Szeretném megkérdezni azokat akik kocsival voltak már Korfun, hogy merre fele érdemes menni, és hogy mennyibe kerülnek az autópálya és a kompdíjak. Vagyis mennyivel lehet számolni az út során? Valahol olvastam, hogy a kocsinak a kompdíja 70 euro. Ez igaz lehet? Mert szerintem ez elég sok.
Másik igencsak fontos kérdésem, hogy Sidariban melyik appartmant érdemes választani? Olyat szeretnénk ahol azért nyugodtan lehet aludni. Tehát nem a leg lármásabb helyet szeretnénk.
#1825872012-04-19 20:16:47 Válasz a #182586. hsz-ra
Szerbián Macedónián keresztül megy a többség, de mehettek Velencéből komppal is Korfura.... A kompjegy Igoumenitsából Korfura kb 26-30 euró között mozog, attól függ hova mentek . Megy komp Lefkimibe, ez a sziget déli pontja, és megy a fővárosba Kerkyrába. Ide drágább és hosszabb is az út. A személyjegy 6 euró környéke... Az útiköltségek meg ha autóval mentek akkor oda vissza kb mindennel együtt olyan 90ezer forint körüli ebben a komp is benne van természetesen oda vissza. Magyar fizetnivalók az autópálya matrica, majd Szerbia kb 15.5 euró, Macedóni a 3x1 euró , Görögország 10-12 euró....és ez vissza is...
26-30 euro? Hát ez már barátságosabban hangzik. Akkor a 70 euro az hülyeség lehet? Pedig utazási irodában kérdeztem meg. Ha kishaszon járművel megyünk akkor lehet valami eltérés a díjakban? Nevezetesen egy Citroen Berlingoról van szó ami akár személy autó is lehetne csak éppen kishaszonnak van levizsgáztatva.
Komppal ha Sidariba megyünk akkor Kerkyrába tartó útra vegyünk jegyet vagy olcsóbb ha mindjárt Lefkimibe megyünk és onnan felautózunk északra?
#1826392012-04-20 13:36:03 Válasz a #182586. hsz-ra
Szia dave7,
mi anno a Katerina apartmanban voltunk, és nagyon meg voltam vele elégedve. A főúttól csak egy kicsit van beljebb, mégsem zajos. Mi Grand tours-szal voltunk, és az ő idegenvezetőjük pont ebben az apartmanban lakik. Nekünk akkor ezt javasolják, de azóta úgy látom, hogy van több új apartman is.
Ha nem szeretitek a zajos helyeket, akkor vannak távolabbi apartmanok is, csak azok már messze vannak a parttól szerintem.
#1826712012-04-20 23:00:55 Válasz a #182639. hsz-ra
Köszönöm szépen az infót, és milyenek a parkolási lehetőségek az appartman előtt? Ennek a szállodának vannak tenger felé néző erkélyei? Mi 2 ágyas szobába mennénk. Ha tudsz erről is infót adni azt megköszönném.