Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5071
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152461 Üzenet linkje2010-09-25 17:16:36  Válasz a #152428. hsz-ra

Szia Macsosz!

Üdv itthon, örülök, hogy minden jól sikerült! icon_smile.gif Nagyon várom a képeket (mindenhonnan)! icon_smile.gif

# 5072
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dian77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
363 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154194 Üzenet linkje2010-12-14 19:53:33 

Krétén melyik üdülő helyet választanátok? Gouves vagy Rethymnon?
# 5073
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154195 Üzenet linkje2010-12-14 22:08:15  Válasz a #154194. hsz-ra Előzmény #154194

Nehéz megmondani a tutit.
Az egyik egy kimondott üdülőtelepülés. a Másik egy csodaszép kisváros.
Attól függ mivel akarod tölteni a nyaralást. Mindkét települést ismerem.
Én Rethymnot választanám. Gyönyörű fa erkélyekkel hangulatos utcák, igazi kikötővel, üzletekkel. Saját lakossággal.
Guves épületei szállodák ( igaz legalább nem tizemeletesek) és appartmanok. Lakosság csak a hegyoldalban lévő faluban él. Kato Guvesben csak nyáron vannak és dolgoznak. Anyaralóteleptől szinte elkülönülten a sziget főútjáig egy enyhén emelkedős utcát foglal el vagy harminc étterem 20 bazár és egy pár élelmiszerbolt. Igaz ha buvárkodni van kedved guves közepén egy kis kikötő mellett van egy vállalkozás oktatásra és kölcsönöz eszközöket merüléshez. Ez Rethymnoban nem ennyire közvetlen és közeli.

# 5074
Dian77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
363 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154209 Üzenet linkje2010-12-15 17:32:02  Válasz a #154195. hsz-ra Előzmény #154195

Köszönöm Lambros a választ, ha Kréta mellett döntünk, akkor valószínűleg Rethymont választjuk....
# 5075
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154633 Üzenet linkje2011-01-09 00:23:40 

Sziasztok!

Látom még nincsen nagy mozgás errefele..... De ami késik, nem múlik icon_biggrin.gif

Tavaly véletlenül jutottam el a Kréta fórumra, eddig Zante fan voltam, de az elejétől olvasgatva (most kb. a felénél tartok a Kréta fórumon) teljesen "megfertőztetek" és már most elkezdtem tervezgetni az idei nyaralást.... Szó szerint leesett az állam, mikor megláttam az első képet a Balos lagúnáról, majd Elafonissi és Falassarna varázsolt el.... Hihetetlen milyen gyönyörű helyek....

Olvastam, hogy sokan voltatok Nyugat-Krétán, de eddig sajnos nem nagyon találtam utazási irodát és szállást abban a régióban. Plataniasra tudtok ajánlani valamit vagy a nyugati részre valahol? Tudom, hogy ez a kérdés nem feltétlenül ide tartozik (már írtam az utazási iroda fórumra is), de annyira be vagyok sózva, hogy nem bírok magammal icon_lol.gif

Először azt gondoltam, hogy kicsit kattant vagyok, hogy már most tervezgetek, de több hozzászólást olvastam ezzel kapcsolatban és megnyugodtam, hogy ez teljesen normális jelenség icon_razz.gif

Köszi mindenkinek!
Üdv.
Adri

# 5076
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154636 Üzenet linkje2011-01-09 08:34:36  Válasz a #154633. hsz-ra Előzmény #154633

Szia!

Próbáld meg saját szervezésben. Malév indít közvetlen járatot Heraklionba és a booking.com oldalon nagyon kedvező áron találsz szállásokat. Van olyan szállásadó aki repülőtéri transzfert is biztosít, vagy bérelj autót és a helyszínen rendezd a szállásod.

Egy lehetőség: http://www.booking.com/hotel/g.....011-06-30#

Jenike

# 5077
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154641 Üzenet linkje2011-01-09 10:56:10  Válasz a #154633. hsz-ra Előzmény #154633

Szia!

Hallgass Jenikére! icon_smile.gif Magánszervezésben tudsz a legegyszerűbben eljutni, és így rengeteg szállás közül válogathatsz! Pl. akár lakhatsz Falassarnán is! icon_smile.gif

Ha mégsem tetszik a magánszervezés, nem sok választási lehetőséged van. A Quaestornak vannak szállásai Rethymnóban, de az inkább a sziget közepe... Attól nyugatabbra nem tudom, hogy visz-e más iroda... sztem nem (de ez nem 100%).

# 5078
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154644 Üzenet linkje2011-01-09 11:00:25  Válasz a #154633. hsz-ra Előzmény #154633

Igen, igen... Ha már a nyugati oldalt céloztad meg, akkor a déli részen keress szállást. Pl.: Falassarna nagyon jó ötlet.
Jenike

# 5079
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154646 Üzenet linkje2011-01-09 11:01:30  Válasz a #154633. hsz-ra Előzmény #154633

Szia Adri!

Dehogy vagy kattant, vagy ha mégis, akkor valamennyien azok vagyok, mert bizony ezen a hellasz.hu-n nem ritka egy évvel az utazás előtt tervezgetni icon_smile.gif
Csak bátran tervezz, addigis, legalább gondolatban, ott lehetsz a vágyott helyen!
Medi

# 5080
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154650 Üzenet linkje2011-01-09 12:25:22 

Szia Jenike és Verka!

Köszi az infót! icon_smile.gif

Medi neked is köszönöm, hogy biztosítottál arról, hogy nem vagyok még teljesen kattant! icon_lol.gif

Hmm, a magánszervezés lehetőségén még nem gondolkodtam, mert nem vagyok ennyire nem tom hogy mondjam bevállalós, vagy kezdeményező, esetleg bátor? Biztos sokkal olcsóbb lenne így, de nem kis szervezést igényel gondolom, meg azért talán lehetnek rossz tapasztalatok is a szállással kapcsolatban. Bár az lehet utazáis irdával is. A helyzet az, hogy anyukámnak idén lesz a 65. szülinapja és meg szeretnénk lepni azzal, hogy úgymond meghívjuk. Emiatt szeretném, ha minden zökkenőmentes és tökéletes lenne. Nyilván tud róla, hogy megyünk, csak arról nem, hogy ezt kapja tőlünk ajándékba! icon_lol.gif Persze ehhez az kéne, hogy vmi jó last minute utat el tudjunk csípni, 4-en mennénk, mert hát nem olcsóak ezek az utak és eurót is kell ugye váltani és sajna nem hiszem, hogy hirtelen visszaugrana pl. 250 Ft-ra. Vagy pedig az, hogy az általatok javasolt magánszervezésben spóroljunk. Tényleg félek tőle egy kicsit, pl. hogy lesz-e szabad repjegy vagy szállás éppen arra az időpontra? Meg igazából nem is tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá, mikor kezdjek el szervezgetni, meg keresgélni, ha mondjuk aug. végén szeptember elején vagy közepén szeretnénk menni? icon_rolleyes.gif

Végiggondolva talán az lenne a megoldás, ha várnék még egy kicsit és megnézném az utazási irodák új katalógusait (ha már nagyjából mindegyik kiadta) és az alapján döntenék, hogy magánszervezés vagy utazási iroda. Nagyon nehéz döntés, főleg azért, mert azt szeretném, ha minden szuper lenne!

Adri

# 5081
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154652 Üzenet linkje2011-01-09 13:28:36 

Adri,

ne félj a magánszervezéstől! Sokkal könnyebb, mint gondolnád. Ha nem zárkózol el tőle eleve valamilyen érthető ok miatt (pl. nyelvtudás teljes hiánya stb.), akkor nyugodtan vágj bele! Többen megjártuk már magánban Krétát, és mindannyian nagyon szívesen segítünk Neked, bármilyen kérdésed vagy kételyed van.

Javaslom, hogy olvasd el a beszámolókat (ha még nem tetted). Itt a Hellaszon is van egy csomó, ajánlom Jenikéét, Emeraldét (ezek jó Nyugat-Krétás beszámolók). Ami nincs fent a Hellaszon, viszont a szép strandok kedvelőinek kötelező olvasmány, az Balázs Bea oldala:

http://www.balazsbea.hu/gorog.html

A baloldali menüben válaszd ki a Kréta 2008 menüpontot, nagyon fog tetszeni! icon_smile.gif És Beáék laktak pl. Falassarnán, nézd majd meg, hogy mennyire jó szállásuk volt! Irodánál ilyet nem találsz! icon_smile.gif

Valamint az én beszámolómat is megtalálod a neten:

http://www.utazas.fw.hu/

# 5082
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154653 Üzenet linkje2011-01-09 14:23:04  Válasz a #154650. hsz-ra Előzmény #154650

Adri79 írta:
Vagy pedig az, hogy az általatok javasolt magánszervezésben spóroljunk. Tényleg félek tőle egy kicsit, pl. hogy lesz-e szabad repjegy vagy szállás éppen arra az időpontra? Meg igazából nem is tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá, mikor kezdjek el szervezgetni, meg keresgélni, ha mondjuk aug. végén szeptember elején vagy közepén szeretnénk menni? icon_rolleyes.gif

Repjegy:

Ez úgy működik, hogy legelőször a repülőjegyet kell megvenned. Amíg az nincs meg, ne foglalj szállást. Idén nagyon szerencsés, hogy a Malév indít közvetlen járatot, mert így nagyon egyszerűen el lehet menni Krétára. (2008-ban, mikor Beáék és mi voltunk, akkor még a Wizzairnek volt krétai járata, azóta az megszűnt. Tavaly nem lehetett menni máshogy, csak az irodák chartereivel vagy átszállással.)

Ha magad veszed a repülőjegyet, akkor az az előnyös, hogy bármelyik napon mehetsz-jöhetsz, nem vagy fix turnusváltáshoz kötve. A repjegy ára többnyire sokkal, de sokkal olcsóbb, mint az utazási irodánál. Most kb. 50 000 Ft-ért lehet megvenni tokkal-vonóval a Malév-jegyet (ebben már az illeték is benne van, amit az utazási irodák mindig csak odabiggyesztenek az áraik mellé, hogy + illeték...)

Szállás:

Szerintem már ez az ár sem rossz, ha ehhez választasz egy nem túl drága szállást, máris sokkal jobban állsz, mintha irodával mentél volna. De egyébként szerintem nem is az ár a legjobb a magánszervezésben, hanem a rugalmasság. Az utazási irodák csak néhány szállást kínálnak egy-két településen, ha saját magad választasz, akkor viszont rendelkezésedre áll az egész internet, és gyakorlatilag ott és olyan szállást választasz, amilyet akarsz, és természetesen annyi napra foglalod le, amennyire csak akarod.

Idális időpontban mentek, mert aug. vége és szeptember már utószezon, tehát bőven tudsz válogatni a szállásokból és az árak is kedvezőek lesznek. Attól ne félj, hogy elfogynak a szállások! Abban az időpontban ez teljesen kizárt! Tele van a sziget kiadó apartmanokkal, stúdiókkal, hotelekkel, ha foglalás nélkül odamész és beesel valahová, még akkor is tudnának neked helyet adni.

Foglalhatsz a booking.com-on is, amit Jenike ajánlott, de sok olyan oldal is van, ahol közvetlenül a tulajdonossal tudsz kapcsolatba lépni, és vele e-mailben mindent meg tudsz előre beszélni. Görögországban nagyon ritkán fordul elő, hogy kellemetlenség érjen az előre lefoglalt szállással kapcsolatban. Én már sokszor foglaltam úgy szállást, hogy nem találtam a neten semmilyen infót róla (a szállás saját honlapján kívül), és még sosem vertek át.

De nagyon sok helyről rengeteg információt találsz olyanoktól, akik ott szálltak meg az előző években. Ajánlom pl. a TripAdvisor oldalt, illetve van még pár ilyen hotelértékelő honlap. Ott elolvashatod, hogy mások milyennek találták a szállást, sőt a TripAdvisoron sokszor saját fotókat is töltenek fel a szobáról, kilátásról stb.

Szállásfoglaláskor általában valamennyi előleget kell átutalni, és a teljes árhoz képesti különbözetet kell majd a helyszínen kifizetned.
_________

Autó:

A repjegy és a szállás mellé még egy dolgot kell előre leszervezned magánszervezésnél: a transzfert. Erre megoldás az, amit Jenike mondott, hogy olyan hotelt választasz, aki felajánlja, hogy kijön érted a reptérre és elvisz, és visszainduláskor és kivisz majd. Ez akkor jó, ha nem akartok sokat kirándulni, csak egy helyben lenni.

De Kréta nem az a sziget, ahol egy helyben lehet/érdemes ücsörögni. Autót bérelnetek így is, úgy is kell majd. Ha sokat szeretnétek kirándulni, akkor megéri, ha az egész időre béreltek kocsit (ha több napra bérled, akkor a nap ára olcsóbban jön ki - minél kevesebb napra bérelsz, annál magasabb a napi ár). Ekkor nem lesz gond a reptérről a szálláshoz eljutás, mert kérhetitek az autót rögtön a reptérre, és a hazaútnál pedig otthagyjátok a reptéren.

Hogy mikor kezdd el szervezni?

Hát most! icon_smile.gif Mondjuk úgy látom, már el is kezdted. icon_wink.gif Egyáltalán nincs korán, itt vannak olyan megszállottak, akik épphogy hazajönnek egy nyaralásból, már a következőt szervezik... úgyhogy még azt is mondhatnám, hogy le vagy maradva... icon_razz.gif

Komolyan: elkezdheted figyelni pl. a kiválaszott időpontra, amikor menni szeretnétek, a Malév jegyek árát. Egy idő után te is kitapasztalod majd, hogy néha változik, megy feljebb-lejjebb stb. Mázli is kell ahhoz, hogy jó időben vedd meg - nem mindig sikerül sajnos... Most én úgy látom, hogy nem nagyon változik, fixen 50 000 körül van. Ha lesz esetleg valami akció, akkor ez később talán mehet lejjebb... de nem biztos. Ahogy közeledik az időpont, általában feljebb szokott menni. Szóval jósolni nehéz, elég kiszámíthatatlan tud lenni a dolog. Ha én már biztosan tudnám, hogy Krétára akarok menni, sztem megvenném ennyiért is.

A másik: szállást keresgethetsz a neten, az nem kerül semmibe. Írhatsz is nyugodtan a szállásadóknak, kérhetsz árajánlatot, aztán majd meglátod, hogy mi a kínálat. Mi is úgy szoktuk, hogy írunk többfelé, aztán meglátjuk, hogy ki mit ír vissza. Mire kijön minden utazási iroda ajánlata, már lehet a kezedben egy összehasonlítási alap, jobban tudsz kalkulálni, hogy mi érné meg jobban.

A harmadik: autókölcsönzőket is nézegethetsz. Arra úgyis szükségetek lesz, ha el akartok menni Falassarnára, Balosra, Elafonissire. Ha irodával mentek, akkor se az iroda által ajánlott kölcsönzőtől béreljetek, úgy hallottam másoktól, hogy sokkal drágább szokott lenni.

A negyedik: olvasgass sokat a neten, tervezgess. icon_smile.gif Rengeteg szép helyet fogsz még a három említett strandon kívül is találni, csak győzzétek majd megnézni mindet! icon_smile.gif És ne félj semmitől, akár irodával, akár magánban mentek majd, mindenképpen tökéletes és szuper lesz! icon_smile.gif

# 5083
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154655 Üzenet linkje2011-01-09 14:34:20  Válasz a #154650. hsz-ra Előzmény #154650

Kezdetnek itt egy szállásoldal, review-kal, árakkal, ebben tudsz nézelődni:

http://www.thehotel.gr/

Ez pedig egy hasznos oldal Krétáról, strandokról, árakról, egy csomó mindenről, amit tudni jó:

http://www.explorecrete.com/

# 5084
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154661 Üzenet linkje2011-01-09 20:06:46  Válasz a #154653. hsz-ra Előzmény #154653

Verka!

Tényleg nagyon-nagyon köszönöm ezt a sok infót!!!!!!!!!! Egész nap ezen rágódtam már, hogy mi legyen, de ezzel sok-sok infóval igazán nagyon sokat segítettél!!!!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

El is kezdem nézegeni már most azokat az oldalakat, amiket ajánlottál! Alig férek a bőrömbe, úgy megörültem!!!!!! icon_biggrin.gif

Még egyszer nagyon köszönöm, tényleg megkönnyebbültem, hogy úgymond nem "egyedül" kell megszerveznem! kiss.gif

Szép estét!!!!!
Üdv. Adri

# 5085
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154671 Üzenet linkje2011-01-09 23:36:17  Válasz a #154661. hsz-ra Előzmény #154661

Adri,
Bizony, halgass Verkára, ennél tökéletesebben nem is lehet leírni, hogyan kell magánszervezni egy nyaralást!
És az is jó a magánszervezésben, hogy mire minden összejön, addigra nagyon sok infót gyűjtesz be, annyira, hogy már egy csomó mindenről tudod, hogy hol van (pl beszámolókból kiderül, hol van jó strand és remek taverna, mi a nyitvatartása mondjuk egy ásatásnak vagy múzeumnak, van-e valami specialitása az illető szigetnek, stb.) és sokkal otthonosabban mozogsz ilymódon.

Még valami, bár lehet, hogy ez túlzott óvatosság, de én Google map-en vagy Goggle Earth-ön is meg szoktam nézni a szállást. Tény, hogy sosem vertek át, de azért vannak szubjektív dolgok is, mint pl. közel vagy távol van a strand, a zajos út, a központ, stb. Nos, mindez kiderül (még az is, mekkora a parkoló, van-e kert icon_smile.gif)

Jó tervezést-szervezést!
Medi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 338 339 340 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu