Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 451
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csöppvagyok
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87221 Üzenet linkje2009-01-05 23:27:31 

Huu,eddig nekem is nagyon tetszik.Olyan jó dolgokat mond ez a Zorbász : )
Fel is írtam magamnak már pár oldalszámot,h hol vannak fontos gondolatok! : )
Te hol tartasz? : )

# 452
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2706 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87535 Üzenet linkje2009-01-11 19:54:39 

HARRY KLYNN - egy nagyon tehetséges humorista, komikus, és parodista. Mondhatnám a görög Hofinak is, aki remekül énekel... és aki jópár szatirikus filmet is készített.
Az alábbi filmjének 19. percében STELIOS KAZANTZIDIS -szel énekel :

MR TRAMPAKOULAS-1984

http://video.google.com/videoplay?docid=-6856977272766061929

( Itt egy Youtube-s videó is az énekesről: TI THELEIS APO ''MENANE - http://www.youtube.com/watch?v=xK-znk8_snE )

# 453
Maggie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89066 Üzenet linkje2009-01-31 11:17:38 

15:00, Szombat (január 31.), Travel Channel : Kréta/Ciprus
# 454
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89070 Üzenet linkje2009-01-31 14:54:54  Válasz a #89066. hsz-ra Előzmény #89066

Maggie!

Köszönjük szépen.

szepeva

# 455
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89159 Üzenet linkje2009-02-01 18:24:38  Válasz a #87221. hsz-ra Előzmény #87221

Szia Csöpp!

Ezer bocs, de csak most tűnt fel, hogy kérdeztél... Azóta már bőven kiolvastam az egész könyvet, gondolom, Te is. icon_smile.gif Nagy élmény volt, és többet adott, mint a film, illetve kicsit árnyaltabbá tette azt, amit a filmben már láttam. Ami megfogalmazódott bennem, az valami olyasmi, hogy jó lenne olyan szabadon és igazából élni, mint Zorbász, csak nem merünk...

# 456
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90110 Üzenet linkje2009-02-12 12:22:09 

Sziasztok!

Ezt most találtam icon_biggrin.gif

Nagyon érdekes, minden görög vonatkozású magyar nyelvű könyv megtalálható itt

http://transilva.homestead.com/files/konyvesbolt/konyvesbolt.htm

# 457
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90129 Üzenet linkje2009-02-12 16:50:53  Válasz a #90110. hsz-ra Előzmény #90110

Szia!
Ennek az oldalnak nagyon megörültem,köszi szépen!
Kicsit viszont csalódtam,mert ahogy látom Kazantzakisz-tól csak egyetlenegy könyv van... icon_sad.gif

# 458
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90464 Üzenet linkje2009-02-17 12:27:50 

MA megvettem a Lonely Planet: Görög szigetek című könyvét, lesz mit böngészni

illetve Antony Beevor: KRÉTA a csata és az ellenállás című könyvet.

Kíváncsian látok a könyvek átlapozásához

# 459
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90468 Üzenet linkje2009-02-17 12:41:23 

Az LP angolul van?
# 460
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90469 Üzenet linkje2009-02-17 12:42:24  Válasz a #90468. hsz-ra Előzmény #90468

Magyarul, szerencsémre.
# 461
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90472 Üzenet linkje2009-02-17 13:15:49  Válasz a #90464. hsz-ra Előzmény #90464

Szia!

Megtennéd, hogy néhány szóban ismerteted a Lonely Planet könyvet? (csak annyit, hogy sima útleírás-e vagy útibeszámoló). Mennyiért vetted és hol? És esetleg tudsz a neten egy oldalt, ahol részletes leírás található róla?
Köszönöm előre is, szia
Bottakati

# 462
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90474 Üzenet linkje2009-02-17 13:34:56  Válasz a #90472. hsz-ra Előzmény #90472

Én az Alexandrától rendeltem meg.
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/SearchBook
6900 Ft a könyv de itt 20% kedvezmény van rá.

Amúgy minden szerintem fontos dolog benne van. Minimális dolgok a helyről de annál fontosabb tudnivalók.

