Spanyolország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 466
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124845 Üzenet linkje2010-01-30 22:23:57 

Firkamanó!

A reggelinél annyit ehetsz, amennyi beléd fér. Korlátlan mennyiségben. Ki van téve minden, annyit veszel, és annyiszor ahányszor csak akarsz. És tényleg van választék. Tej és joghurtok a hűtőben. Rántotta, szalonna, virsli,felvágottak,sajt, margarin, péksütik,stb. Bőséges a választék. Szerintem érdemes befizetni. Jól megreggeliztünk és nyakunkba vettük a várost. A legjobb megoldás. Bár én nem tudom, hogy mennyi egy reggeli, mert én utazásszervezőn keresztül foglaltam az utat(szállás reggelivel volt 50480/2fő/3 éj).

# 467
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124836 Üzenet linkje2010-01-30 21:44:03  Válasz a #124822. hsz-ra Előzmény #124822

Szilvi!

Majd megírnád, hogy miért érheti meg jobban a jegyes megoldás?
Az majdnem 8 euro, a napi jegy 6. És ennél nem kellene figyelni, hányszor jössz ki-be a metrónál.

De ha máshogy látod, várom az észrevételeidet, hátha tudunk ezen is spórolni icon_smile.gif

Maya!
Jól olvastam, hogy Te ajánlod a szállásnál a reggelire való befizetést?
Nem lehet olcsóbban megreggelizni például a mekiben?
Párizsban 7 euro volt a reggeli, de én még olyan bőségeset és finomat nem ettem sehol. Süti, joghurt, 2 féle innivaló, tojásos szendvics, azt hiszem ennyi, de csak délután 4 körül jutott eszünkbe, hogy ebédelni is kellene.

Athénban és Brüsszelben is volt reggelink, de elénk tettek pár dolgot, és ennyi. Én meg azt szeretem, ha én mehetek, és vehetek annyi kenyeret vajjal amennyi csak belémfér icon_biggrin.gif De gondolom itt sincs ilyen.

# 468
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124822 Üzenet linkje2010-01-30 20:20:02 

Sziasztok!

Igen, kettőnknek 10 euró volt bejutni a városba busszal. Az út kb. 30-40 perc, forgalomfüggő. Igazából nem is néztünk más lehetőséget, mert ahogy kimentünk a reptérről, azonnal ott volt az orrunk előtt, és felszálltunk.
Szilvi!
A szoba tiszta volt, és csendes. Szombat este, mikor mentünk visszafelé, már lehetett hallani, hogy a kollégiumban a fiatalság készül az estére, kicsit meg is ijedtem, hogy lesz itt alvás. De szerencsére ez a mi szárnyunkra nem hallatszott.
Bár szerintem, amilyen fáradtak voltunk, ágyút is döngethettek volna mellettünk.
Pont az előbb néztem a híradót. Sajnálom azokat, akik itt ragadtak. És örülök, hogy ez nem velünk történt meg icon_redface.gif

# 469
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124797 Üzenet linkje2010-01-30 18:05:44  Válasz a #124749. hsz-ra Előzmény #124749

Szia Maya!

Elfelejtettem, hogy már korábban megírtam, hol szállunk meg. icon_smile.gif Mi is a sima szobát választottunk. Elég tiszta volt a szobátok? Mennyire volt zajos?
Amiket írtál, azokat a látnivalókat mi is beterveztük.
Remélem, el is jutunk Barcelonába, úgy láttam a mai járatot törölték a havazás miatt.

# 470
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124794 Üzenet linkje2010-01-30 17:57:11  Válasz a #124788. hsz-ra Előzmény #124788

Era, ne aggódj, nem csak ez a buszos bejutási opció van.
A háromnapos jegy és a T10 jegy is jó a reptéri vonatra.
Most ahogy számolgattam lehet, hogy 2 csomag T10 jeggyel árban jobban jövünk ki. Feljebb beszúrtam a linkjét is.

# 471
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124788 Üzenet linkje2010-01-30 16:11:35  Válasz a #124726. hsz-ra Előzmény #124726

Szia Maya!

Nagyon köszönjük a válaszokat.

Viszont valamin megakadt a szemem.

10 euro volt, hogy bejussatok a városközpontba?
Akkor lehet hogy amin a wizz leszáll, nem is az a repülőtér amire én gondolok?

Szilvi régebbi levélváltásából úgy emlékszem, hogy nagyon szuper helyen száll le a repülő, és jár vonat vagy busz, sajnos nem emlékszem, és hogy arra érvényes a napi bérlet, szóval nem kell külön transzferre fizetni.

Most én gondolom rosszul, illetve rosszul emlékszem?

Hány km-re van a repülőtér a várostól? Mert ez a 10 euros jegy azt sugallja nekem, hogy 70-80 km-re lehet, akkor szoktak ennyi pénzt elkérni egy útra.

Mi egyébként a napijegy - 3napos jegy hívei vagyunk, mert sokszor szoktunk ki-be menni a metróról, van hogy előbb szállunk le, vagy séta helyett elmegyünk egy megállót, és talán így nem érné meg a 10-es jegy, lehet hogy elfogyna egy nap alatt, anapijegy meg elvileg olcsóbb mint 7 euro. De azt hiszem ideje lenne visszanéznem a sok információt és linket amit Szilvitől kaptam icon_biggrin.gif

# 472
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124753 Üzenet linkje2010-01-30 12:37:35 

Szia Szilvi!
Nem hiszem, hogy Magyarországról repülnénk oda. Majd valamelyik évben csak összejön.
A Güell Park nekem is nagy vágam, hogy láthassam, megvan a Gaudi életéről és műveiről szóló könyv és hatalmas nagy benyomást tett rám.
Remélem, aki hazatér, tesz be ide pár szép fotót.

# 473
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124749 Üzenet linkje2010-01-30 11:53:00 

Szia Szilvi!

Láttam, hogy ott fogtok megszállni, azért is írtam az infókat róla. Mi sima szobában voltunk. Célnak megfelelt.
Nálam a favorit a Güell Park. Kihagyni TILOS! icon_biggrin.gif Az egy mesepark.
A gótikus negyed nagyon hangulatos. A katedrális nagyon szép. Vasárnap a mise alatt ingyen be lehet menni, de akkor csak egy kis töredékét látod, amúgy 5 euró a belépő, amiért már sokkal többet látsz is. Vasárnap talán azért is érdemes elmenni ide, mert a katedrális akusztikáját is hallhatod, mikor énekelnek odabenn. Csodaszép. Közben pedig kint a katedrális előtt a lépcsőn zenekar játszik, a nénikék meg gondolnak egyet, és elkezdenek táncolni. És mindenhol utcazene szól.
Ami negatívum volt ( turista szempontból), hogy ez is fel volt állványozva.
A Sagrada Familia megint kihagyhatatlan. Bár mi csak kívülről láthattuk, mert olyan munkálatok folytak, hogy nem engedtek be icon_sad.gif
Na, meg igazából, ha belegondolok, akkor minden nagyon szép, vagyis leírhatnám az összes helyet ahol jártunk icon_smile.gif
reggeltől estig csak mentünk. Volt is izomláz rendesen icon_lol.gif KÉnyelmes cipőt vigyetek icon_wink.gif

Üdv!
Maya

# 474
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124742 Üzenet linkje2010-01-30 09:26:29  Válasz a #124730. hsz-ra Előzmény #124730

Szia Andi!
Nekünk nagyon olcsón sikrült megszervezni az utazást, a wizz repjegye + a szállás 31.000 Ft/fő összesen. Sajnos Barcelonában a belépőjegyek elég drágák, az egy kicsit megdobja majd a költségeket.
Nektek az nem jöhet szóba, hogy egy magyarországi utazást kössetek össze Barcelonával? Lehet, hogy jóval olcsóbban ki tudnád hozni.

# 475
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124741 Üzenet linkje2010-01-30 09:19:17  Válasz a #124722. hsz-ra Előzmény #124722

Szia Nagymaya!
Köszönjük a hasznos információkat. icon_smile.gif
Eráék és mi is ott fogunk megszállni, mint ti. Milyen szobát kértetek, simát, vagy superiort?
A látnivalók közül mi tetszett nektek a legjobban?

