesebb lehet.) Viszont itt is legyen B meg C tervetek, mert akár sztrájk, akár más miatt járattörlés előfordulhat.
Háááát....autós keresgélésünkre senki nem reagált.
Még jó, hogy ez "csak" a C terv volt.
Végül sikerült repülőjegyet vennünk.
Jelenleg ott tartunk a szervezésben, hogy az elmúlt napokban végigolvastam ezt a fórumot. Meglepődtem, mert úgy emlékeztem, hogy egyszer már végigolvastam, de most találtam egy csomó olyan hozzászólást, amire nem emlékszem. 2009-ben pörgött ez a fórum, érezhető volt a Mamma Mia láz és az Aeolus utaztatása.
Jó ötleteket kaptam, majd meglátjuk, hogy mit tudunk hasznosítani. Igyekszem nem túl sokat várni.
Keressük még a szállást.
A komppal viszont eléggé bajban vagyunk. Nem tervezünk itthonról foglalni, fizetni semmit.
Valaki, aki jártas a görögországi kompolási szokásokban, nyugtasson meg, hogy ha hajnalban Volosba érünk, akkor és ott, az indulás előtt is meg tudom venni a komp/hajó jegyet. Ugye olyan nem fordulhat elő, hogy mivel nincs előre foglalt jegyünk, nem engednek felszállni.
Július 8-án tervezünk elutazni Skopelosra 2 hétre, 2-en a férjemmel. Amennyiben az A és B tervünk nem jön össze, szeretnénk betársulni autóval arrafelé haladó nyaralótárshoz. Természetesen a benzin ránk eső részét fizetnénk.
Jogosítványunk mindkettőnknek van, 2 éve autóval voltunk Pargán, tehát akár a vezetést is megoszthatjuk.
Tatabányától Thessalonikiig szeretnénk eljutni, de amennyiben mód van rá, akkor - ha valaki pl. Athénba megy - Volosig, és vissza.
Csomaghely igényünk 1db 23 kg-s, 100 l-es hátizsák.
Fú, ennél majdnem könnyebb kérdésnek éreztem elsőre a nyerő lottószámokat. Nincs sok hozzászólásom, mert a Mamma mia őrület hamar lecsengett, ráadásul az aeolus is levette a kínálatából, egyénileg meg elég kevesen indultak neki. De kiszedtem a hsz-eim közül, ami talán valamennyi hasznos infoval bír még most is:
"Pár évvel ezelőtt volt busz Skopelos városából Glossába (Loutrakiba), szerintem az még most is van (miért ne lenne?). Az útvonal érinti az Ag. Ioannisi bekötőutat (ki is van táblázva). A sofőr minket ott letett (hazafelé Glossából jöttünk, az is emberi távolságra van). A kereszteződésből séta a templomhoz ... nem mondom, hogy két perc, de egy átlagos kondíciójú, kiránduláshoz szokott embernek nem halálos. Már nem emlékszem, időben mennyi volt (távolságot saccolni meg úgysem tudok ), de olyan szép a látvány, hogy hipp-hopp elszalad. Ha sokat szoktatok bandukolni alapjáraton is, akkor nyugodtan vágjatok neki. Nekünk fantasztikus élmény volt.
...
Agnontasban 2006-ban nem volt járműkölcsönző.
Alonissos és Skiathos legegyszerűbben (és leggyakrabban) Skopelos városból érhető el hajóval.
Volosból Skopelosra komp és flying dolphin is megy. A különbség a menetidő és a fíling.
Agnontasból a sziget fővárosa irtó könnyen és kényelmesen megközelíthető helyi busszal.
...
A menetrendeket nem néztem (mivel idén nem érint), anno lehetett menni Alonissosra fakultatívval, akkor kb. 5 óra volt a szigeten, három különböző helyen. "
(Ha találok véletlenül itthon 7 évvel ezelőtti blokkot, küldöm az árakat! )
Segítsetek léccci! Tudtok valakiről aki tett fel skopelosi, vagy skiatosi beszámolót? A címekben nem talál a kereső.
Én nem tettem föl, de hét éve voltam ott. Skiathoson csak kirándulni. Ha esetleg van kérdésed, megpróbálok visszaemlékezni, és segíteni (nyilván aktuális árak nem mennek, meg az autóbérlés sem pálya nálam).
Az aktuális árak soha nem annyi mint azt a fórumon írni szokták, úgyhogy ilyeneket nem is kérdezek.
Hét évvel ezelőtti már érdekelne.
Itt a topikban vannak akkori hsz-eid? Mert akkor megkeresem.
Segítsetek léccci! Tudtok valakiről aki tett fel skopelosi, vagy skiatosi beszámolót? A címekben nem talál a kereső.
Én nem tettem föl, de hét éve voltam ott. Skiathoson csak kirándulni. Ha esetleg van kérdésed, megpróbálok visszaemlékezni, és segíteni (nyilván aktuális árak nem mennek, meg az autóbérlés sem pálya nálam).