Pl:Korfu

térkép kompútvonalakkal
kompok menetrendje

8gyakoriság és hova megy arról a szigetről, kb:ár)
érkezés, indulás:repcsi, busz, komp
távolsági buszok célállomásai, menetidő és gyakoriság
autó és motorbérlés pár elérhetőséggel
látnivalók címmel árral
kirándulás tervezetek

szálláshelyek több kategóriában
étkezőhelyek, kávézók
szerző ajánlása

körülbelül ilyen a séma de sok mindent még én sem tudtam benne meglesni

# 463
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90475 Üzenet linkje2009-02-17 13:45:56  Válasz a #90474. hsz-ra Előzmény #90474

lefotóztam két oldalt, ez a séma

remélem jól látható és értelmezhető

# 464
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90478 Üzenet linkje2009-02-17 14:13:19  Válasz a #90475. hsz-ra Előzmény #90475

Köszönöm szépen!
# 465
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90480 Üzenet linkje2009-02-17 14:53:57  Válasz a #90464. hsz-ra Előzmény #90464

Sziasztok!

Látom WhiteFrost, zsákmányoltál egy remek könyvet! icon_smile.gif Akkor többet nem gépelek be belőle idézeteket Lesvosról és Androsról, mert most már Neked is megvan! icon_wink.gif

Írnék pár szót a könyvről, Katinak és mindenkinek, akit érdekel:

én csak ajánlani tudom a LP könyveket. A görög szigetes (ugyanez, amit most WhiteFrost vásárolt) nekem tavaly óta van meg, Krétán nagy hasznát vettük. Olyan krétai falvak és strandok vannak benne felsorolva, amiket más könyv meg sem említ. Ezenkívül a Kikládokról szóló részt már oda-vissza kiolvastam benne. A Kikládokról ennél részletesebb leírást semmilyen magyar nyelvű útikönyvben nem találtam, pedig a könyvesboltokban minden elérhetőt átnéztem. Ezeket a szigeteket nagyjából csak említésszinten kezeli a legtöbb könyv, és alig van érdemi infó róluk.

Amit tudni kell, hogy ez más jellegű útikönyv, mint a többi. Nincsen szép színes képekkel teletűzdelve, csak szöveg van benne, és nem olvasmányos jellegű. Viszont tele van valóban hasznos gyakorlati információkkal. Eszményi segítőtárs a hátizsákos turistáknak, de nemcsak nekik, hanem mindenkinek, aki saját maga szervezi az útját. Tele van térképekkel, minden szigetnek megvan a térképe, és ugyanígy a fontosabb városoknak is. Pl. megvan benne Naxos sziget és Naxos város térképe is (remélem, jól emlékszem icon_smile.gif ).

Külön fejezet szól a szárazföldi kikötőkről, Pireus, Rafina stb. Mindegyiknek ott van a térképe, az is, hogy milyen busszal, metróval stb. lehet eljutni honnan-hová.

Minden szigetnél leírja, hogy milyen közlekedései eszközökkel lehet eljutni, a szigeten hol milyen buszok járnak, melyik komp honnan indul a kompkikötőben, milyen rendszerességgel, van-e taxi, hol vannak autókölcsönzők, melyik a legmegbízhatóbb cég, ajánl szállásokat különböző kategóriákban, olyanokat is, amiknek van webcíme és olyanokat is, amiknek max. egy telefonszáma van, de inkább helyben lehet megtalálni őket. Ezenkívül ajánl étkezőhelyeket is, és többektől hallottam, hogy amit ajánl, az be szokott jönni. (Ezt mi még nem próbáltuk ki.)

A nevezetességek mindig fel vannak sorolva, a főbbek és nagyobbak részletes leírásokkal szerepelnek benne, pl. a knossosi palota térképe külön benne van pár oldal leírással együtt. Mindenhol feltüntetnek árakat, viszont amit tudni kell, hogy ez a könyv kb. 2005-ös adatokat tartalmaz (emlékezetből írom, tehát lehet, hogy +/- egy-két év...). Tehát az árakat fejben mindig aktualizálni kell. (Ami belépő pl. 1,5 euró a könyvben, az Krétán általában 2 vagy 2,5 volt. De volt olyan is, ahol nem emeltek árat azóta... Szerintem ezeknek az út előtt a neten érdemes utánanézni, a nagy nevezetességeknek mind van honlapja, és ott általban fel van tüntetve a belépőjegy ára.)

Egész egyszerűen látszik, hogy olyanok írták a könyvet, akik valóban ott jártak, és azt írták le, amit tapasztaltak, nem pedig egy összeollózott, általánosságokkal teli bemutató jellegű könyv. Igaz, hogy drágább, mint a többi, de szerintem megéri az árát.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu