Most lattam hogy Ferrari volt a Zephyrosban.
Milyen a szalloda?
Merthogy csak 2*-os.
Tisztasag? Furdoszoba? Ilyesmik?
Tudsz mondani valamit rola?
Elore is koszi.
Nagyon tudom ajánlani a hotel Zephyrost. 2 éve voltam ott, akkor minden rendben volt vele.
Minden nap takarítanak, ágynemût 2 naponta cserélnek.
Mivel családi vállalkozás , gondolom ez nem változott. Szerintem jobb, mint némelyik 3 *-os szálloda.
Koszonom a gyors valaszt, mar be is gitaroztam a foglalot.
Szerintem a Neckermann adja iden a legjobb arat Kosra, mar aki ragaszkodik hozza hogy a fovarosban lakjon. En ragaszkodom hozza.
Jah es megegy. A csajom aszonta hogy ha gazos lesz a 2*-os szalloda, akkor a valagam szetrugja.
Vagy iranyitsam egybol hozzad?
Remelem nekunk is hasonlo tapasztalataink lesznek a Zephyrossal kapcs.-ban.
06.18.-an megyunk 2 het. Mar varom.
1 szepseghibaja van a dolognak, hogy este 1/2 9-kor indul a repulo innen, es vissza pedig ejjel 3/4 1-kor.
Azert ez eleg erdekes nem? Travel Service ruleeezzzzz.
Remélem nem lesz semmi gond a szállodával.
Sajnálom, hogy oda is és vissza is sötétben repültök. Nagyon jó fentrõl lenézni a tengerre és felismeri a szigeteket.
Remélem tengerre nézõ szobát kaptok. Majd drukkolok Nektek.
Tengerre nezot foglaltam direkt, 4.000 huf kulonbseg van a tengerre nezo es a sima kozott.
Azert ez is rohej. Nem?
Egyebkent megnyugtattak, mert azt mondtak az irodaban, hogy az indulas idopont meg valtozhat, de mivel viszonylag gyakori utazo vagyok, tudom hogy nem szokott valtozni. Na mindegy.
A lenyeg az hogy 2 het hawaiii, dj, napfeny.
Te merre voltal a kornyeken? Hova erdemes elmenni?
Illetve hova erdemes befizetni, es hova erdemes egyenileg menni?
Mi a nyaralás teljes idejére béreltünk egy autót és az egész szigetet bejártuk. Ott a Zephyros elõtt egy nagyon keskeny homokos part van, de a szigeten gyönyörû, csendes öblöket lehet találni. Asklepiont ne hagyjátok ki semmiképp. Mi gyakorlatilag mindent megnéztünk, amit az útikönyvek ajánlanak. Átmentünk Rodoszra nosztalgiázni kicsit. Szerintem Bodrunba érdemes szervezetten átmenni ( a vízum miatt ), máshova nem érdemes fizetni érte. A kikötõben reggelente csábítgatják a turistákat a hajókra, onnan a környezõ kis szigetekre el lehet jutni.
Amint ferrari is írta, ha van jogsid, érdemes motort vagy autót bérelni és azzal bejárni a szigetet. Kos várost feltétlen nézzétek meg jó alaposan, mert sok látnivalója van. Szerintem Aszklépionba (kb. 4 km-re van Kos várostól) nem nagyon érdemes kocsival menni, hiszen a kikötõbõl indulnak kék színû "kis vasutak" egészen a szentély bejáratáig.
Amennyiben nincs jogsíd, úgy tömegközlekedéssel Kos városból könnyen eljuthatsz a nevezetességekhez (Embros Therma, Zia, Kefalos, Antimachia, stb.). Itt a hellasz hu. "Leírások" rovatában találhatsz Kos szigetrõl egy részletes ismertetõt, olvasd el, mert hasznos lehet.
Szigetek közül Nisszíroszt ne hagyjátok ki. Csodálatosan bûbájos, hangulatos sziget, ráadásul egy alvó vulkán kráterében sem mindenhol sétálhat az ember.
Eloszor is koszonom az infokat. Jogsim van, tehat az autoberles nem kerdeses, csak nem tudom meg hogy 1 hetre vagy eleg 3 nap.
Rodoszon voltam mar 4 eve (Hotel Semiramis 4*) ket hetet, igy az nem szerepel a terveim kozott.
Bodrum mindenkepp erdekel, oda szervezett utra gondoltam en is, viszont a kornyezo szigetek tekinteteben lettem volna kivancsi arra, hogy milyen modon erdemes menni. Itt gondoltam Kalymnos, Leros, Patmos, Nisyros szigetekre.
Regi tervem, hogy a leheto legtobb reszet felfedezem gorogorszagnak, mert imadom az orszagot.
Euboa-Athen-Meteorak kivegezve, Kreta (Heraklion-Sitia regio) kivegezve, Rhodos-Symi kivegezve, Korfu kivegezve.
Szoval voltam mar naluk egy parszor. Ha barkinek tudok segiteni barmiben, szivesen, csak kerdezzetek.
jah! Meg egy kerdes.
Kosrol melyik utikonyvet erdemes megvenni?
Tõzsér János: A napfény szigete Rodosz, a lélek szigete Kósz.
menj fel a www.kassakkiado.hu oldalra és ott megtalálod az elérhetõségüket, mert könyvesboltokban nem mindig lehet kapni.
Nagyon jó a könyv, mi ez alapján jártuk be az egész szigetet.
Asklépionban mi kocsival voltunk, nagyon közel van Kos városhoz. Tényleg sok látnivaló van Kosban.
Mi is Kos-ra megyünk!
A Tõzsér János könyv nagyon jó és hasznos, én is megvettem a fórumtársak ajánlására.
Már mi is gondolkodunk a programokon, hogy mit nézzünk majd meg. Az a bizonyos 3 sziget túra (Patmos, Leros, Lipsi) engem is nagyon érdekel. Valószínûleg úgy fogjuk csinálni, hogy nem idegenvezetõvel megyünk, hanem egyszerûen a kikötõben felszállunk egy megfelelõ hajóra, és hajrá. Csak Nyssiros-ra gondoltam hogy befizetünk irodánál, de a többi program mind egyéni szervezés lesz, úgy sokkal jobb és olcsóbb.
Kos szigetét be tudod járni 3 nap alatt kocsival kényelmesen, hiszen nem nagy, alig 42 km hosszú. Kos város kikötõjében rengeteg hajó van, amelyek szigettúrákat kínálnak. Ezek közül valamelyikre befizetsz, és nem kell az utazási irodával menned. Bodrumba és Rodoszra mi a kikötõi sétányon lévõ Kos travelnél fizettünk be. Nekünk nem kellett vízumot intézni Bodrumba, azt is elintézték. Nisszíroszra azért ajánlanám, hogy irodával menjetek, mert nem csak a várost, de a vulkánt is meg kell nézni. A Nisszíroszi Mandraki kikötõbõl indulnak ugyan buszok a vulkánhoz, de azt nem tudom, hogy milyen sûrûn. Kalymnoszra ne menj irodával, mert akkor semmit sem látsz Póthiából szinte (a fõváros). Nagyon kevés ott az idõ, jobban jársz, ha Mastihariból komppal átmész.
Szerintem is a legjobb könyv Kosról a "Napfény szigete Rodosz, a lélek szigete Kos", melyet Tõzsér János nagyon olvasmányosan, és részletesen írt le. Ez alapján bejárhatod magát Kos várost, az egész szigetet, valamint Kalymnoszról, Nisszíroszról valamint Bodrum városáról is ír a könyvben. Én is ez alapján mentem, és kitûnõ segítség volt.