Utazás komppal - hajóval
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 421
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#933 Üzenet linkje2005-07-20 17:22:08 

Sziasztok!

Én is az idén voltam Korfun hajóval, a Minoannal Velencébõl. Dzsudika, ha gondoskodsz a saját kényelmedrõl, akkor élvezni fogod a hajóutat. Van medence is, lehet fürödni a hajón, bár én nagyon szenvedtem attól, hogy még éjszaka is ültem (mert elõtte egész nap is, kocsiban is + a fedélzeten), de sokan aludtak a padlón. Van a'la carte meg önkiszolgáló étterem is, utóbbiban ettünk egyszer, nagyon finom volt, és nem olyan vészes, konkrétan már nem emlékszem az árra. A fedélzeti bárban kb. 2 euró a kávé, mi vittünk útravalót. Itt lakom a határ mellett, ahol aludni akartok, mi reggel 5-kor indultunk és fél 12-re ott voltunk. Ja persze kocsival. Mikor mentek?

Most itt kell hagynom benneteket, mert egy kávézóban vagyok épp, és türelmetlenül várnak a gépre. Holnap visszanézek. Helló!

# 422
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#932 Üzenet linkje2005-07-20 17:00:05 

Csak annyira hosszú az út.
# 423
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#931 Üzenet linkje2005-07-20 16:59:28 

Mi csak a görög társaságokat néztük, nekik nincs kompjuk. Bár eredetileg Horvátországból akartunk menni, de onnan meg egyáltalán semmit se találtunk.
Motorral nem mernék átmenni Szerbián, Bulgárián. Elég sok rosszat hallottam: a rendõr megállít, és kölcsönveszi a motort egy körre, mert megteheti. Aztán összetöri. Meg ilyenek.

# 424
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#930 Üzenet linkje2005-07-20 15:57:43 

Mások sem indítanak, utánna néztem. De ezzel együtt jó a hajó. Szórakoztató, kényelmes és már a nyaralás élményét nyújtja (szerintem).
# 425
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#929 Üzenet linkje2005-07-20 15:50:10 

hadnagy írta:
Meglátogattam az ANEK weboldalát és meglepõdve láttam, hogy megszüntették a Trieszti járataikat. icon_sad.gif

Megnéztem én is, tényleg megszüntették...
Gondolom más hajótársaság is indít Triesztbõl kompokat, amjd utána kell nézni...
Bár a másik útvonal (át a balkánon) idõben rövidebb, és olcsóbbnak tûnik, még a kissebb büntikkel együtt is.

# 426
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#923 Üzenet linkje2005-07-20 15:22:50 

Meglátogattam az ANEK weboldalát és meglepõdve láttam, hogy megszüntették a Trieszti járataikat. icon_sad.gif
# 427
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#922 Üzenet linkje2005-07-20 15:19:47 

Csak ne lenne olyan hosszú az a hajóút... icon_cry.gif

Lehet menni pl Brindizibõl is, onnan kb 80- 10 óra csak a kompozás, de amíg oda leérsz, addig már sokkal többe kerül az uatazás...

Sajnos egyenlõre nincs autóval optimális útvonal Görögországfelé...

# 428
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#921 Üzenet linkje2005-07-20 15:15:06 

Még csak elõleget fizettünk, de adtak papírt. Anélkül nem is hagynánk ott egy fillért se icon_smile.gif

Azért izgulok, ilyen túrát még sose csináltunk. icon_smile.gif És borzasztóan várom már icon_biggrin.gif

# 429
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#920 Üzenet linkje2005-07-20 15:12:43 

Dzsudika írta:
Köszi. Az Autóklub is azt mondta elsõre, hogy itt vehetjük át a jegyet... Na mindegy, ez a legkevesebb.

Gondolom azért adtak valami papírt az Autóklubnál...
Egyébként úgy is be kell csekkolni indulás elõtt, úgyhogy biztosan ott kapod majd meg a jegyet. Nem lesz gond icon_wink.gif

# 430
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#919 Üzenet linkje2005-07-20 15:07:55 

Köszi. Az Autóklub is azt mondta elsõre, hogy itt vehetjük át a jegyet... Na mindegy, ez a legkevesebb.
# 431
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#918 Üzenet linkje2005-07-20 15:05:49 

A Mahartrnál teljesen korrektek. Rátesznek ugyan egy kis pluszt az árra, de nem vészes, és kézbekapod a jegyet. Telefonon pedig megmondanak minden infót, indulási idõpontokról is.

Nagyobb könyvesboltokban (pl Libri) térképet és útikönyveket is lehet venni.

# 432
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#917 Üzenet linkje2005-07-20 14:57:24 

A Mahartot már nem is tudom, miért vetettük el, így maradt az Autkólub. Már csak azon aggódunk, hogy át tudjuk-e venni a jegyet itthon, vagy majd ott a kikötõben, mert az garantáltan érdekes lesz. Ezt ugyanis nem tudták megmondani, amikor megrendeltük.

Még egy kérdés: jó Görögország térképet tudtok ajánlani? Könyv formájút, nem a lapozóst. És Peloponnészosz útikönyvet icon_smile.gif

# 433
Dzsudika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#916 Üzenet linkje2005-07-20 14:55:12 

Tavaly volt, néztük, de végül is elvetettük a tervet akkorra. Igaz, akkor még motor se volt icon_smile.gif Helyette Rodoszon voltunk, úgymond családi okokból icon_smile.gif

Idén meg egyszerûen nem találtunk, akárhogy is néztük a menetrendet. Így maradt Velence, bár ez nem olyan jó megoldás, de hát ez van. A Lényeg, hogy kijussunk.

# 434
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#915 Üzenet linkje2005-07-20 14:51:07 

Dzsudika írta:
A kikötõben szoktál jegyet venni, vagy elõre megrendeled?
Mi most Autóklubtól rendeltük, de végül is lehetett volna a Minoan honlapján a neten.

Én itthon szoktam megvenni a jegyet, kb egy hónappal az indulás elõtt.
A Belgrád rakparton van a Mahart-nak irodája, ott meg lehet venni a jegyet és a biztosítást is intézik, ha akarod...

# 435
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#914 Üzenet linkje2005-07-20 14:48:23 

Az idei ANEK menetrendet még nem néztem meg, de tavaly és korábban is, még többnyire délután 1-kor (és este 7 vagy 9-induló) kompok voltak.
Én is evvel szoktam menni. Kb este 10-kor elindulok, reggel 6-kor Trisztben vagyok, aztán ott lehet aludni vagy nézelõdni még az indulásig.

Legutóbb Jox szerkesztette (2005-07-20 14:53:12), összesen 1 alkalommal
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 28 29 30   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu