Jaszasz!Atosz!Menj rá youtube-barátunkra,Lesvost beirni,Anaxosi videót megnézni!Bár már valszeg túlvagy rajta,sztem nagyon jó hely,persze mindenkinek más lehet a jó,de gyönyörû az a sok virág,meg nem túl zajos,annyira ,,görög",nagyon kedvet kaptam hozzá!Lehet,hogy jövõre én is csatlakozom?
Az elõbb még a foglalás hevében voltam,most már higgadófélben vagyok. Szóval, két, különbözõ légitársaság jegyei kerültek összesen, fejenként oda-vissza 300 Euróba, pedig csak 3 hónappal elõtte foglaltunk, ha novemberben foglalsz, még sokkal olcsóbb. A katalógus árakat nézve, szerintem Lesvost is így fogjuk intézni. Nagyon javaslom nektek is Atosz, mert így akár 16 napra is mehetsz....
Én is gondoltam, hogy két hét kevés lesz, de 3 hetet nem akarok kivenni rá, mert lenne esetleges második nyaralásunk jövõre. Anaxos nekem nem tetszik, túl kicsi és nem annyira romantikus jellegû település (nekem). Mi ebben a pillanatban foglaltunk repülõt magán szervezéssel (lásd Kos topik) és sokkal olcsóbb lett, mint utazási irodán át. Csak azt tudom javasolni, hogy hagyod az Aeolust a fenébe, és még november környékén foglalsz egy olcsó Malév jegyet Athénba vagy Szalonikibe és onnan pedig egy olcsó Aegean Airlines jegyet Lesvosra, a szállást meg magad foglalod neten.
Hello haver!Mi is szemeztünk egy ideig Lesvossal,de ugye csak az Aeolus,vagy busszal17nap/13éjszaka,kissé bonyolultnak tûnt,de a pozsonyi ingyentranszfer Gyõrbõl nagyon csábitó,Gyõrtõl 3
0km-re lakunk.Jövõre,ha megérem,valszeg mi is idemegyünk,én is Anaxos-párti vagyok,mert nagyon közel van Molyvoshoz.ami egy csodálatos városka,és ott aztán igazán gyönyörû a naplemente,ami személyes kedvencem.Tényleg,ha busszal mennétek 17/13-ra,sztem 13nap elég lenne nektek a sziget felfedezéséhez,te úgysem tudsz nyugodni...
Legelsõ problema talán nekünk az,hogy az Aeolus csak csak 10+1 napos turnusokat produkál ami több egy hétnél,de én kevésnek tartom.Az kb a sziget felének bejárásához,megnézéséhez elegendõ,ha elegendõ?
Nos, Andi neked mi a véleményed és ált.mi a véleményetek?Különben Anaxoszt szúrtuk ki a táborozásra,de az még változhat,mint ahogy minden...
Ahogy elnézem Lesvos térképét, jó nagy kihívást jelent számomra és kevéske lesz ennek a szigetnek a bejárásához a két hét.Kefa lényegesen kisebb sziget,de még ahhoz is kevés volt úgy igazából az ilyen idõtartamú
idõszak.Pedig ha megyünk akkor nincs kec-mec!A sziget valamelyik északi zugában kellene letáborozni és onnan nekilátni az "expediciónak"...
Hát itt aztán lesz mit bejárni az biztos.Ezt megkell tervezni majd, mert csak úgy a vakvilágba itt nem lehet kóvájogni. Meg nem is érdemes.
Mi valószínûleg júnusban mennénk. Annak elsõ két hete még elõszezon nálunk. Samos hasonló fekvésû sziget, ott tapasztaltak szerint a természet nagyon zöld és rengeteg minden virágzik ebben az idõszakban, sz utána következõ nyári idõszak nekünk már túl forró. Szeptember a kedvenc üdülési hónapunk, de ilyen, viszonylag északabbra feksõ szigetre nem szeretek szeptemberben menni, mert akkor már szeszélyesek.
Szóval nálunk most a június elsõ két hete a nyerõ.
Azért én remélem, hogy jövõre, ha valóban oda utazunk mi, akkor egyidejûleg utazik közületek innen is valaki és akor jó lenne legalább egy faluban lenni, hogy tudjunk találkozni. De még ha nem is egy faluban, legalább egy idõpontban jó lenne.
A legjobb lenne, ha mind egyszerre mennénk és kitûznénk egy napot, amikor nagy találka lenne, nagy esti vigadalommal
Én az Aeolus katalógusában idén az északi részen lévõ Anaxost néztem ki. Ez a falu nem messze van Molivostól. Ott találtam egy apartmant amelyik szimpatikus. Nem sok hiányzott, hogy oda foglaljak. Sokáig ez a hely volt a nyerõ, de busszal nem mertünk volna belevágni, mert a politikai helyzet elég bizonytalan (Szerbia, Koszovó, Macedónia) és nagyon hosszú lenne az út egyébként is. Repülõvel pedig nem sokkal lett volna olcsóbb, mint a török utunk amire befizettünk és ott ráadásul ellátás nélkül lettünk volna.
Azért nem mondtunk le Lesvosról, mert szimpi sziget és szeretném megismerni.
Elkezdtem a nálunk létezõ két katalógusból szállást kiválasztani jövõre. A legjobb helynek Molivos tûnik, de ott egyik szállás sem tetszik. Skala Eressosban vannak a legszebb szállások, viszont az eléggé kiesõ rész a nyugati "a lepke nyugati szárnyán". Most nézetegem a távolságokat, az útrendszert, mennyire sok idõt vesz majd el a sziget másik csücskét is bejátni?
Atosz, ha te tervezgetsz, hogyan látod, melyik települést választanád majd? És többiek?
A www.lesvos.com-om akadnak jó szállások és rengeteg más info.