# 476
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124740 Üzenet linkje2010-01-30 09:15:41 

# 477
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124730 Üzenet linkje2010-01-29 22:33:52 

Szisztok!
Nagyon bezsongattatok. Régi vágyam visszatérni Barcelonába, ahol kétszer 1 napot voltam, és alig láttam belőle valamit. Párom még nem járt ott, ezért is lenne szép együtt újra menni. Már évek óta nézegetjük, de nekünk 3-4 nap minidg iszonyat srágára jön ki, ráadásul Münchenből mindig úgy vannak a repülők, hogy este mennél, és reggel kellene visszajönni, így máris két nap elvészne. Minden évben tervben van Barcelona, aztán mégis túl bonyolult. Valamiért még a repülőjegy sem kedvező,pedig sok más európai nagyobb városba nagyon olcsó, de ide éppen nem. Talán jövőre. Az idénre már alaposan be vagyunk táblázva.
Nálunk is lesz egy kis Spanyolorság késő ősszel: Lanzarote (Kanári-szigetek). Oda most nézegetem az utakat, 12 napra mennénk, akad nagyon olcsón (tőlünk) út oda.
Üdv

# 478
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124726 Üzenet linkje2010-01-29 21:40:33 

Bocsi, nem Barcelona tour busz, hanem Bus turistic.
# 479
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124723 Üzenet linkje2010-01-29 21:06:56 

Jajj, majd elfelejtettem. Mikor mi voltunk elég borús volt az idő, így a tenger színe sem volt olyan szép, de hatalmas hullámokat láttunk icon_wink.gif
# 480
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124722 Üzenet linkje2010-01-29 21:05:46 

Helló!

A Wizzair-rel voltunk. El Prat 2-es terminálon szállt le a gép. Ott felszálltunk az Aerobuszra, a buszon lehet jegyet venni, ha jól emlékszem akkor kettőnknek 10 euro volt a jegy. A placa de Catalunyán szálltunk le, ez a busz végállomása. Ott lementünk a metróhoz ( zöld vonal- L3), azzal egészen a Mundet megállóig kell elmenni, és onnan pár perc séta az Agora. A metróra az aluljáróban lehet jegyet venni automatákból, ott kiválasztod, hogy milyen jegyet szeretnél. Szerintem a 10-es jegy a legjobb, mi azt használtuk. Ha az egyikőtök átmegy a kapun vele, hátraadja a másiknak, és ő is be tud menni. Egy 10-es jegy 7.50 volt.
Mi metróval és turista busszal jártuk be a várost. Ha ez utóbbival is menni szeretnétek, akkor arra figyeljetek, hogy két cég is van. Mi a Barcelona City Tours-szal voltunk. Semmi baj nincs vele, adnak a jegyhez térképet, kedvezményeket, fülest, amin keresztül hallgathatod a nevezetességekről az infót, illetve két megálló között zene szól, ami még élvezetesebbé teszi a városnézést. A másik cég a Barcelona Tour Bus. A mi tapasztalataink szerint ez utóbbi annyival jobb, hogy gyakrabban jár. Volt hogy három is elment addig, míg a miénk végre megérkezett. Mindenesetre én ajánlani tudom nektek, mert szupi jó. Végigvisz a városon, ott szállsz le és fel ahol akarsz.
Egyszer vacsiztunk egy igazi nyüzsgő kajáldában. Ha a metróval elmentek a Paral-lel megállóig, amint felmentek a felszínre, rögtön jobbra van a sarkon. Sajnos a nevét nem jegyeztem meg, de igazi zajos, katalánulhadarós, nagyhangú vendéglátósokkal, és törzsvendégekkel. Mi a ház specialitását ettük. Nem is bírtuk megenni, olyan adag volt( szűz-borjúsült, amit ott sütnek az orrod előtt, vagy ha épp a pincérnek más dolga akad, akkor átadja neked a stafétabotot, hogy süsd magadnak tovább icon_biggrin.gif , mindenesetre élmény volt, és finom kaja).Ja, és ha érdekel, és épp meccs van, akkor nagy kivetítővásznon lehet nézni. Lehet hogy nem a legolcsóbb, de egyszer ki kell próbálni. Mi is csak egyszer ettünk ott, aztán már csak Mcdonald's és Burgerking maradt.

Maya

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 43 44 45   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu