Én is az idén voltam Korfun hajóval, a Minoannal Velencébõl. Dzsudika, ha gondoskodsz a saját kényelmedrõl, akkor élvezni fogod a hajóutat. Van medence is, lehet fürödni a hajón, bár én nagyon szenvedtem attól, hogy még éjszaka is ültem (mert elõtte egész nap is, kocsiban is + a fedélzeten), de sokan aludtak a padlón. Van a'la carte meg önkiszolgáló étterem is, utóbbiban ettünk egyszer, nagyon finom volt, és nem olyan vészes, konkrétan már nem emlékszem az árra. A fedélzeti bárban kb. 2 euró a kávé, mi vittünk útravalót. Itt lakom a határ mellett, ahol aludni akartok, mi reggel 5-kor indultunk és fél 12-re ott voltunk. Ja persze kocsival. Mikor mentek?
Most itt kell hagynom benneteket, mert egy kávézóban vagyok épp, és türelmetlenül várnak a gépre. Holnap visszanézek. Helló!
Mi csak a görög társaságokat néztük, nekik nincs kompjuk. Bár eredetileg Horvátországból akartunk menni, de onnan meg egyáltalán semmit se találtunk.
Motorral nem mernék átmenni Szerbián, Bulgárián. Elég sok rosszat hallottam: a rendõr megállít, és kölcsönveszi a motort egy körre, mert megteheti. Aztán összetöri. Meg ilyenek.
Meglátogattam az ANEK weboldalát és meglepõdve láttam, hogy megszüntették a Trieszti járataikat.
Megnéztem én is, tényleg megszüntették...
Gondolom más hajótársaság is indít Triesztbõl kompokat, amjd utána kell nézni...
Bár a másik útvonal (át a balkánon) idõben rövidebb, és olcsóbbnak tûnik, még a kissebb büntikkel együtt is.
Köszi. Az Autóklub is azt mondta elsõre, hogy itt vehetjük át a jegyet... Na mindegy, ez a legkevesebb.
Gondolom azért adtak valami papírt az Autóklubnál...
Egyébként úgy is be kell csekkolni indulás elõtt, úgyhogy biztosan ott kapod majd meg a jegyet. Nem lesz gond
A Mahartrnál teljesen korrektek. Rátesznek ugyan egy kis pluszt az árra, de nem vészes, és kézbekapod a jegyet. Telefonon pedig megmondanak minden infót, indulási idõpontokról is.
Nagyobb könyvesboltokban (pl Libri) térképet és útikönyveket is lehet venni.
A Mahartot már nem is tudom, miért vetettük el, így maradt az Autkólub. Már csak azon aggódunk, hogy át tudjuk-e venni a jegyet itthon, vagy majd ott a kikötõben, mert az garantáltan érdekes lesz. Ezt ugyanis nem tudták megmondani, amikor megrendeltük.
Még egy kérdés: jó Görögország térképet tudtok ajánlani? Könyv formájút, nem a lapozóst. És Peloponnészosz útikönyvet
Tavaly volt, néztük, de végül is elvetettük a tervet akkorra. Igaz, akkor még motor se volt Helyette Rodoszon voltunk, úgymond családi okokból
Idén meg egyszerûen nem találtunk, akárhogy is néztük a menetrendet. Így maradt Velence, bár ez nem olyan jó megoldás, de hát ez van. A Lényeg, hogy kijussunk.
A kikötõben szoktál jegyet venni, vagy elõre megrendeled?
Mi most Autóklubtól rendeltük, de végül is lehetett volna a Minoan honlapján a neten.
Én itthon szoktam megvenni a jegyet, kb egy hónappal az indulás elõtt.
A Belgrád rakparton van a Mahart-nak irodája, ott meg lehet venni a jegyet és a biztosítást is intézik, ha akarod...
Az idei ANEK menetrendet még nem néztem meg, de tavaly és korábban is, még többnyire délután 1-kor (és este 7 vagy 9-induló) kompok voltak.
Én is evvel szoktam menni. Kb este 10-kor elindulok, reggel 6-kor Trisztben vagyok, aztán ott lehet aludni vagy nézelõdni még az indulásig.
Legutóbb Jox szerkesztette (2005-07-20 14:53:12), összesen 1 alkalommal