Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4786
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179607 Üzenet linkje2012-02-18 10:34:56  Válasz a #179606. hsz-ra

Szia Medi!

Én kizárólag abból a megfontolásból, hogy Lefkada kisebb, egy hétre azt választanám, mert Kefalóniára az sztem nem elég. Mi Lefkadán voltunk 2010-ben, de gondolom, hogy a beszámolómat megtalálod majd úgyis a honlapomon, ha a témában keresgetsz. icon_smile.gif Nekünk szűk egy hetünk volt, de még pár napot simán hozzá tudtunk volna tenni. De erről is írtam a beszámolóban, úgyhogy most nem ragozom tovább. icon_smile.gif

# 4787
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179606 Üzenet linkje2012-02-18 09:55:08  Re:

MaciG írta:
Ha autóval mentek akkor javaslom olvasd át ezt. (lehet már te is láttad)
https://balazsbea.freeweb.hu/kefalonia-lefkada.html 2 hét, ebből 1 Kefalónián, 1 pedig Lefkadán. Szívem szerint én is így mentem volna, mert mind a két hely nagyon

Nagyon köszi, MaciG, eddig messze ez a leghasznosabb infó, ami érkezett, mert amolyan mini-útikönyvszerű és még fotók is vannak! És köszi Beának is - ha netán jár errefelé icon_smile.gif
Ilyen infókat próbáltam kimazsolázni a fórumból, el is jutottam az elejétől 2009-ig, de mostmár abbahagyom és majd a tavalyi évet nézem cssak át. Szerencsére vannak beszámolók is, tegnap este Annáéval zártam a napot, nagyon szórakoztató volt!
Mi eddig mindig repülővel mentünk, az autózás újdonság lesz. Több ok miatt döntöttünk így, az egyik az, hogy nagy szigetre készülünk, ahol elég nagyok a távolságok és ha be akarjuk járni, akkor teljes időtartamra autót kell bérelni, ami nem olcsó mulatság. De ki is akarjuk próbálni az autós nyaralást, meg egyszerűbb csomagolni, meg hozhatunk majd egy rekesz Mithos-t icon_wink.gif

És hogy miért nem két szigett akarunk bejárni?
Mert NEM két hetünk van rá. Ugyanis 2x1,5 nap elmegy az oda-vissza úttal. Szóval már csak 11 napunk marad. Most Kefalóniában gondkozunk. Ebből az első napod döglésre szánjuk, mert ki kell pihenni az utat. Meg még egy napot szánunk Ithakára. Egy teljes bő hét marad Kefalóniára és hazafelé menet keresztül mennénk Lefkadán, ez 2 nap (1 éjszaka, de az autónak az az előnye,hogy nem vagyunk helyhez kötve, azaz akár 2 éjre is maradhatunk, ha valahol nagyon megtetszik).
De az is lehet, hogy fordítva lesz: LEfkada 1 bő hét és átkompozunk Kefalóniára.
Szóval akkor a FŐ VÁLASZTÁSUNKRA egy bő hét marad, ami pl. Kefalónia viszonylatában mindenképpen kell a hozzászólások alaján.

Nálatok, MaciG milyen tervek vannak?

# 4788
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179605 Üzenet linkje2012-02-18 09:26:34  Válasz a #179600. hsz-ra Előzmény #179600

Ha autóval mentek akkor javaslom olvasd át ezt. (lehet már te is láttad)
http://balazsbea.freeweb.hu/kefalonia-lefkada.html 2 hét, ebből 1 Kefalónián, 1 pedig Lefkadán. Szívem szerint én is így mentem volna, mert mind a két hely nagyon tetszik, de mivel végül "csak" ketten maradtunk (eleinte többen mentünk volna) és így nem érte volna meg kocsival, így maradt az utazási iroda, busz. Árban így irodával ~40 000 forinttal került volna többe nekünk Kefalónia (igaz az 2 nappal több)

# 4789
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179600 Üzenet linkje2012-02-17 22:55:15  Re:

MaciG írta:

Mediterraneo: Én is sokáig gondolkodtam ezen (csak nekem még képben volt Zakhyntos is) és végül azért döntöttem Lefkada mellet ,mert jobban tetszettek a partjai és itt volt az olcsóbb (távolság miatt is). Mindkét helyen vannak szép partok, Kefalonián ott a Myrtos beach, Lefkadán meg Porto Katsiki (meg persze még rengeteg más szép strand). Nekem ez a kettő közül Porto Katsiki szimpatikusabb. Szerintem nézegesd a google earth-ot (képeket), és amik jobban tetszenek azt válaszd (ha az ár nem számít), mert a két sziget nagyon hasonlít egymásra.

Köszi MaciG! Nézegetem a képeket és elkezdtem olvasni elejétől a kefaloniás topikot, gyűlnek az infók, de nem tisztul a kép a fejemben.
Merthogy mindkét szigeten vannak gyönyörű helyek és kihagyhatatlan látnivalók.
A strandok amúgy nem a legfontosabbak, szóval nálunk nem ez lesz a döntő.
A pénz meg számít, de az sem lehet döntő, akkora eltérés nem lehet árban a két desztináció között - autóval mennénk, plusz egy tank benzinről és a kompjegy lenne a plusz Lefkadához képest.

De akárhogy is döntünk, a másik szigetre is ellátogatunk. Jelen állás szerint Kefalonia a befutó, egy bő hetet töltünk ott, aztán hazafelé megállunk Lefkadán is. És ha már ott vagyunk, egy nap kirándulás lesz Ithakára.

# 4790
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179596 Üzenet linkje2012-02-17 20:59:37  Válasz a #179594. hsz-ra Előzmény #179594

Fogalmam sincs icon_lol.gif De a lehetséges úti célok már megvannak, de nagyon szeretném Lefkadát.
# 4791
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179595 Üzenet linkje2012-02-17 20:52:06  Válasz a #179587. hsz-ra Előzmény #179587

Szia

Igen az Aeolus-sal megyünk, a Vasilis apartmanba 18.-ai indulással. Mivel nekem előre meg kell terveznem az évi szabadságolást, és konkrét uticéllal szoktam menni, így nekem a last minute nem játszik, ezért first minute akcióban szoktam foglalni (úgy is elég kedvezményes).

Mediterraneo: Én is sokáig gondolkodtam ezen (csak nekem még képben volt Zakhyntos is) és végül azért döntöttem Lefkada mellet ,mert jobban tetszettek a partjai és itt volt az olcsóbb (távolság miatt is). Mindkét helyen vannak szép partok, Kefalonián ott a Myrtos beach, Lefkadán meg Porto Katsiki (meg persze még rengeteg más szép strand). Nekem ez a kettő közül Porto Katsiki szimpatikusabb. Szerintem nézegesd a google earth-ot (képeket), és amik jobban tetszenek azt válaszd (ha az ár nem számít), mert a két sziget nagyon hasonlít egymásra.

# 4792
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179594 Üzenet linkje2012-02-17 19:56:51 

Szia Vio!

Biztos össze fog jönni.Az utolsó három évben legalábbis sikerült. Az a taktikám kinézek egy pár úticélt egy biztos összejön last minutba.Tavaly Sartira is így mentünk 38000FT/fő-11éj.Most Lefkada vagy Parga van kiszemelve. Igaz Pargán már voltunk 2007-ben ha jól emlékszem pont váltottuk egymást.
Ti mikor mennétek?
Remélem idén is összejön a bevált taktia.

Üdv: Ercsike

# 4793
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179593 Üzenet linkje2012-02-17 19:47:17  Re:

Sziasztok Lefkadások!

Idén Jón-tengeri szigeten tervezzük a nyaralást és Lefkadára vagy Kefalóniára esett a választás. De valahogy dönteni kéne a kettő között.

Ezért kérnélek benneteket, akik jártatok-nyaraltatok Lefkadán, hogy írjátok meg, mi az, ami Lefkada felé billentené a mérleg nyelvét. Esetleg mi az, ami ellene szólna?

Előre is nagyon köszönök minden infót, tippet, segítséget, amivel hozzájárultok a döntésünkhöz.

Medi

# 4794
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179590 Üzenet linkje2012-02-17 19:27:34  Válasz a #179587. hsz-ra Előzmény #179587

Én is arra várok, remélem idén összejön Lefkada icon_biggrin.gif
# 4795
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179587 Üzenet linkje2012-02-17 18:55:06 

Szia MaciG!

A google earthen körülnéztem a keleti parton tényleg klassz kis helyek vannak amik nekünk valók.Remélem itt is fogunk egy két vacsorára valót.Azért a nyugati partot is meg néznénk.Ott főleg a hullám fürdőzést próbálnánk ki. Mindíg robogót szoktunk bérelni 9-10 napra.Átlag 500-600Km teszünk meg.nagyon szeretjük felfedezni az elhagyatott kis öblöket.Ha jól gondolom az Aeolussal mentek? Mi is pont ebben az időpontban mennénk velük busszal. Csak mi mindíg megvárjuk a last minut utakat.

# 4796
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179574 Üzenet linkje2012-02-17 14:49:40  Válasz a #179531. hsz-ra Előzmény #179531

Szia

Ilyenről én is érdeklődtem, mert szeretek snorizni. A nyugati parton a nagy hullámok miatt ne igen számíts arra ,hogy sok élőlényt fogsz látni, viszont a keleti parton és az eldugott öblökben állítólag rengeteg tengeri élőlénnyel lehet találkozni.

# 4797
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179531 Üzenet linkje2012-02-16 15:02:23 

Sziasztok!

Idén szemezgetünk Lefkadával. Az lenne a kérdésem mennyire átlátszó a víz mármint arra gondolok , hogy a képeken sokszor fehéres kékes a mészkő miatt. Ez nagyon jellemző vagy csak ha hullázik,vagy partszakasztól függ. A párom a nyaralás nagyrészét a vízben tölti pipa búvárszemüveg szigonypuska. Eddig mindíg sikerült egy két vacsorára valót fogni. Sartiról még haza is hoztunk polipot lefagyasztva.
Akinek estetleg van tapasztalata ossza meg velem.

A másik célpont lehet.hogy Parga ott már voltunk 2007-ben. Nem tudom azóta mennyit vátozott. Ott tudom mire számíthatunk.

# 4798
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179495 Üzenet linkje2012-02-15 20:11:01  Tervezgetés

Sziasztok Lefkadások!

Idén Jón-tengeri szigeten tervezzük a nyaralást és Lefkadára vagy Kefalóniára esett a választás. De valahogy dönteni kéne a kettő között.

Ezért kérnélek benneteket, akik jártatok-nyaraltatok Lefkadán, hogy írjátok meg, mi az, ami Lefkada felé billentené a mérleg nyelvét. Esetleg mi az, ami ellene szólna?

Előre is nagyon köszönök minden infót, tippet, segítséget, amivel hozzájárultok a döntésünkhöz.

Medi

# 4799
Totyika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179439 Üzenet linkje2012-02-14 10:28:34 

Üdv Midenkinek

Idén nyáron szeretnénk menni Lefkadára, kb július 20. - és augusztus 30.között valahol, saját autóval, és előre foglalás nélkül. A szabik miatt még pontosan nem tudjuk.

Ami nagyon érdekelne engem, hogy ilyenkor lehet-e találni szállást egyálltalán négy felnőtt részére, és kb. mennyiért?
Apartmanra gondoltunk, ami közel van a tengerhez, és este, éjszaka is van nézelődési, szórakozási lehetőség.
Gondolom ilyen nagyobb üdülőhelyeken elég drága a szállás, de ha egy pár km.-re van az apartman az nem probléma.

Előre is köszönöm

# 4800
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179057 Üzenet linkje2012-02-02 12:19:39 

Havazott Lefkadán! Fantasztikus! Imádom! icon_biggrin.gif

[url=https://https://www.facebook.com/media/set/?set=a.319303824771643.67308.232896513412375&type=1]Képek itt![/url]

https://www.facebook.com/media.....375&type=1

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 319 320 321 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu